Okategoriserade

Our house, in the middle of the street:)

Ni var ett gäng som ville veta hur husets planlösning ser ut. Och idag så började syrran snacka om tapeter och vi började stega vardagsrummet. Mitt ögonmått är högst utmärkt och det brukar stämma överens relativt bra. Sovrummet var svårare men så kom jag på att det kanske finns nåt i den där pärmen med viktiga huspapper.

Den står i ett överskåp i sovrummet så det var ju enkelt att plocka ner.

Nu fanns det inte riktigt exakt de måtten vi ville ha, men typ:)

Men så här ser vårt hus ut, helt enligt planritningen från 1966:)

Övervåningen, eller markplan.

Man kliver in i hallen (kpr) som är på markplan och sen går man två trappsteg upp till resten av planet, eller en trappa ner till höger för bottenvåningen.

Köket är omgjort, vi har tagit bort bänk+överskåp mellan kök och matrum, och flyttat bak kyl,frys, skafferi, städskåp mot väggen. Mycket rymligare! Vi har en köksö mitt i, så det är mkt bättre förvaring idag.

Sovrummet längst till vänster är småkillarnas, sen Patricias, så Robbans och mitt. Ja, det är en dörr mellan mitt och Robbans. Perfekt när vi flyttade hit och Novalie hade det, hon var runt tre år då. Nu har den varit stängd i hundra år och det står möbler på båda sidorna om den.

På den här ritningen är inte poolrummet med, det byggdes senare, men är utanför vardagsrummet, åt framsidan till.

Fasad framifrån, minus poolrum som då alltså är längst till höger framför vardagsrums fönstren.

Köket har ett litet fönster och det stora dubbla hör också dit.

Platt tak..och garaget till vänster.

Från baksidan är huset så mycket pampigare.

Här syns det att det är rätt stort, framifrån ser det mer ut som ett fjutthus;)

Här är det från vänster – mitt, Robbans, Patricias och killarnas.

Corrindas, gillestugan har två fönster, tvättstugan.

Huset ligger i en liten sluttning och är i soutteräng så fönstren nere ligger i marknivå men är fullstora. Inifrån är de i normal fönsterhöjd.

Nedre plan:

Förrådet till höger delade vi av till två rum när vi flyttade hit, idag bor Corrinda i det ”översta” och Novalie i det andra. (Bilden är tvärtom mot fasadbilden. )

Klädkammare och matkällare är rena förråd. Svale vet jag inte vad det är, jag kallar det för korridor 🙂 Men den är sval förvisso;)

Gillestugan delar Trixie och Lovelia på.

När vi hade översvämningen så drabbades det som kallas Tvätt, Pannrum, där det var en avlång bastu till vänster, Olja, det kallar jag pannrum, svale(korridoren) och lilla toaletten som inte finns på ritningen ?? Hm, märkligt. Toa, matkällare och klädkammare ligger på rad efter trappan. Så allt det är idag toppfint:)

Om man går ut och genom carporten som inte heller är medritad, så ser huset ut så här. De små fönstren är badrum och lilla toaletten i hallen uppe. Det avlånga nere är i det som var bastu/pannrum.

Garaget är till höger och carporten går hela vägen från kanten till första fönstret.

Och för den som är riktigt intresserad så ser huset ut såhär i genomskärning 🙂

Vänster är framsidan.

Ja, så ser det alltså ut. Varje våning är 112 kvadratmeter:)

Poolrummet sen är en katastrof. Poolen är ett hemmabygge från 1973 som har rostiga korrugerade plåtkanter och liksom känns som den gjort sitt. Den är nergrävd halvvägs så man kan inte bara ta bort den för då blir det en stor grop kvar.

Resten av rummet är bara ett enda stort skräpförråd. Jag trivs inte där, har aldrig gjort, och lets face it, vad ska jag sitta där solokvist och Uggla för?

Det har använts mycket av de förra ägarna, de hade ett stort umgänge och samlades där och grillade och käkade men jag jobbar inte så. Jag vill antingen sitta inne eller ute. Inte i ett halvdragigt fuktigt altanrum. Inne i köket eller ute utanför.

Jag vet inte vad jag ska göra med det, har absolut inga vettiga idéer som funkar. Det byggdes 1973 och är skabbigt nu. Ska det bli något bra så måste man göra om massor, byta väggar och stolpar och isolera och sånt. Dyrt som fan och fortfarande… vad ska jag ha det till? Det är ju liksom inget året-om-rum. Synd för det är STORT!:)

Jag kanske ska söka till Bygglov eller nåt;)

Men så här bor vi då.😀

Frågor på det?

❤️

Kommentarer

 1. Yvette

  Om man går in på google streetview och vill titta på ditt hus så står du där med vad jag antar är exet….

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha ja jag vet🙈det är några veckor innan Jamie föddes och vi höll på att lägga sten vid soptunnorna. Plötsligt kom en bil med kamera åkande 🙂

 2. Karin

  Men Åhh vad skoj att se 🤗
  Jag tycker absolut du ska söka till typ Bygglov 👍🏼🤗
  Jag menar, tänk vad härligt att få omgjort och då kanske också rummet får en mening igen 🤗
  Kram från mig

 3. Jenny

  Ja sök till bygglov 👍 Dom skulle säkert kunna nappa eftersom poolrum är såå ovanligt. Fast exmaken sätter sig väl på tvären då förstås 😞 Eller får du renovera och sånt utan att fråga honom?
  Tack för bästa bloggen ❤ Stor kram

 4. Syster yster

  Ser ut som en bra planlösning, men nog är det större än 112 kvadratmeter på övervåningen 🙂 det står 112 på bottenvåningen men det är nog angivet exkl biutrymmen. Jag jämför med vårt som är 113 och då har vi ett rum mindre på övervåningen

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är total yta 224 kvm och jag är nästan säker på att det är med all yta inräknad. Men bara nästan 🙂

 5. Weronica

  Är det alltså en gammal pool där? Går den inte att använda? Går det inte att göra om det till en altan eller ställa en vanlig pol där? 😊Eller båda delar?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja, och den går såklart att fixa till, men det är inte gratis. När resten av rummet är skabbigt är det frågan om man ens ids.. 🙈. Om jag hade obegränsat med pengar, eller bara en rejäl slant att spendera där, så skulle jag lugnt fixa till för vi har använt poolen massor de första 6-7 åren.
   Den är urgrävd så det är en sluttande grop, lite som en skål. Går inte att ställa en nutida pool, typ folkpool där för de är raka i botten på ett annat vis. Går såklart att fylla igen, men till vilken nytta när rummet är skabbigt:)
   Det handlar om att hela det utrymmet behöver en rejäl rustning och att jag inte har råd. Eller lust 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing