Okategoriserade

Betala för sällskap ;)

Innehåller reklamlänk för Jotex

.

Så, strax efter att jag postat förra inlägget så ringde reparatören. Han var utanför och klev in här några minuter över tio. Jag hade stängt in Doris med Novalie i sovrummet och kors i taket höll hon truten. Ja Doris då, Novalie är aldrig något problem;)

Jag hade laddat för att kräva att Bosch skulle stå för den här reparationen för det är ju själva fan att vattenslangen lossnar, bara sådär. Han höll med, och även om att det var en jäkla tur att den började läcka precis när vi satt intill och upptäckte det direkt. Vattenslangen såg ut som den skulle men lika bra att byta den, så vi, för jag fick hjälpa till, älskar det, för jag är ju svårt nyfiken på allt som hantverkarna gör:) dra ut maskinen och skruva upp här och där. En diskmaskin har jag nog aldrig sett insidan på förut och fattade inte ett skit. Vattenelement och jox. Jag gillar inte vatten, det sabbar massor på kort tid.

När han skruvat loss och dit vattenslangen så hade displayen lagt av. Jaha? Så fick han fixa det också. Till saken hör kanske att maskinen diskade i kallvatten när jag fick den, så de har redan bytt något, element kanske? Eller värmare eller nåt, inte vet jag. Nåt:) Den är nog ett måndagsexemplar.

Så visar det sig att det är kopplingsbiten mellan vattenslangen och diskmaskinens slang som det är gängpaj på?.

Amenvafan! Det är inte Bosch utan nån annan som satt dit den, antingen när köket byggdes om, mest troligt då, eller när maskinen byttes. Antagligen så var den ok till första maskinen men när den byttes ut så var den aningens för grov och gängorna fick på käften. Vattentrycket är rätt hårt, men den satt ju snällt där i tre år i alla fall.

Vilket innebär att jag knappast kan kräva Bosch på det, och vackert får pröjsa knappa tusen spänn. Men rätt värt ändå, för trevligt sällskap i nästan två timmar av en trevlig kille ?.

Han hade såklart ingen sån kopplingsdel utan den fick jag skaffa själv. Och sätta dit själv. Den kostade 19kr.

Jippie.

Jaha, men det är ju kul nästan jämt.

Mirka kom och vi kunde påbörja vår instagram live i tid, reparatören åkte strax före tolv. Han blev kvar aningens längre än han trott, och allt för ingenting..Gosh!

Strax efter kom Janelle och Simon och lämnade gulleplutten:)

De skulle gå på bio, och jag fick låna lilla Jack. Mirka blev superhappy för hon har ju inte träffat honom tidigare, och hon fick godkänt av Jack. Han kan vara lite avvaktande mor främmande nu, men såklart passerade hon nålsögat 🙂

Jack satt med under liven, och var go och snäll. Han fick en flaska käk mitt i, som han slurpade i sig.

När Mirka åkte så klädde jag på honom och bäddade ner i vagnen, och tog med honom, Doris och Novalie på promenad. Jack somnade innan vi hann utanför grinden 🙂

Jag saknar att gå med en bebis i vagnen. Det är bara så. Jag har gjort det i så många år. Eftersom skolbarnen skulle sluta ungefär tjugo minuter senare så tajmade vi in dem och sällskapade hem.

Så HÄR trivs jag!❤️

En bunt ungar, en hund och en bebis i vagn.

Jack sov hela promenaden, bilderna är tagna före och efter:)

Jamie ville dra vagnen en stund och såklart fick han det. Stolt morbror, med en lika stolt moster som även hon drog lite.❤️

Han sov en timme, och vaknade efter ungefär sju minuter hemma, ståendes utanför köksfönstret.

Precis när han vaknade så kom Patricia och Simon. Jack kan verkligen inte vara mer älskad, alla vill gosa och mysa. Han satt länge i Simons famn med Jamie intill sig och kikade på Babblarna. Dessa konstiga figurer som barn tydligen älskar:)

Lilla skrutt!

Robban kom hem och frågade om jag möjligen kunde raka hans hår på sidorna? Robban är mycket men inte bra på att förklara 😉

”Vill du att jag ska klippa superkort här runt öronen liksom?”

”Öhh jag vet inte, det ska bort bara.”

”Jamen ska det vara en Gibbs-frisyr sen då?(ncis, tv-serie?) det blir ju kanske inte så snyggt?”

”Nä, men ta bort det här( viftar mot huvudet) men låt bli det här!(viftar mot huvudet på ungefär samma sätt)”

”Jag fattar inte Robban?”

”Men ta bort det bara, gör som du vill men det ska bli bra.”

”Okey. Fast du vet att jag liksom inte kan klippa va?”

”Klipp nu bara!”

Patricias Simon är jätteduktig på att klippa, och dirigerade mig. Jag har klippt Robban en gång tidigare och han blev nöjd. Hans hår växer som ogräs så det är inte hela världen om det slutar med att man får snagga kort a la combatfrisyr.

Men alltså jag tycker det blev helt okey.

Jag vet knappt hur man slår på trimmern liksom;) och han är nöjd.

Janelle och Simon var så snälla och köpte den där kopplingen på väg hem, så jag slapp det. Och Simon och Patricia skjutsade Lovelia till basketen. Jag hann skruva fast kopplingen och ta i trä men det verkar funka. Kanske jag törs sätta tillbaka lådan och kunna använda mitt sopskåp som normala människor. Inte ha soporna på diskbänken och maskindiskmedel i fönstret;)

Jag behövde alltså bara hämta från basketen, och Jamie ville följa med. Robban blev avsläppt på vägen också så det blev ett litet gäng ändå.

På väg hem stannade vi på Ica för att köpa korv med bröd. Det är Jamies favorit för tillfället och jag klagar inte.

Mitt paket från Jotex hade kommit och alltså!!??

Så fina !

Rosa och grön . Ungarna undrade vad i hela friden vi skulle ha i dem?

”Popcorn”

”Men?? Det är ju hål i??”

”Vaaaa????”

Jag vet inte vad vi ska ha i dem! Men jag var tvungen att ha dem bara:)

Kommer ni ihåg att ni får 20% rabatt med koden :
Kod:
 JOTEXSPRING (måste skrivas i versaler)
Giltighetstid: 25 feb – 10 mars 2019
Villkor: Kan inte kombineras med andra erbjudanden, rea eller rabatter. Endast en gång per kund. T.o.m. 2019-03-10.

Superfina!

Nu ska jag hoppa i säng, men det värsta är att jag som var trött som sjutton för en timme sen, men inte kunde resa mig för Doris ligger i knät;) nu är rätt pigg. Det lär ändra sig, jag är riktigt seg efter gårdagen. Det tar på krafterna att frysa.

Tack för era tips om rånarluva, bakalavlavarjohejsan, konstigt ord, jag trodde inte det funkade utan att bli blött och sen frysa ihop totalt. Men jag litar på er och skaffar en!

Tack ??

Nu —-> sova! Natti natti, hörs snart:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting