Okategoriserade

Varför har ni inte sagt nåt:)?

Innehåller annonslänk

.

Eller så har ni det men jag är trög:)

Kanske har jag inte frågat för den delen ?.

Jag vet att jag, efter att ha haft kontakt med Kry i nåt ärende, pratade med syrran om hur jäkla bra det är. Jag avskyr att gå till vårdcentralen, det kryper i hela mig och jag drar gärna upp halsduken och andas i. Är man inte sjuk när man kommer dit så har man troligen plockat upp något på vägen. Jag kommer max fem minuter före utsatt tid, går inte på toa och tar inte i något:) Sitter helst inte utan står på behörigt avstånd.

Ja, lite bacillrädd kanske. Eller egentligen inte, men jag tycker det är äckligt med sjuka människor. Jo, bacillskräck okey då. Fast om folk inte hostade rakt ut, struntade i att tvätta händerna efter toabesök och så där, så skulle det kännas bättre:)

Haha.

Jag är helt tvärtom till att jobba på sjukhuset som jag ju gjort i många år, men på sådana avdelningar att man inte ”får” vara sjuk. Ortopeden ex, där skickas man hem om man råkar bli förkyld innan en operation. Sånt passar mig:) Kliniskt rent och hem med dig om du smittar.

Okey, jag föredrar alltså läkare på nätet. Men då snackade jag med syrran om varför det inte finns samma, fast för djur. Veterinär online helt enkelt. Hon trodde att det fanns men sen glömde jag kolla.

Jag känner ibland att det skulle vara så jäkla skönt att bara rådgöra med en veterinär. Inte behöva ringa, stå i telefonkö eller bli uppringd för att fråga om nåt enkelt. Som när Valpen käkade amaryllisblad exempelvis. Är det giftigt?? Googla funkar ju alltid men man kan också få hejsansvejsan svar:)

Och så, efter att säkert ha sett den utan att se, hört den utan att lyssna, så såg jag plötsligt reklam för FirstVet överallt.

Jag skapade genast ett konto, konstaterade att jag valt rätt försäkringsbolag, för båda jag Har/haft tidigare ger kostnadsfria veterinärbesök online, och nu har jag suttit länge och läst frågor och svar.

Alltså, här går jag och surar och efterfrågar en tjänst som redan finns ?.

Jag har klickat runt, just nu behöver jag inte prata med någon men jag vet att det kommer, och då är jag mest troligt stressad, så lika bra att stämma i ån:)

Den veterinär jag går till har en app de med, som är suverän, och som jag använt mycket, men som handlar om att boka tid och deras tjänster . Pappa är less på att det finns en app till allt, men det är mer för att hans mobil har slut på minne 😉

Jag älskar det, för förutom bacillskräck har jag även en släng av telefonfobi. Jag gillar inte att ringa folk. Inte ens kompisar ?. Jag pratar jättegärna med dem i telefon men just att ringa upp… Jag vill inte störa. Tänker att jag ringer mitt i maten, läggningen, dagishämtningen, kvällsbad, träningen, viktigt snack, tv-tittandet eller så. Att folk kan strunta i att svara om de är upptagna räcker inte, jag tycker det är jobbigt. Om de messar – ring mig!! Ja då kan jag ringa 🙂

Och jag ringer såklart men det är alltid ett litet motstånd. Jag kan dra mig i veckor för att ringa ”viktiga samtal” för att sen stålsätta mig och beta av alla på rad. Säg att jag inte är ensam ??

.

Jag är i ärlighetens namn inte helt bekväm med videosamtal heller, men det får jag sätta mig över:)

Jag fixade ett konto Hos FirstVet runt 19.25 och första lediga tid var kl åtta, det är perfekt.

Om man skulle behöva det alltså. Jag kikade på vilka veterinärer som jobbade, och det är massor, väldigt många kvinnor, med långa och gedigna utbildningar och erfarenhet. Det står klart och tydligt vad som ingår, och om det inte täcks av försäkringen så står priserna.

Man kan ställa sin egna fråga och få svar snabbt eller så letar man i fråge-banken. Jag har funderat på att ge Doris en tablett mot fästingar, mina hundägande kompisar rekommenderar det varje år, så jag skrev ”fästingmedel” i frågerutan och har nu läst vad veterinären svarar. Jag mailade tillverkaren av det fästinghalsband jag använde förra året och frågade något, och fick svar relativt snabbt men det är ju om deras egna produkter så helt objektiva är de såklart inte. På så vis känns en veterinär mer ärlig.

Nu är jag fortfarande inte klokare för allt har ju fördelar;) Jag har använt droppar och halsband och tycker båda funkar men kanske ska jag testa tablett. Det kan tyckas vara tidigt men snart vaknar de där äcklona?.

Jag inser att jag låter helt nyfrälst men jag bjuder på det, jag blir så happyhappy över att hitta saker jag haft ett behov av:)

Sen kan man fråga sig hur det är möjligt att jag inte hört/sett reklamen, men jag har just nu inte haft nåt jag funderar över.

Förrän valpen tuggade amaryllis:)

Nu kommer nån att ha invändningar, och tycka att det är dumt och alla får göra som de vill såklart. Jag kommer ju inte att INTE gå till veterinären men i ett första skede när jag bara är orolig och drar mig för att söka, för det är ju inte direkt gratis, så känns detta toppen:)

Så dagens tips från mig är FirstVet.

Det kostar inget att ladda ner eller skapa konto såklart, och då får man tillgång till massa frågor och svar?

Har nån av er testat och har nåt att säga ??

Kommentarer

  1. L

    Om de där läkarna och veterinärerna gjorde så att vårdinsatserna minskade in real life vore det bra. Men tyvärr funkar det inte så. Inte än i alla fall.
    Landstingen ( alltså våra skattepengar) får ju betala för alla kontakter vi har med dessa internetläkare. Likadant är det allas våra försäkringspremier som betalar dessa internetbesök hos läkare.
    Jag har flera vänner som ringt läkare på internet och alla har fått rådet att ändå kontakta VC. Alltså dubbla kostnader!
    Jag har tagit bort mina appar för våra veterinärmottagningar här svarar gärna på om jag tex skulle fråga om hunden/katten ätit nåt konstigt.
    VC t ex kan ju be dig lämna prover INNAN du ska till läkaren så då vet han lite mer vad att gå efter.
    Njae, folk får tycka vad de vill och använda sig av vad de vill,men jag vill leva livet I LIVET.

  2. Sassa

    Vår stolta krigare blev sjuk för två veckor sedan, han var 14,5 år hatade att åka bil och var livrädd för vetrinären. När det nu gick så fort så ringde jag FirstVet för rådgivning för på 5 dagar gick han från pigg stor stark och stabil till mager, avståndstagande och sjuk. De var underbara, ringde innan min bokade tid, lyssnade och tittade så gott det gick. Fick tyvärr beskedet att det var njurarna ich levern som givit upp, men gav mig kontaktuppgifter med en vetrinär som skulle kunna ordna hans sista resa till himlen på ett sätt som vi stod ut med. Detta var en söndagkväll och hela familjen var inte hemma, hon försäkrade mig att han inte led i sammanhanget och efter vårt samtal mailade och smsade hon 4 ggr under natten. Avslutade samtalet med kramar och var så fin mot mig och kisse.
    Kan inte annat än rekommendera dem. Efter han fått sin flygtur skrev hon också till mig ett långt fint sms. Betyder mycket i den situationen..?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men vilken fantastisk historia även om den har sitt ursprung i att du förlorade din vän❤️Jag beklagar din sorg och vet hur du känner. ??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Säg att du bor typ i Skåne!!!?? Men vädret är milt och de har ju knappats frusit ihjäl under den här vintern så bara att hoppas på torka… så de dör. Helst dör ut för evigt ✊?

  3. Lena

    FirstVet har jag provat några gånger till unghunden, både för att låta skriva ut fästingtabletter, kolla när det är dags att åka in med en kräkande valp samt i efterförloppet för att rådgöra om skonkost. Har fått bra bemötande alla gångerna och är nöjd med råden jag fått. Dessutom är det ju inte gratis egentligen utan det bekostas ju av försäkringspremien i slutändan, så då känns det bra, att ingen annan behöver stå för min nota. Kry, min doktor och dylika tjänster ger jag dock inte mycket för. Blir sur på offentligt finansierad privat vård som tar resurser från den offentliga vården. Sedan att det är smidigt för patienterna säger jag inget om, men är orolig för patientsäkerheten då nätläkaren inte har tillgång till patientens journal och sjukdomshistorian, att tekniken (ffa bildkvaliteten) inte är tillräckligt bra för att kunna bedöma tex sår och utslag (man vet ju bara hur svårt det är att få en rättvis bild om man tex försöker fota ett utslag, ett hematom eller dylikt) samt att besöket hos nätdoktorn belastar vårdcentralen patienten är listad på ekonomiskt. Argumenten att man inte får tid hos sin vanliga VC förstår jag, men ju mer vårdcentralen får betala i ”straffavgift” för att patienten vänder sig någon annanstans, desto mindre pengar finns det ju kvar för vårdcentralen att vända på skutan och faktiskt få till mer resurser att kunna möta patienternas behov. Region Uppsala har ju börjat med videobesök nu, antar att det till stor del är för att kunna ta upp konkurrensen med nätläkartjänsterna, förutom argumentet som visas utåt, att det ska bli enklare för patienterna att söka vård, ska bli spännande att se hur det försöket går?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag visste inte att region Uppsala börjat med videosamtal men det är ju toppen. Jag älskar att de här nya apparna ger konkurrens åt landstinget/kommuner så det händer nåt!! Det behövs för det funkar ju inte idag.
      Tack för info om FirstVet, har du bra erfarenhet av tabletterna mot fästingar ?

  4. Cecilia

    Jag har jätte svårt att prata i telefonen. Tycker alltid att man börjar prata samtidigt så att man liksom avbryter varandra. Sen blir det tyst och plötsligt tar båda ton igen samtidigt osv. Haha är också en sms människa. Träffas man IRL är det en helt annan sak, då märker man när man ska prata och allt känns lättare och naturligt. Konstigt egentligen, för kanske 10 år sedan gjorde man inte annat än ringde varandra…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har snackat timmar i telefon och inte haft det här ”jag stör”tänket… knepigt egentligen ju!! Men skönt att det finns fler 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting