Okategoriserade

Linser och chai:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

 

Jag och Matsmart är ju kompisar:) Alla kompisar vet inte om att de är mina vänner, men det spelar inte så stor roll tycker jag…huvudsaken att de är enkelsidig;)

Det jag gillar med Matsmart är mycket, förutom det att de tar till vara på sånt som annars skulle ha slängts bort, fast det är helt fint och funktionsdugligt, så gillar jag att det är snabba leveranser. Lite tycker jag synd om tjejerna på Ica bara, för det är ofta ganska tunga kartonger.. Det är heller inte bara jag som upptäckt hur enkelt det är att spara lite kosing, så det kan nog bli lite trångt i deras paketrum. Jag försöker alltid hämta så fort jag kan, och brukar be lite om ursäkt för de tunga lyften.

Jag har ju då fått stränga order av tjejerna att det ska ätas vegetariskt och jag jobbar på det. När jag växte upp så fanns det inte så många vegetarianer och de som var det tyckte man ju var knepiga;) Idag finns det oändliga möjligheter och ingen tycker det är konstigt. Kött är ju en stor del i miljöproblemen, väldigt mycket mer än de flesta kanske tror. Kossorna som fiser metangas, kanske har ni hört talas om dem? Det är alla kossor alltså, och hanarna med såklart, kanske även andra köttdjur, men metangasen är Dålig. Att äta vegetariskt mellan varven är alltså även det en bra miljöinsats.

Om gå nu inte bananas i kommentarerna över att jag ju minsann flyyyyyger!! Ja, det gör jag. Och ja, jag försöker på många andra vis att tänka på miljön. Kanske inte på samma sätt som just DU, men på de sätt som funkar för oss.

En sak jag verkligen gillar att använda är Röda linser

De här specifika från Go green tycker jag är supergoda. Jag tjongar i dem där det behöver fyllas ut, eller så får de bli bas eller så enbart som tillbehör. Eftersom de mindre barnen är tveksamma så är den här storleken perfekt, det blir inte för mycket, oftast märker de det inte ens:) Ibland tar jag två, det beror å vad jag lagar. Den här ihop med ugnsbakad lax….Jag har visat den förut, men den blev en omedelbar favorit. Här blandade jag linserna med ärtor och bönor, från samma märke, kryddade och lade på laxen. Svingott!

Vegetariskt är gott, det har jag aldrig motsatt mig, men när man inte har så stor kunskap, så blir det krångligt, svårt att frilansa. Jag lär mig.

.

En annan sak, som är helt annat, är Chai -pulver !

Det här kan man antingen bara blanda med vatten så har man te, men ännu godare är att ta en skopa i sitt kaffe ♥

Jag älskar kaffe, och smaksätter man det så blir det värsta lyxen:)

Det här har jag precis klickat hem, tillsammans med massa annat då. Jag ber tjejerna på Ica om ursäkt i förväg…om jag fick skulle jag kunna hämta paketet där i paketrummet själv så ni slapp 🙂

 

Nu ska jag pallra mig upp ur mitt soffläge för att hämta vatten….det är hårt att vara förkyld;)

Det enda jag orkar göra är att slösurfa, glo på TV och blogga lite 🙂 så det kanske kommer ytterligare inlägg i dag, vem vet..;)

 

Kommentarer

  1. Karin

    Jag gillar också Matsmart, skicka iväg en beställning dit igår igen.
    Blev så glad att örter på tub fanns kvar, så himla enkelt och smidigt att använda.
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting