Okategoriserade

Journalister som inte har koll..

Alltså förlåt men som journalist ska man väl ändå ha koll på fakta i den text man skriver? Eller är det bara gammalt trams? Man kan förvisso tro det för det räcker att slå upp valfri dagstidning så kryllar det av stavfel, syftningsfel, faktafel, dålig svenska, fel preposition och så vidare.

Allra helst på nätet. Ja det ska gå snabbt, de uppdaterar i realtid och vill vara först. Men vafan, är det för mycket begärt att det är korrekt?

Som detta från Nyheter 24, om den vedervärdiga Knutbypastorn, Helge Fossmo 🤢

Såhär är det. Han manipulerade andra människor på ett sätt som gör att han för det första ALDRIG ska släppas ut ur fängelse, han ska ruttna och dö där. Han är livsfarlig och kommer göra om exakt samma sak om han släpps fri.

Han fick barnflickan att mörda hans fru, med en pistol, och därefter gick hon till grannen och skulle döda honom också. Samma natt alltså, bara minuter i mellan. Han blev skjuten i ansiktet men överlevde.

Inte ett år senare. Samma natt.

Den här nyheten kom igår, eller förrgår så de borde rimligen haft tid att upptäcka och ändra sitt generalfel, men Nope.

Jag vill minnas att barnflickan var den som slog frun med en hammare också och det var tidigare, så det är korrekt.

Det här är alltså pastorn vars första fru ”halkade i badkaret” och dog.. Hon fick hjälp att halka, av honom, det är liksom inget tvivel om. Dåligt med bevis bara.

När jag läste journalistik så skulle vi läsa den bok som en journalist (Terese Cristianason) som medverkade under alla rättegångsdagar skrivit. Hon har även intervjuat församlingens medlemmar på ett ingående och mycket trovärdigt vis, samt deltagit i deras träningsskola för att bli bra lärjungar. Den heter Himmel och helvete.

Jag mådde så dåligt av att läsa den, och tror att jag skippade de sista sidorna. Läs den!Den var oerhört intressant.

Att släppa ut det här monstret bland folk igen.. för det är vad han vill, han vill få straffet tidsbestämt till 24 år istf livstid, det är inget jag står bakom. Tvärtom kan jag tycka att för allas bästa skulle han hängas upp i sådana där kedjor som är fästa på väggen ni vet, i gamla filmer, och sen leva på vatten och bröd. Han förtjänar inget liv i frihet. Varför ska vi vara så mesiga? Han manipulerade en kvinna bortom allt vett och sans och fick henne att döda för att få Guds nåd eller förlåtelse eller vad det nu var. Han låste in sig med henne i sovrummet under många veckors tid och sa att Gud sa att de måste ha sex. Med frun i samma hus. Han förstörde mer än ett liv. Och …. han har en hel fanclub av kvinnor som skriver till honom i fängelset och han har även gift sig med en sådan kvinna🤢

Här skäms jag i dessa kvinnors ställe… Hur funkar man i skallen när man frivilligt söker upp mördare, seriemördare, pedofiler och övrigt avskum i syfte att inleda ett förhållande? Det borde fan vara besöksförbud för nya bekantskaper! Och att gifta sig i fängelset? Kom igen här nu..man sitter ju där för att straffas. Sånt där får man vänta med tills man är ute. Och kommer man inte ut får man leva med att vara ogift. Tufft kanske men mest troligt så drabbade något ännu värre någon annan och är anledningen till att personen sitter inne. Eller va?

.

Så kära journalister, faktakoll är bra.

Och kära medmänniskor, kan vi enas om vissa människor inte ska ha en andra chans? Jag är annars väldigt liberal och tycker att alla förtjänar det men inte Helge Fossmo, hela han utstrålar ondska.

Så, nu ska jag försöka få bort den här hemska personen från hjärnan.

Börjar med kaffe så får vi se om det lyckas!

Hörs snart 🙂

Kommentarer

 1. J

  Jag var tillsammans med en pojke (skriver pojke, för vi var båda under 18) som var otroligt manipulerande och obehaglig. Han stalkade mig efter vi gjort slut och det hela är en lång historia, men jag har varit rädd för honom hela mitt vuxna liv. För ett år sen mördade han brutalt sitt ex. Alltså BRUTALT. Han fick 18 år, fyra år ”extra” för hur brutalt det var. Så han lär ju vara ute om 14 år och jag kommer behöva vara rädd igen …

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Amen fy farao!!! Men med lite tur så ställer han till det för sig och får lite fler år.. herregud!! Sådana ska inte komma ut igen. Stor kram
   ❤️❤️

 2. L

  Nu har jag läst igen så innan du ( eller nån annan ) rättar mig så tänker jag rätta mig själv.
  Du har rätt. Det står ju faktiskt ”efter ytterligare” ett år😂
  Lägger man ihop åren DE nämner så skedde dessa händelser med hammare OCH skjutningar med tre års tid.
  Sorry.
  Inte bara att folk skriver fel, man läser fel också

 3. L

  Undrar om vi läser lite olika ?
  Som jag fattar det hade han först försökt slå ihjäl sin fru med en hammare.
  Skjutningarna hände ett år senare. Vad som är fel är ju att han ju fick nån annan att skjuta. Fast det är mord det med ( av honom menar jag)

 4. Åsa Dahlman

  Dina uppgifter stämmer väldigt bra. Jag och min familj flyttade till byn 1 år innan mordet och mordförsöket. Du har helt rätt i det du skriver om alla händelser. Jag har några bekanta som var med i församlingen och jag har varit på många konserter och musikaler som de ordnat. Dock är jag inte troende men de flesta i byn uppskattade arrangemangen.
  Det är så fruktansvärt hur mycket Helge och Åsa Waldau har påverkat många, många människors liv. Helge kan plågas i fängelset resten av sitt liv. Hur man ska komma åt Åsa är en annan femma.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing