Okategoriserade

Ålderstecken:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

God morgon på er:)

Jag ha fått fram datorn minsann, och sitter med den i knät och tittar på Nyhetsmorgon på fyran. Jag är helt övertygad om att det är ett ålderstecken, snart kommer jag sitta med dagstidningen också, och kaffe på fat;)

Fast tidningen är något jag alltid gjort, tills för ett antal år sen när det kändes så ovärt, jag bläddrade bara igenom den och läste typ reklamen;) Men jag saknar min papperstidning, fast inte att åka iväg med den till insamlingen. Det är dubbelt alltså. Men när jag inte läste och ingen unge heller så kunde jag inte motivera de tusenlappar som flög iväg där.

Nåväl, det är en ny morgonrutin. Tidigare har jag ätit frukost vid bordet, och att slå på Tv:n fanns inte. Men nånstans runt adventskalendertider i vintras så blev det så. Tv:n var ändå på, och jag satt redan där med en kopp te:)

Jag måste visa er muslin jag köper från Matsmart

Nej, vänta, det var en annan sort, men den är god den med, märket är Alku. Det finns en med kakao i, men den var slut nu:/

Men även denna är supergod! Jag har sällan mer än bara en dust musli, ofta har jag frön och nötter på min kvarg, men det går inte att komma ifrån att det är mycket smak och väldigt gott med en touch av något mer:)

 

 

.

Igår åkte jag och tränade med David, med hyfsat rejäl träningsvärk redan. När jag insåg att han har en helt ny bana…ouch. Man lär sig deras banor, och det sitter i muskelminnet på nåt vis, men när det blir nya övningar så blir det plötsligt svinjobbigt och man får träningsvärk. De byter ett par gånger per termin, ibland ofta ibland sällan, ibland bara nån övning, ibland alla. Som igår. Så det var tungt. David har ofta en bonus på slutet, efter att vi plockat undan alla redskap. Det är verkligen verkligen hatkärlek. Man är slut efter passet, och så ska man pressa ur det allra sista. Det är så motigt, men han ser glad ut och peppar och så gör man så gott man kan:) Nu har han kommit ihåg att det finns något som heta Burpees, fast han kallar de kräkisar, för det är så det känns när man gör dem:)

Discokräkisar är som det låter, burpees med en tvist. Jag skiter i tvisten, har alldeles för fullt upp med själva ner på mage, upp på fötter prylen. Kommer han i närheten så kanske jag gör nåt extra, viftar, eller vänder eller så;) Jajamen en ögontjänare av rang:) Han varvade med snabba, breda fötter. Jag kan inte det, återigen den där stackars foten som ställer till det, jag har liksom ingen studs i den, så det blir knöligt. Men, han har ju ögonen på en så det är bara att försöka. Och, det är så många saker som jag kan nu som jag inte kunde förr, eftersom jag efter de här åren övat upp både styrkan och balansen. Bra kommer det aldrig bli, men det är bättre:)

Efter passet som slutade klockan ett, kastade jag en blick på mobilen som vanligt, man måste ju kolla vad som hänt under den timmen man varit oanträffbar;)

Ett mess från rensgubben, om att han skulle komma 13.15. Jag hade bokat tid 15.00 för det passade perfekt, men de sa att det kunde flyta en två timmar hit eller dit, men att de ringde först. Jaha, bara att messa tillbaka att jag definitivt inte var hemma före halv, det hade jag sagt tidigare med, och det skulle vara ok. Sen puttra hemåt och stänga in katterna inne hos Trixie och Lovelia, och båda hundarna fick ta en promenad. Gubben, som nog var yngre än mig;) kom, stoppade ner en slang i röret och spolade rent. Häpp! Tog inte många minuter, och jag stod min vana troget och frågade tusen frågor och spanade hur han gjorde. Man måste ju förkovra sig. Men som han sa, det är ju en maskinsport, och svårt att göra saker utan rätt grejor. Jag meddelade att det inte funkade med flaskborste;)

Så, nu är det bara att hålla tummarna att inget mer händer. Ta i trä!

Huset är gammalt, vilket ju såklart innebär att sakerna i det också är gammalt, som avloppsrör, el och allt sånt. Jag vet att i den bästa av världar så skulle man byta ut allt, och det kanske jag gör den dagen jag hittar en miljon nånstans:) Tills dess är det livsuppehållande åtgärder. Och tummar som hålls:)

 

Syrran är sjuk, förkyld som satan, men hade ledsnat på att ligga hemma och snora, så hon frågade om hon fick komma förbi. Egentligen så saknar hon Doris:) Hon kom precis när rensgubben kom, så när han åkt så satte vi oss UTE med varsin kaffe. Jag har ju precis varit sjuk så jag litar på att mina antikroppar motar hennes, som säkert är samma skit som jag hade. Och så länge man är utomhus så känns jag inte att det är farligt. Vi satt där och snicksnackade med hundarna som röjde. Fy fasan vad skitiga de blir, som sagt. Och efter att ha gått en sväng i trädgården så fattar man ju, det är väldigt blött, och leran ligger på lur överallt. Bah.

Syrran tog med sig Lovelia när hon åkte hem, och släppte av henne vid basketen, så jag slapp en körning igår:) I stället passade jag på att duscha, för det hade jag ju inte hunnit. Och sen..sen blev jag så trött att det var helt omöjligt att hålla ögonen uppe:) Haha, Jamie låg i soffan och snarkade bland hundar och katter, så jag blundande i en kvart, tjugo minuter, och sen var det dags att hämta från träningen. SÅ seg man blir av en powernap ändå. Men det räddade resten av dagen, fast igår var jag trött hela tiden. Så trött att jag klev i säng före midnatt, det ni:)

 

Idag är jag barnvakt till valpen, och vi ska snart ta en prommis. Men man drar sig ju för det när de blir så skitiga, helst skulle de gå på låda som katterna;)

Mirka kommer och vi ska köra live på instagram, det blir lite tidigare idag, för hon har ett läkarbesök senare. Vi borde börja vid halv tolv ungefär.

Sen har jag ett gäng ärenden jag borde göra, men kanske att jag skjuter på dem till i morgon. Soptippen, Ikea, Biltema, Citygross. Lovelia ska skjutsas på basket, de har tre träningar nu, varav två behöver jag köra till. När hon börjar skolan i stan i höst så kommer hon lära sig hur man tar sig fram med buss, och då kommer hon i alla fall kunna ha valet att åka kommunalt själv. Men, det tar tio minuter med bil, ska hon ta buss härifrån tar det en timme.

Nej, nu ska jag hämta mera kaffe, jag är trött idag med minsann! Men det ger sig väl:)

Ha en bra onsdag!

Kommentarer

  1. Flipp

    Många försäkringsbolag avskriver avloppsrör efter 50 år eftersom deras livslängd anses vara förbrukad och då omfattas de inte längre av försäkringen. Kan vara bra att veta tänkte jag. Man måste inte byta alla röra. Man kan kolla skicket på dem och renovera de som är dåliga från insidan, kan va värt att kolla upp.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting