Okategoriserade

Nån rörmokare ?

Ibland blir jag extra trött och jäkligt nervös. I lördags när jag stod och skulle göra mig i ordning för att åka och träna, så hörde jag ett konstigt ljud. Det lät som något som droppade? I mitt hus får man hjärtsnörp deluxe av sånt, av många anledningar. Kanske främst för att jag var utan tvättstuga, och bara hade en toa och dusch under nio månader sist det droppade lite?.

En annan anledning är att vatten är svårt att hantera på egen hand när det sprutar eller rinner okontrollerat. Och skadorna blir enorma på kort tid.

Det droppade under handfatet.

Jaha? Varför det då? Jag lokaliserade det till att det kom från utloppet i handfatet och eftersom jag måste skruva i sär hela kopplingen mellan handfatet och vägg för att rensa nån gång varannan månad, så var det en lättnad. Jag kanske bara missat att dra åt nåt.

Eftersom kranen går på sensor så tejpade jag för den, satte en stor lapp i handfatet om att inte använda, och drog och tränade.

Inte förrän närmare midnatt hade jag sen tid, eller snarare lust, att kolla. Och Nädå. Så enkelt är det ju inte, utan snarare tvärstopp så vattnet backar tillbaka. Men fuck ?. Jag lyckades inte fixa, utan fick vackert beställa avloppsrensning. De kommer i morgon, hade ingen lust att betala jouravgifter:/.

Grejen är att sist det var så här i det handfatet… så kom de hit och spolade och några dagar senare så blev den där översvämningen som tog nio månader… så jag gillar inte alls det här.

De ringde igår och pratade lite, jag hade såklart skrivit att det var som det var sist så de kanske inte riktigt gillar sitt uppdrag 😉

De ska få underhållsspola rören men det hade de inte tid med i morgon så det får jag boka separat. Eller vänta med stoppet och det vågar jag fan inte.

Ok. Så var det med det. Men så sitter jag och pratar med Patricia igår och Trixie kommer ut i köket.

”Varför är det en stor pöl här?”

”Äsch, valpen har kissat igen!!”

”Men alltså det är jättemycket ..?”

Men helvete! På golvet framför diskhon så är det en stor pöl, inte alls en liten kisspöl. Kan säga att jag föredrar det senare.

Jaha, riva ut lådan under diskhon, jag har inte luckor utan låda man drar ut. Och där rann det ju på. Rev loss sparkbrädorna och Patricia hämtade handdukar och torkade. Innan man ser vad det är!

Det är slangen med inkommande vatten till diskmaskinen som LOSSNAT?

Vafan?

Alltså denna.

Jag hade intelligens nog, för en gångs skull, att vrida av de små vattenavstängningarna, två svarta och den röda ovanför.

Sen tog jag i kopplingen och fick den i handen. Hur i helvete kan en sån lossna? Efter tre år.

Först fick jag inte fast den, verkar som man inte fick dra åt den hårt utan skulle stanna i ett speciellt läge. Nu verkar den sitta. Men hur fasen ska man lita på det? Den sitter ju under diskbänken och inte direkt så man ser den, eller ens kommer åt den speciellt enkelt.

När den lossnar så rinner det ut vatten som en öppen kran. Det krävs ju ingen kärnfysiker för att begripa att det blir en vattenskada snabbt som fan.

Jag ska ringa till nån rörmokare idag och fråga, tänkte att de kanske kunde svara på om det är vanligt, och om det i så fall är det… Ehh, varför? Och vad ska jag göra åt det? I sämsta fall får jag ta hit en röris också. Bah.

Jag har dessutom lärt mig den hårda vägen att det finns inga sammanträffande, slumpen finns inte. Så att det är stopp i avloppet och att inkommande vatten lossnar… hm.. vad är kopplingen? Det borde rimligen inte ha med varandra att göra, men så vågar jag inte tänka. Det brukar bli dyrt i slutändan. Ta i trä!!

Jag kände mest för att lägga mig på golvet och grina. Men det funkar ju inte så, utan det är bara att bita ihop hårt och kavla upp ärmarna. Och be till högre makter att det är enkla saker som löser sig utan komplikationer.

Men oron sitter hårt och det är många vaksamma blickar och spetsade öron just nu. Ibland önskar jag innerligt att jag inte var ensam vuxen och det här är sådana gånger. Så skönt det vore att ha nån annan att lämpa över på!! ?

Jaha, så nu ska jag googla rörisar då….

Vi hörs snart:)

Kommentarer

  1. Knasfia

    Men åh! Varför läser jag inte fin blogg varje dag? Jag har ju en rörfirma och hade kunnat skicka en kille direkt! (Såg att du fått tag i en firma nu) om det blir nåt knas är det bara att du hör av dig 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting