Okategoriserade

Längtar tillbaka:)

Det vräker ner snö. Hela dagen i går och det fortsätter. Blä.

Jag kände mig rätt klar med vintern faktiskt:) Inte så att jag på allvar trodde att det inte skulle komma bakslag, för det gör det ju. Men jag hade inte gråtit om det blivit vår.

Jag tröstar mig med att scrolla igenom bilderna från i somras. Den ljuvliga sommaren 2018! Må den få gå på repeat varje år. Minus skogsbränderna, och torkan. Men värmen, den pålitliga, underbara. Jag mår så förbaskat bra när det är riktigt varmt. Jag VET att andra kanske känner tvärtom, och det är helt okey, men JAG älskar värme:)

Här ett kvällsdopp i Norberg efter att vi tränat på stranden. Det var antingen strandträning eller backintervaller, nästan varje dag. Sent, för på dagarna var det för varmt:)

Och bada med kläderna är en winwin- man sköljer upp dem samtidigt som man blir ren. För jag är nu en gång för alla sån att jag inte absolut måste duscha efter att jag badat i sjöar.

Poolen var grymt bra också, även om den såklart blev grumlig. Fasen, jag måste läsa på ordentligt till i sommar. Jag fattar inte vad som blir fel, för alla värden är tipp topp.

Det sämsta med pool är att man måste städa den, och att fixa ordning den efter sommaren är skittråkigt. Skura, skura, torka torka, och sen försöka vika ihop till något hyfsat hanterbart. Ett elände.

 

Den här bilden är från Danmark. Vackra grannland ♥ Skulle kunna vara Kenyas savanner lika gärna.

Och fotbolls-Vm, med naglar:)

Jag saknar mina naglar lite. Samtidigt som man inte kan ta upp småsaker med dem, de är alldeles för tjocka och klumpiga. Att pilla ut en sticka gör jag normalt med naglarna, och med de här var det totalt omöjligt. Att plocka upp en knappnål likaså:) Men rackarns snyggt!

Nu har jag inte gjort nån påfyllning sen sensommaren, men kanske att Patricia får fixa dem till våren:)

 

Ja, så tittar man ut genom fönstret då…och det är vitt vitt vitt. Jag borde gå ut och skotta, igår var det nån unge som tog det värsta och jag valde att tro att det ser ut som jag vill, fast jag vet att så inte är fallet;) Jag ska, lite senare, för nu ska jag plugga medan det är tyst i huset.

Doris ligger i och för sig och snarkar i soffan, men annars är det stilla. Till och med hönsen på baksidan är för ögonblicket inte i farten och skriker. Det lär ändra sig snart misstänker jag. De hade en morgonserenad för hela grannskapet, sen brukar de kunna hålla truten ett tag och sen börjas det igen. Vi är de som lider mest skulle jag tro, vi är så nära dem. Det skiljer kanske max sju meter mellan mitt fönster och hönshuset. Alla våra sovrum ligger åt det hållet. Övriga grannar har betydligt längre avstånd till gaphalsarna. Ja, det är smällar man får ta.

Jag ska läsa en massa idag, för att sen skriva de uppgifterna som hör till, kanske hinner jag inte det idag, men det finns ju flera dagar;) Jag måste läsa först oavsett.

Min telefon pep till för en stund sen och talade om att jag fått plats till träningen i kväll. Jag visste inte ens att jag var reserv..:) Jag är faktiskt lite less på Friskis. Man får ha max tre bokade pass, och kan bara boka fem dagar fram. Det innebär att man inte kan träna som man vill, för de passen hinner bli fulla innan man hunnit avverka ett så man kan boka. Man borde minst kunna få boka fem pass. Minst. Jag vet att det säkert finns nån bra anledning, men för MIG är det totalt värdelöst. Och jag kan bara prata för mig:)


 

Ooops, jag blev tvungen att göra en körning, och sen skotta och skälla på Doris, men nu är jag tillbaka:)

Jag skickar kanske iväg det här direkt, så jag kommer igång med läsningen… 🙂

Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Carina

    Men kan du inte prata med grannarna ang hönsen? ?kanske kan dom ha hönsgården åt andra hållet,där ni inte sover? kanske vet dom ej att hönsen stör er. Jag är en sån som inte vill uppleva sommaren 2018 igen!?? älskar hösten och vintern?☃️ Tack för en bra blogg,läser varje dag?dock väldigt sällan eller nästan aldrig jag kommenterar ???

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Alltså vad skulle det tjäna till? Egentligen. Den står ju där nu:) Det är ju inte en kaninbur man flyttar på utan ett permanent bygge. De vet inte att de stör för jag har inte klagat för dem, bara för er;) Men det är okey!! Jag suckar och pustar här men ändå.. jag gillar mina grannar och när man bor i tättbebyggt område får man gilla läget. Ett tag var hönsen tysta en längre period och då saknade jag deras gol och gap lite ??
      Det kunde vara värre?

  2. Karin

    Jag älskar värmen precis som du och tyckte att vi hade en fantastisk sommar. Men det törs man knappast yppa. Jag förstår att det ställde till det rejält för bönderna bland annat. Många fick lov av nödslakta. Skogar brann och brunnar sinade. Grödor och foder till djuren växte inte som det skulle. Men jag älskar värmen och avskyr att frysa. Å jag fryser om det är kallare än 25 grader. Alltid. Ska vi sol och värme dyrkare gå runt med dåligt samvete?

  3. Malin

    Det där med att behöva boka pass tycker jag verkar skitjobbigt. Bor på landet och i vår lilla idrottsförening har vi tre pass i veckan, tabata och cirkelfys. Jag leder cirkelfysen tillsammans med min sambo. Där får folk komma när det passar dem. Visst har det blivit lite cirkus nån gång när det ramlat in fler än vad vi vanligtvis är, men då får man snabbt improvisera och lägga till eller ändra nån övning så att redskapen räcker till. Och sen kör jag tyngre styrketräning i garaget. Så skönt att inte behöva trängas och vänta på vikter osv på gymmet.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting