Okategoriserade

Tvillingar, semla och draktränaren :)

I brevlådan låg idag tre brev. Ett till Robban, ett till Corrinda och ett som var adresserat så här:

Det var inte igår det kom sådana 🙂

Det handlar om att jag ända sen de var små varit med i forskningsgrejor. Tvillingar är extra bra att forska på, det är sen gammalt. Och jag fick genast en fruktansvärd bild i huvudet av han den där sjuka tyska nazi-läkaren som forskade på tvillingar i koncentrationslägren. Mengele? Jag tar avstånd från allt som har med nazism att göra, tro inget annat! Men även om han var en sjuk jävel så kvarstår faktum att tvillingar är tacksamma att ha i just forskning. De har samma genetiska förutsättningar, så arv och miljö osv kan ge svar på många frågor. Mina har nog aldrig gjort mer än svarat på frågor i enkäter, och lämnat Dna-test. Jag har suttit i timmar och svarat på frågor.

Senaste gångerna har de själva fått svara, och som tack får de varsina två biobiljetter. Det är ju en fin morot för att svara på frågor, som tar 30-40 min:)

Frågan är nu – var är MIN morot?? För som förälder så får man inte ett skit, förutom att man är med i nån utlottning om 1300kr… wow. Hur många tvillingföräldrar finns det i landet?? Nä just det. Chansen att vinna är minimal.

Jag e ’ int bitter ?

Men jag svarar inte på frågor om jag inte får en biobiljett. Nån måtta får det vara på gratisjobbandet;)

Jag ställer ALLTID upp på allt sånt här, låter läkarkandidater klämma och känna och fråga tusen saker, och så går jag från besöket utan att ha fått hjälp, men jag har hjälpt dem… nånstans när man är en tillmötesgående patient så tappar läkaren bort en. Som liten var jag uppvisningspatient för en av Akademiskas professorer i neurologi. Fick gå upp på ett podie och visa hur jag gick;)

Kanske är därför jag ogillar att gå framför folk idag 😉 Jag har en nervskada på ischiasnerven, som jag fick för att K-vitaminsprutan alla nyfödda får, sattes fel. Det här har jag tjatat om förr:)

Men den gjorde så musklerna i underbenet på den sidan förtvinade, och jag utvecklade en spetsfot, och jag gick på tå som liten. Idag kan jag absolut inte gå på tå, finns inte på kartan för de musklerna finns inte. Det var två olika läror på sjukhuset på dåtiden, huruvida detta skulle behandlas med att lägga mig i sträck i hundra år, eller opereras. Jag har alltså en benlängdskillnad, som då var ett par centimeter, men idag, efter … hm…? fyra operationer är nånstans runt vad som är acceptabelt för alla ”normala”. Det bidde inte sträckbehandling (tack och lov) utan i stället gjordes en hälseneförlängning och sen en benförkortning. Så, idag är jag 169 centimeter lång, och skulle varit ett par längre:) Mamma är 178, och syrran 175, så rent generiskt borde jag varit där i krokarna jag med. Nu är jag helt nöjd med min längd, den är perfekt faktiskt, även om hela min familj mobbar mig för att vara kort 😉

Men, får jag nån hjälp idag? Nä. Det lönar sig jävligt dåligt att ställa upp.

Ändå gör jag det. Men jag orkar faktiskt inte svara på shitloads av frågor utan minsta belöning ??.

Återkom gärna, Karolinska.

Nog om det!!

Jag köpte en ny stekpanna idag. Halva priset tack så mycket 🙂

Fin va?

Nu ska jag kasta de fulaste, alltså de som ungarna förstört med gafflar och stekspadar i plåt.

Jag köpte semmelbullar idag, och sen såndär mandelmassa på påse, som var väldigt god. Ungarna jublade 🙂 de har inte ätit någon i år, medan jag smaskande i mig en på Ikea. ?

Barnen äter sina semlor så olika, en del vill ha bara bullen, någon med bara grädde, en annan med massa grädde. En vill blanda mandelmassan med grädden, och en vill ha lite och den andra mycket mandelmassa. Omöjligt att köpa färdiga, så alla får göra sin egen.

Jag vill ha lagom med mandelmassa och massor av grädde, som sen pudras med vaniljsocker innan locket sätts tillbaka och så ännu mer vaniljsocker. Pappa äter, eller åt förr i alla fall, sin med varm mjölk. Urk!! Varm mjölk är inte gott. Med kakao i = jättegott. Utan är bara äckligt.

Jag gillar semlor. Alla möjliga varianter men en sån här är godast:)

Hur äter ni era?

.

I morgon ska jag och de fyra minsta åka till Stockholm på biopremiär:) Ta i trä.

Det var alldeles för länge sen vi kom iväg på en sån, och barnen har saknat det. Haha premiärlejonen;)

Det är Draktränaren 3

Jag tycker om de här filmerna:)

Vi kommer nog åka tåg, det är enklast och det är skönt att kunna småslumra lite.

Jag börjar bli trött av tanken på att mitt tåg till Växjö går 04.54 på fredag… holy smoke det är tidigt. Måste boka taxi också.

Men det är en kul och lärorik dag!!

Nu ska jag gå och putta i säng lite ungar, vi hörs snart igen!

??

Kommentarer

  1. Ulrika

    Måste bara fråga om vad mandelmassa på påse är? Färdig att spritsa ut? I vår familj gillar också alla olika så jag tänkte gör som dig så får alla göra sin egen efter tycke och smak ?

  2. Sama

    Jag är också tvilling, och brukar svara (något min tvillingsyster aldrig gjort och nog aldrig heller kommer att göra). De säger att de har stor nytta även av svar från bara en tvilling nämligen, även om jag aldrig har fattat hur 😉
    (är 2-äggs dessutom)

  3. Ulrika

    Fick också det kuvertet (gossar) Har svarat på allt genom åren utan ett lingon tbx.
    Din text fick mig att tänka till och nu känner jag STOPP!
    Tack för ögonöppnare : )

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lite sniket känns det men vafan… det tar tid och hjälper dem massor, de tjatar ju om man inte skickar in;) En jäkla biobiljett vore det minsta ??

  4. Ida

    Jag gillar varken grädde eller mandelmassa men bullen är jättegod. Vi brukar bli bjudna på semlor på jobbet på fettisdagen, så då brukar jag skrapa bort mandelmassan och nästan all grädde och mumsa på bullen till en kopp kaffe.

    Sen undrar jag om tvillingar. Jag vet att dem forskar på enäggstvillingar, men tvåäggstvillingar är väl inte mer genetiskt lika än vanliga syskon?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej.
      Men de har samma förutsättningar, födda av samma mamma samtidigt, växer de sen upp tillsammans eller skiljs åt, så kan man se olikheter/likheter i arv /miljö. Även olikheter mellan könen tror jag kan vara intressent, men jag har dålig koll på exakt vad de gör:)
      Jag bara ställer upp:)

  5. Sofie

    Lagom med mandelmassa, mycket grädde och så tar du av locket när du ska äta. Krydda med kanel och strösocker på grädde och använd locket som sked.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting