Okategoriserade

Nästan frisk:)

Jag sov tolv timmar, lite osammanhängande dock eftersom Jamie har hög feber :/ , och vaknade och kände mig rätt fräsch.

Nej förresten, fräsch är helt fel ord, jag var stensunkig på utsidan eftersom jag inte orkat duscha, men insidan kändes det väldigt mycket bättre. Efter att ha klivit upp och duschat så matchade både in och utsida;) Det är en speciell känsla när man duschar efter att ha varit skruttig, man känner sig extra ren på nåt vis.

Jamie har väckt mig massa gånger i natt, stackarn. Han är väldigt närhetstörstande i vanliga fall och det blir ju ännu mer när han är sjuk. Helst vill han ligga på min arm och sova, men samtidigt är han ett väldigt varmt barn så det blir svettigt.

Han mår fortfarande skrutt men är ändå helt ok.

Jag satt och snackade länge med Corrinda som hade städdille igår, och röjde hela köket och delar av resten av övervåningen. Jag hejade på från fåtöljen ?

Idag kände jag att det var min tur, och röjde kylskåpet. Detta evighetsgöra. Jag gör en storskurning minst en gång i månaden och snabba urröjningar varje vecka. Ändå ser det ut som skit. Nu är det rent och alla halvtomma och gamla förpackningar är borta. Ja, ursköljda och i återvinningen.

Insåg att vi bara hade lite mjölk, så jag måste muta någon att gå till Ica 😉 Jag dricker sällan mjölk så mig kvittar det. Jag ska skjutsa pappa i morgon så jag handlar då om ingen orkar gå.

Efter att ha torkat och skurat och diskat alla glasburkar med gamla rester i, så röjde jag lådorna med termosar, flaskor, burkar och sånt.

Och sen blev det finkaffe!

En dubbel:)

Jag ska snart laga mat men vet inte riktigt vad. Jag funderar på soppa, har massa rotfrukter som jag vill använda.

Men först måste jag vila lite:)

En fråga !

Jag har sådana här lampor i vardagsfönstret.

Med en stor sån dekorations-glödlampa. Frågan är-lyser de sämre med tiden? Jag vill med bestämdhet minnas att de gav ett rätt ordentligt ljus från början, men nu märks det knappt att de är tända. Jag vill inte ha ett skarpt ljus utan gärna mjukt och fint men detta är så de knappt glöder. De där lamporna kostar ju en slant OCH jag lyckas alltid köpa sådana som lyser för mycket;) så jag drar mig för det;)

Kanske ska jag byta ut dem helt, jag har andra, men vet inte vart de ska stå då i så fall. Jaja. Vet ni om de lyser sämre med tiden, och isf hur lång livslängd har de ungefär?

Sen en liten fundering. Har jag varit så oklar och otydlig under åren att det här som kom idag är ett skäligt påstående?

Är det fler av er som går runt och anser att JAG är den som gjort fel här, eller att jag är den som ska ställa allt tillrätta?

För i så fall så vill jag bara säga så här:

Han har valt själv, allt är enligt hans önskemål. Han drog det till tingsrätt för att få det klubbat. Jag har bara fogat mig. Jag har inte haft ett skit att säga till om gällande umgänge.

Det är inte min sak att tvinga en vuxen människa till att umgås med sina barn.

Bollfan ligger inte ens på min planhalva, så nej, här sväljs ingenting. Han vill ha det så här, vad ska jag göra åt det?

Så, nu känns det bättre:)

Jag har avbokat träning idag med, såklart, för det är bara korkat att tro att det ska funka. Bättre att vila sig i form. Dessvärre kommer det bli mer eller mindre hela veckan, för på onsdag när det är David så ska jag och de fyra minsta, förhoppningsvis, på bio. Det kan ju frysa inne om vi har tagit in virus i huset men å andra sidan fixar coldzyme kanske det hela. Hoppas hoppas:)

Nämen nu har jag druckit upp kaffet, och det är dags att koka soppa på en spik:)

Eller tja, på rotfrukter då;)

Återkommer nog lite senare, om jag inte hittar nåt roligare att göra, som städa badrummet eller så;)

??

Kommentarer

  1. Helén

    Precis speciellt då man vill göra extra roligt (rymma) då man blir ett halvt sekel i sommar. och det är ju inte direkt billigt. därför rymma.. Tror tom att de valt att sätta som ordinarie 59

  2. Annika

    Ja, ofta pratas det om att kvinnor ska ta för sig som män, jobba mer som männen, osv. Hur skulle samhället se ut om männen istället var lite mer som kvinnor?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och framför allt – om våra olikheter kunde respekteras och äntligen begripas att de behövs, vi kompletterar varandra.
      Men att kvinnor ska ta ansvar för mäns inkompetens är ju bara stört.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Om du har några förslag så kan jag ge dig hans telefonnummer så kan du försöka prata med honom. Han pratar nämligen inte med mig. Någonsin. Sista gången var fem år sen och då tog han till fysisk våld. Du förutsätter att jag gör något fel, eller att jag inte gör något eller vad du nu tänker. Jag undrar fortfarande hur det kan vara MITT göra ? Vad exakt tycker du att jag ska göra ? Och varför ska inte han göra det i så fall ? Han har valt det här. Han har gått till tingsrätt för att få det klubbat.
      Du skrev det dessutom klockrent i din sista mening. Det gäller inte mig.
      Om du bara visste så skulle du aldrig öppna truten. Då skulle du skämmas ihjäl över detta. Alla situationer är olika och det finns inget facit. Du vet ingenting om vad jag gjort eller inte gjort. Så… backa ut nu, fundera lite på vad du har för Rätt att döma Mig, och nästa gång du kommer tillbaka så kan du börja med att sluta vara anonym.

  3. Helén

    Lampan du har där. Finns att köpa på ICA Maxi för 59 kr. I alla fall här nere i Malmö. Men tror att alla Maxi borde ha samma priser. Första vi köpte till 2 av rummen betalade vi 79 kr, sedan veckan efter hade de rea för 35 så jag köpte 6 stycken . Vet snåltarmen drog lite. Men nu är ordinarie 59- Ja jag tycker också att det lyser lite mindre. Men inte så det stör.
    Hoppas du hittar

  4. Åsa

    jadu ! Jag fick rådet från soc att: Nu är det ju för barnens bästa som DU måste uppmuntra pappan att ta kontakt !?!?!?!!? ähhh det är väll inte mitt ansvar ?? Nä !!Pappa är man inte bara för att man enligt skatteverket är det , det förtjänar man ! Och vissa pappor gör sina barn en tjänst om dom INTE har kontakt.! Kram !

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ungefär samma sa de till mig… och skällde ut mig( på riktigt alltså!) när jag sa att det rimligen inte kunde vara mitt göra..

  5. Annika

    Det är så märkligt att det ofta anses vara mammornas uppgift att se till att barnen har en relation till sin far. Varför ska kvinnan ta ansvar för mannens relation till barnen? För barnens skull, kanske. Men ingen ifrågasätter att mamman dels tar hand om barnen (i det här fallet 9!), och dels ska styra upp pappans relation till sina barn?!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Mycket märkligt. Och man talar i samma andetag om kvinnofällor och att kvinnor ska ta för sig som män… och allas lika värde, skyldigheter osv… men ändå… så har kvinnan skyldigheter och mannan rättigheter…? Fuck that helt enkelt.

  6. Loppan

    Jag tror inte personen tycker att du gjort fel och han rätt. Kan inte se att att det finns ett rätt och ett fel och att en gör rätt och en gör fel. Det finns inget facit, man gör bara val.
    Att svälja sin stolthet och agera för att bättra på umgänge är ett konstigt uttryck. Man är väl inte stolt över att motarbeta något, vilket kommentaren verkar avse? Man är väl stolt när man gör gott och val man står för?
    Sen kan jag väl tycka att ens egna val inte är något som ska baseras på i vilken grad andra beter sig väl eller illa. Att någon annan beter som en röv rättfärdigar inte att ens beter mig ens lite illa, anser jag. Varför skulle jag vilja sjunka så lågt för att nån annan sjunker?
    Så länge du känner att du agerar efter den du är, utifrån dina värderingar och på ett sätt du känner stolthet över så fortsätt med det! Att vara sann mot sig själv oavsett om man är omgiven av rövhål tror jag man mår bäst av i längden och ens välmående är ju ens eget ansvar – det kan man inte förvänta sig att omgivningen ska fixa åt en.
    Sen tycker det kan kvitta vad andra anser att du ska göra, agerar du enl din värdegrund kan du alltid stå tulls svars inför dina barn för din val och andra ska du inte behöva stå till svars för alls.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag står för det jag gjort hela vägen. Jag har hela tiden agerat med barnens bästa framför ögonen. Inte hans, definitivt inte hans, jag kan inte bry mig mindre om honom, inte min, utan barnens. Jag har inget att skämmas över utan min rygg är fri. Jag är dessutom fett stolt över att jag råddat det, och att jag vågat stå upp för mig, mina åsikter och barnen trots att lagen är som ett skämt. Trots att jag blivit ruggigt illa behandlad hela vägen.

  7. Lisa från Skåne

    Har varit i samma sits som du med umgänge visserligen bara med ett barn. Han gick när barnet var sex månader. Valde själv att gå för att jag inte hade samma tid med honom som innan barnet föddes. Bestämde när han ville träffa barnet men kom aldrig. Efter ett tag träffa jag en ny man och vi flytta till en annan del av landet. Han brydde sig inte. Jag ringde i början och tjata på honom om att träffa barnet, men gav upp till sist. Aldrig en julklapp eller födelsepresent gavs. Det går inte att tvinga någon att ha kontakt med sitt barn. När barnet kom upp i tonåren ville det ha kontakt med sin pappa och fick hjälp med det. Träffades några gånger. I dag bryr sig barnet inte är vuxen med egen familj och har världens bästa bonuspappa. Så Carola bry dig inte du har gjort vad du kunnat.

  8. Cissi

    Haha elr jag skratta inte ens jag blir rent av förbannad svar till anonym!!hur ska Carola lyckas prata med han då??som jag förstå ha han ju aldrig satt sin fot i huset sen han gick,han kan inge ens hämta dem vid dörren(vadå dagisnivå)hur tror du barnen tänker när pappan undviker deras mamma???
    Minns när han hade ett umgänge och ett barn hade spytt(inte ens då kliver han in å berätta det för Carola)
    Vet du varför han inte prata med Carola?jo det är för att han skäms å vet att han ha gjort fel och kunde hantera hela situationen bättre!!karln är så feg och han vet att Carola har mer pondus än han!!!
    Hade jag varit per så hade jag berättat att jag hade en affär vid sidan om och sagt att jag vill lämna Carola sen hade jag låtit Carola vara ifred typ en månad sen hade jag tagit kontakt igen å försöka lösa barn umgänget så både barnen å föräldrarna bli nöjda!!
    Men du anonym hade nog stått vid grinden å väntat när han kommer för umgänge,sen hade du säkert haft barnen ute så dem hör exakt vad ni säger,sen när du hade märkt att han inte ville prata eller ens titta på dig,så hade du väl slitit upp bildörren för att försök i ren frustration få ett svar,eller bara ett förlåt!!??å mitt i allt hade dina barn stått å tittat på två idioter som inte kan bete sig!!det räcker faktiskt att en är idiot!du hade säkert ring å smsat stup i kvarten???det är vad jag tror men du jag tycker att du ska skriva ett inlägg här bland kommentarerna hur du hade gjort???
    Jag hade gjort exakt som Carola fast jag hade nog fasen tagit upp frågan igen om han verkligen vill ha så mkt umgänge för han verka ju inte bryr sig alls!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting