Okategoriserade

Paus och snicksnack

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Jag måste pausa lite. Har läst kursarnas texter och ska nu kommentera dem.

Men måste låta dem landa lite:) Jag småkikar på Die Hard, hämningslöst, den är lika bra som vanligt.

Idag har jag inte lämnat hemmet. Eller jo det har jag, men bara för att köra Corrinda och Lovelia till träningen. Tar en minut med bil men Corrinda var sen. Tar tio minuter att gå. Jaja, sen ville hon hämta ett paket lite senare och när jag tittade mig i spegeln i hallen så vägrade jag att kliva ur bilen på Ica. Tjejerna fick köpa kaffe som jag behövde:)

Alltså nej. Värst är fulbrillorna, men hela outfiten är gräslig. Inte var och en för sig, men ihop ?. Allra helst stövlarna som gör så byxorna puffar sig. Med jackan ovanpå så såg det ännu jävligare ut. I stället satt jag kvar och dirigerade Corrinda per telefon vilket kaffe jag ville ha. Småsjöng en stump varpå hon upplyste om att jag Absolut inte fick sjunga, jag var på högtalare 🙂

Ja, så här ser jag ut när jag tar det som hänger närmast 🙂 Ingen kan anklaga mig för att vara modelejon eller chic direkt;)

Jag har ändå mest städat idag, skurade golven och fixade här och där.

Stumpan tyckte det var otroligt intressant när jag ställde upp alla stolar på bordet och sen släppte hon inte moppen med blicken.

Hon är så mycket mindre än brorsan. Han kommer bli en stor och ståtlig herre medan hon kommer vara liten och nätt.

Djuren är roliga, och som de kan ställa till..

Valpen rev ur en soppåse, med papper och sånt skräp, inte matavfall. Hon hade även hämtat toaborsten och lagt den under vardagsrumsbordet. Jisses som jag letade 🙂

Doris ser alldeles förvånad ut. Haha, lite som ”det var INTE jag!”

Innan jag skurade golven så var det fullt av tassavtryck över allt. Små och stora, efter katter och hundar, och även människofötter.. Golven är av linoleum, fantastiskt material, miljövänligt och sådär, men det blir skitfula vattenfläckar. Och man skvätter ju lite i ett kök, så går nån i det och så blir fötterna lite fuktiga. Eller som killarna, de lyckas alltid blöta ner både skor och strumpor och inte är de sådana som byter till torra inte…?

Bah! Man ska dessutom inte skura golven så ofta, helst inte alls, och jag sopar och putsar av med papper där det blir blött. Men man måste ju mellan varven. Speciellt så här års när djuren springer ute och kommer in som en hel leråker.

Jaja.

Till middag gjorde jag ett nytt recept. Från viktväktarna:) Italiensk kycklinggryta. Ungefär som jag brukar göra, med kyckling stekt i strimlor, och sen koka i passerade tomater och kryddor, idag basilika, svartpeppar och nåt mer. Kantareller på sidan av. Skillnaden var vitt vin. Corrinda skulle göra en risotto för ett tag sen, det skulle vara nån deciliter vin i. Jag har några flaskor hemma, köpta till att drickas i husvagnen eller nyår, men de blir bara stående. Jag är dålig på att dricka vin ensam. Det är en brist på talang som jag inte bryr mig om att träna på;) Och sällskap som inte kör bil existerar knappt.

Men nu hade jag ju en öppnad flaska så jag skvätte i. Jäklars så gott det blev:)

Alla åt med god aptit även om de minsta tycker det är konstigt med vin;)

Till det hade jag detta

Råris med linser som jag köpt på Matsmart. Jag har inte sett det nån annanstans, men gillade det mycket.

Råris är inte jättegott egentligen men ihop med linserna var det jäkligt fint. Såsen till kycklingen blev krämig och allt var fasen tipptopp:)

Rekommenderas!

Nu har jag en halv flaska vitt vin kvar.. jag tänker inte frysa in det, för det blir liggande i evigheter i frysen, men om ni har nåt enkelt och bra recept så dela gärna med er. Jag antar att man bör använda det väldigt snabbt det har nog i princip stått där för länge redan 😉 men luktade ok. Inser nu att jag inte smakade på det innan jag hällde i det.. men det gick ju bra ändå:)

.

Jag vann på Keno idag med!! Jag förutsatte ju en storvinst, det är ju vad de nästan lovar på reklamen 😉

Så besvikelsen var stor när vinsten blev fem kronor. Eller en förlust på 25?.

Men spelar man inte kan man ju inte ens vinna fem spänn… och … nä. ?. Jag spelar ibland, lite lotto och nån triss. På matcher när vi ska träffa killarna ute. På EuroJackpot, och ibland nån färdig Harry Boy eller så. När jag känner att jag har lite tur. Magkänslan suger helt uppenbart?.

Nä, nu ska jag återgå till texterna! Vi hörs snart ?

Kommentarer

 1. A-K

  Mina katter försöker alltid fånga skurmoppen, eller så springer de i full fart och glider på det blöta golvet. Det är tydligen jätteroligt tycker dom 🙂

 2. Carola P

  Jag brukar göra en filégryta som brukar gillas av alla.
  receptet är till fyra men jag brukar göra minst det dubbla eftersom vi är en ”annorlunda” familj med sju barn.
  400 gr kalv eller fläskfilé
  1 gul lök
  10 färska champinjoner
  5 dl grädde
  1-2 dl vitt vin
  2 msk mjöl
  smör och olja att steka i
  salt och peppar efter smak
  strimla köttet, hacka löken och skiva champinjonerna
  fräs köttet i smör och olja tills det fått fin färg
  lägg i lök och champinjonerna och låt det fräsa med några minuter
  krydda med salt och peppar
  pudra på mjölet och rör om
  tillsätt grädden och vinet och koka i 10-15 minuter på svag värme.
  Jag brukar ha potatisgratäng till.

 3. Sofia

  Den lilla människan här hemma älskar jordärtskockssoppa, eller som han säger – vitlökssoppa. En skvätt vin i och mycket gott :)).

 4. Carro

  Favoritsoppan alla dar

  Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

  400 gram torsk
  300 gram laxfilé
  150 gram räkor, skalade
  1 st purjolök(ar)
  1 st vitlöksklyfta(or)
  3 msk Hummerfond
  2 dl vatten
  2,5 dl matlagningsgrädde
  2,5 dl vitt matlagningsvin
  1 dl crème fraiche
  1 paket saffran
  1 tsk salt
  0,5 krm svartpeppar
  1 tsk timjan
  1 tsk basilika
  olivolja

  Tillagning
  1. Skär fisken i 3 cm kuber.
  2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
  3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
  Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. Vill man ha den matigare kan man ha i t ex potatis

 5. Anna

  Ska väl ta mig i kragen o kommentera iaf… Läser ju här varje dag så kan ju visa något avtryck! Vet ju att du gillar kyckling och detta är sååå smidigt och gott, men dock inte så nyttigt men bra bjudrecept. Här är såsen dubblerad och det slutar med att alla äter såsen med pressad potatis när kycklingen är slut 😉

  Kycklingfiléer med bacon och purjolöksås

  4-6 kycklingfilér
  2 pkt bacon
  1-2 purjolökar
  4 vitlöksklyftor
  2 små pkt Philadelphiaost (ca 150g)
  2 msk chilisås
  3 dl vitt vin
  6 dl vispgrädde
  riven ost

  Sätt ugnen på 225 grader. Linda in kyckling filéerna i bacon och bryn i en stekpanna (jag klipper i allt orka linda). Klipp/skär resten i bitar och stek ihop med den strimlade purjolöken. Pressa i vitlöken. Slå på grädden, vinet och chilisåsen och koka upp. Lägg till sist i Philadelphiaosten och rör om tills den smält. Häll såsen i en form och lägg i kycklingen. Strö osten över kycklingen. Gratinera i ca 30min. Gott till ris eller pressad potatis.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting