Okategoriserade

Gubbar, katter, hundar och lite sånt:)

Idag kommer det gubbar och rensar i rören. Hade varit fint om de kunde rensa i röran samtidigt, för huset är rätt så stökigt;) Jag måste stänga in katterna och Doris medan de är här, och det kommer låta. Från djuren;) Doris hatar när det kommer folk som hon inte får hälsa på, men eftersom hon rymmer som en avlöning så finns det inte på kartan att hon kan vara ute. Katterna får inte gå ut än…De ska få, men så länge de är inne så kan inget hemskt hända, och jag måste stålsätta mig lite, plus att de ska kastreras. Stumpan gick hela veckan och tokjamade….ni som vet, ni vet. Herregud, man står fan inte ut. Jag fattar inte hur de som inte kastrerar sina honkatter står ut med detta jamande? Och det inträffar ju så ofta! Min första katt gav vi av nån anledning p-piller, medan Smulan kastrerades. De här två kom ju nyss känns det som men är snart ett halvår. Jag ska boka tid, men det är det där med att ringa…kanske kan Corrinda göra det:)

 

Jag ringde i går i alla fall, till Bosch, eftersom min diskmaskin är av det märket och jag surade ur över att vattenslangen lossnat. Alltså, det är inget JAG har gjort, och då får de fan ta ansvar för det. Jag ska rimligen inte behöva stå för den kostnaden själv. En vattenslang är inget som ska lossna, speciellt inte om den bara sitter där, längst in i skåpet utan att någon, någonsin rör den. Jaja, de skulle skicka en tekniker. På onsdag. NÄSTA vecka.

Jamen varför inte. Jag har ju bara en ny inredningsDETALJ på köksön…;)

Ja, vart fan ska jag ställa den liksom? På golvet så snor valpen allt som ligger i, alla mina disksvampar exempelvis;)

Soptunnorna kan stå under så länge som det inte är något gott i dem, då är det minst en av fyra som hämtar sig ett snacks;)

Det är ju ingen liten pryl det här, men jag vågar inte skjuta in den, för jag vill kunna ha koll på vattenslangen, och om det, Ta i trä! lossnar, så vill jag komma åt den på en millisekund.

Nu kryper jag in där och lyser med ficklampa(mobilen, måste köpa en riktig!!) säkert femtio gånger om dagen, kollar så det inte är minsta droppe vatten eller så.

Jag ska be Robban ställa ut den i garaget. Men den är i vägen där med. Gosh. Jag ska fråga mina kompisar om jag får låna släpkärran snart och åka ett antal vändor till tippen. Jag har samlat en jäkla massa skit som ska dit nu…. så det är fullt överallt. Blir så när man är lat:)

.

Lat och har ont ungefär överallt. Alltså detta med att vara sjuk och inte kunna träna, det är inget bra. Träningsvärken blir extra kännbar:)

I lördags när vi gick banan runt, så kom en kille jag ofta sett där fram och frågade om jag var laddad? Jag flinade bara och frågade om jag SÅG laddad ut? Jag kände mig nämligen tämligen seg och trött och bakis efter fredagens tågåkande, och beklagade mig över att jag varit förkyld minsann. Vi enades om att det suger att komma tillbaka, och att det inte ens är kul för man tappar så mycket av bara ett litet fjantig virus. Det är så konstigt att det är så. Man tappar allt flås och även om styrkan sitter där så blir det jobbigt för man blir så andfådd.

Men nu känns det bra igen! Och det gick förvånansvärt bra i lördags, och även igår. Även om Anders skrattade åt hur svårt vi hade att vrida på oss:) Det är ännu en sak som är helt galen, hur en rörelse man behärskar kan bli snudd på omöjlig bara man ändrar lite på den. Igår skulle vi sitta på en stepbräda, luta oss bakåt med ett kvastskaft över axlarna där vi lagt upp armarna, och VRIDA oss i sidled. Normalt gör vi det här med någon form av vikt, och det går alldeles utmärkt att vifta med 10 kilo, men detta:)

”Bara en gång kvar nu!!” peppade han leende när jag pustade inför sista vändan när jag verkligen insett att jag var smidig som ett kylskåp;) Måste öva på detta helt klart. Och det känns i dag, drar fint i sidorna. Snart är det dags igen, jag ska hinna med ett pass med David innan gubbarna kommer på eftermiddagen.

Lovelia har basketträning och behöver skjutsas, men jag är osäker på om jag hinner det idag, gubbarna  kommer tre och hon börjar fyra. Vi får helt enkelt se. Corrinda ska börja som tränare åt Lovelias lag, vilket känns jättekul:) Hon slutade ju med basket efter tusen år, ledsnade helt enkelt, vilket är så tråkigt. Det blir ju gärna så, helst när det är fem träningar i veckan och matcher varje helg, och de samtidigt är tonåringar som vill ha någon slags fritid. Behöver det.

Men det är roligt att hon får ”komma tillbaka” som ledare och hon är duktig på det.

 

Jag är trött idag, känns som att jag helst hade velat ligga kvar under täcket, men när man vaknar av att solen strålar in i sovrummet, då är det så mycket enklare att kliva upp:)

Det är verkligen som vår ute nu, och det kommer göra att bakslaget, som ju måste komma väl?kommer kännas så otroligt jobbigt. Men en sak som är mindre roligt det är att gräsmattan är som en leråker… Doris och valpen blir så skitiga! Doris är väldigt enkel, hon blir smutsig såklart men det räcker oftast med att torka av henne, det fastnar inte speciellt mycket varken i pälsen eller på tassarna. Men valpen … jisses! Hon är som värsta vattencisternen, samlar allt:) När hon kommer in får hon ofta gå via badkaret och duschas av för det går inte att torka med handduk. Och sen är hon blöt en evighet. Man lindar in i handduk, skrubbar och skrubbar, torkar tassarna noga noga noga, och så ännu en gång. Och ändå är hon blöt. Hur är det möjligt? Doris päls verkar vara extremt avstötande, nog blir hon blöt när hon badar/duschar, men inte på det här viset.

Valpen är alltså inte min, men just nu så är hon här, tillsammans med sin matte. Alla har det inte så lätt i livet, skulle man kunna säga om det. Men det kommer nog bli bra i slutänden, även om jag den dagen blir av med en liten kompis, för oj som jag älskar den där valpen:)

Det är för övrigt ett litet mission att gå ut ensam med två hundar samtidig, även om det går bättre ju mer man övar. Men ganska ofta står jag där med massor av koppel åt alla håll och kanter och en hund i varje ände, och så har jag gärna en snara runt foten eller så;)

 

Nejmen nu ska jag hämta mera kaffe, det behöver laddas inför träningen, och sen ska jag hoppa i träningskläderna. Direkt från pyjamasen, kändes bara ovärt att byta om en gång där i mellan:)

Vi hörs snart igen! Ha en finfin tisdag:)

Kommentarer

  1. Maja

    Måste bara tipsa om handduk i mikrofiber till hundarna istället för vanlig i frotté. Så himla bra! Tog över en hund precis med en päls som allt fastnar i (min gamla hund hade sträv päls och inget fastnade) och blev lite desperat orkar inte med att duscha honom efter varje promenad så letade runt lite efter nåt effektivare och köpte hem hundhanduk från Clas Ohlson för typ 39:-. Så mycket mer effektiv på både väta och smuts ?? (och har nu köpt ett par till så man kan tvätta mellan varven).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing