Okategoriserade

God mitt i natten då:)

Jösses det är tidigt det här:) Som alltid så kan jag inte sova när jag ska iväg, och att barnen har sportlov och är uppe sent hjälpte ju inte direkt till. Vid elva gick jag och lade mig, somnade rätt på en gång, och vaknade efter en powernap på 50 minuter. Grattis:)

Sen kunde jag inte somna om, utan har snurrat och svettats. Det gör man per automatik när man ska upp tidigt och är rädd att försova sig;)

Men nog fasen sover man när klockan sen ringer, och lika förvånad blir man varje gång;)

Jag har några timmar att slumra på innan dagen börjar i Växjö sen. Jag hade totalt missat att vi skulle vara på campus denna gång.. av en slump så såg jag att nån skrivit en fråga om det. Vi har varit inne i stan sista gångerna, Det fria ordets hus, tror jag det heter. För oss som kommer med tåg är det väldigt mycket enklare. Nu måste jag leta reda på först bussen, på den enorma byggarbetsplats som brukade vara busstation 😉 och sen rätt sal på campus. Men, det hare kunnat vara värre, jag hade kunnat stå där på Det fria ordets hus och kliat mig i huvudet.

.

Igår tittade jag på Trolljägarna på trean. Ni vet vad det är, Robert Aschberg jagar elaka människor som är taskiga på nätet.

Igår handlade det dels om Johanna Toftby, och man blir rätt illa till mods ändå. Jag känner henne inte och har egentligen ingen koll på vem hon är, mer än att vi är ”bloggkollegor”. Hon tillhör de som har läsare som inte direkt bidrar med trevlig stämning och jag skulle bli galen. Hon har haft en människa som i runda slängar, trakasserat henne i tio år på bloggen. Som använt flera alias och hetsat på sig själv i syfte att det ska se ut som flera människor tycker lika. Att många håller med henne… Hur orkar man vara en sån jobbig jävel? Har man inget eget liv? Nej, lite så är det. De här värsta trollen som kommer fram i ljuset visar sig ofta vara rätt tragiska människor. Som denna kvinna.

Jag blir mörkrädd.

Och är evigt tacksam att jag inte dragit till mig egentligen en enda sån. Jodå det finns knasputtar här med mellan varven, och jag ska erkänna att jag har svårt för de som skriver här, oftast inte så snällt utan ifrågasättande eller bara för att tjafsa, och sen diskuterar hur jävlig jag är på exempelvis Flashback eller Bloggbevakning. Jag är inte speciellt bitchig men de här människorna är för mig rätt enkla att upptäcka, och då surnar man till:)

Men det är piss i Mississippi ( Jajamen rättstavat??) jämfört med riktiga troll. De Aschberg vaskar fram är slående ofta kvinnor i medelåldern, mellan 40-60-ish, sjukpensionärer eller sjukskrivna, låginkomsttagare och utan familj. Det är inte jag som hittar på nu, utan så verkar det se ut. Män finns det gott om också , men eftersom jag har få sådana som läser och ungefär noll som kommenterar taskigt så är de inte relevanta för just mig.

.

Jag undrar så vad som rör sig i huvudet på sådana här människor? Vad får man ut av att skriva taskiga saker till folk, gömd bakom en skärm? Sen undrar man varför ungdomarna i dag inte har respekt för äldre… ?

Klimatet i samhället har hårdnat, men att som vuxen sitta och skriva skit till, eller om, en annan människa, det borde verkligen inte vara så svårt att begripa att man inte ska.

.

Så, det var earlybirdy tankar från mig:)

Nu har jag tagit slut på hjärnans kapacitet för denna tidiga timme och måste ladda om. Jag gör det genom att tjuvlyssna på grannarna på pendeln som pratar en helt magisk amerikanska:)

Vi hörs snart !!

Ha en fantastiskt dag ??

Kommentarer

  1. Sara

    Just den här kvinnan som trakasserar toftby är nog psykiskt sjuk. Varför bor man annars med sin morsa, utan jobb och familj och beter sig på det viset. Ingen ursäkt alls dock för att bete sig så vidrigt. Det finns många ”normala” som slänger ur sig ett och annat på nätet också och det är lika vidrigt det.

  2. Pia

    Om man bortser från den viktigaste faktorn-att folk är så rent ut sagt elaka: hur fasen har folk tid? Hur sjutton har man tid och ork att sitta och hitta på elaka kommentarer och olika alias? Har dom ingen tvätt att vika eller kladdiga köksluckor att ta hand om? Läxor som ska göras eller smuliga köksbord? Telefonköer att vänta i eller badrum att städa? Eller människor de tycker om som de kan lägga tid på? Kanske mest det. Jag fattar fan inte.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är den stora frågan. Mest troligt så har de väl all tid i världen.. speciellt om de är sjukpensionerade kanske..
      Men även heltidsarbetande troll finns ju, som jobbar inom vitt skilda yrken, allt från hög till låglönejobb.
      Man kanske har så mkt bitterhet inom sig att det måste ut på vilket sätt det än må vara och på nätet kan man spy ur sig anonymt. Fast man är ju aldrig riktigt anonym… och till sist kanske det kommer tillbaka och biter en i arslet 😉
      Jag personligen får ut min ilska på gymmet, eller när det är som allra värst och ångesten bara måste ut annars spricker man så funkar det att köra bil snabbt och skrika det högsta och fulaste man kan. Har man inte tillgång till bil kan man nog köra ett primalskrik i skogen eller kudden?. Det hjälper nog mer än att vara elak på nätet. Tips från coachen 🙂

  3. Monica

    Jag bor granne med den otäcka stalkern. Hon är helkonstig mot många, hotar folk till höger och vänster på nätet och är riktigt otäck.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting