Okategoriserade

Lekstuga :)

Innehåller reklamlänk för Polhus

.

I hela mitt liv, helt seriöst och allvarligt nu, så har jag önskat mig en lekstuga. Det var drömmen att komma hem till nån kompis som hade en och få pyssla runt:)

Jag fick aldrig någon, och i ärlighetens namn vet jag inte om jag ens tjatade. Jag kan i och för sig inte minnas att man tjatade om direkt något förr, var det ett nej så var det så. Väldigt enkelt att förhålla sig till:)

Så fick jag egna barn och vi bodde i lägenhet, och det fanns ju såklart ingen möjlighet då, men sen flyttade vi till hus.

Jippie!

Fast då hade vi först inte råd, sen skaffade vi en pool och sen en studsmatta och då fanns det liksom ingen plats kvar att ställa en lekstuga. 😂

Så fick vi två barn till, tvillingar, så en tjej, en tjej till och så bidde huset för litet, och vi flyttade igen. Till ett hus med jättestor tomt:)

Våra förra grannar här skaffade en som ser ut som Muminhuset, superfin, gissa om jag var avis;)

Men av nån konstig anledning så blev det aldrig nån lekstuga. Vi tittade på några men de var så fjuttiga , jag ville ha något större så alla de små kunde få rum. En kompis man byggde en egen, efter egen ritning alltså och jag försökte övertala barnens pappa att göra samma. Men han var inte det minsta intresserad. Såg bara problem och krångel och hade inte tid. ”Bygg en själv om du så gärna vill ha en.”

Så frågade våra hönsgrannar om vi ville ha deras? Jamen jaaaaa!! Den var jättefin, och stabil, byggt av rejäla stockar. Deras tanke var att vi kunde lyfta den över staketet, men inte ens med en styrka av fyra fem sex sju starka gubbar gick den att rubba, än mindre lyfta över ett dryga metern högt staket:)

Den briljanta idén att såga itu den och sen skruva ihop kom upp, och så blev det. Stugan sågades i fyra bitar, och kördes runt, och hivades över staketet på framsidan istf på baksidan. Där låg den sen i ett år. Som en ledsen hög. Ingen jäkel tog tag i det förrän sommaren efter när jag var tämligen höggravid och ledsnade på att den låg där, så alla såg eländet. Förstörd såklart av väder och vind. Jag och exmaken släpade in den i bussen, och åkte till återvinningen där vi hivade över de svintunga sidorna i containern. Att inte bebisen föddes på sopstationen är ju ett under;)

Förstå min uppgivenhet. Så nära att det blev en lekstuga… och det totala fiaskot.

Jag har försonats med att jag aldrig fick en, och att jag heller aldrig kunde ge mina barn en. Men, drömmen om den perfekta lekstugan lever, och alltså… jag har ju fått ett barnbarn nu😊

Och har dessutom hittat sidan som har de finaste lekstugorna, nämligen Polhus

Det HÄR kallar jag för en lekstuga.😍

Det finns flera varianter.

Så fint med ingången på långsidan. Polhus har lite annorlunda modeller, och alla är relativt rymliga. Man vill ju kunna komma in även som vuxen 😇.

Den här hade jag nog valt, tror jag, för den har ett litet loft:)

Titta! Den är 3,6kvm stor.

Ungarna hade älskat det!

Egentligen så har nog aldrig barnen direkt pratat om en lekstuga men jag vet att de hade gillat det. Speciellt tjejtrion, Novalie, Trixie och Lovelia.

Den här lekstugan är på kampanj just nu

En bild från nån som valt att måla den så här och den är ju hur fin som helst! (Samma som på allra första bilden)Även denna har ett loft och titta på det sneda taket. Gosh, jag vill ha!! Men Jack är för liten än:)

Men till er som liksom jag kanske letat efter en speciell lekstuga, här kan de finnas:) De är barnvänliga med plexiglas i fönstren och av stadigt virke. Lite annorlunda och mycket mycket fina ❤️

Polhus är alltså mitt tips idag 🙂

Kommentarer

 1. Camilla

  När jag var liten så hade vi en sommarstuga i Östra Karup lite utanför Båstad och då hade vi en lekstuga på tomten.
  Kan se den framför mig än i dag och där tillbringade man mycket tid inne och doften kan jag fortfarande känna också.
  Det var familjen och släkten som byggde både den och vår sommarstuga 🙂

 2. Lena

  När jag var liten hade jag en lekstuga som var en tågvagn som gått på smalspåret.
  Jättehärligt stor, hade kökssoffa som vi kunde bädda och ligga över i.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag kan ju inte räkna 😂😂 skulle bli snett och vint fast jag försökte, en byggsats är ju ändå nån annan som stått för matematiken 🙈😂🙏🏻

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing