Okategoriserade

Ledsen..:/

Jag är ledsen.

Och jag kan inte göra ett skit åt det mer än genomlida och vänta på att det går över.

Jag hatar det.

Som om det inte skulle räcka med en grej så är det TVÅ helt olika saker, stora saker, som berör olika människor. På helt olika vis men till sist handlar det om folks mående. Och maktlös får jag bara stå och titta på. Fan.

Om en stund ska jag åka till mamma och pappa och tjöta av mig lite, ska bara vänta på att de vaknat;)

Haha, nä de är säkert uppe men i min familj så gör vi helst inga hembesök före lunch. Alla är lite sega i starten. Och det är härligt.

Men alltså, Vad gör man när ett vuxet barn behandlas illa av sin partners mamma? När mamman i fråga tänker på sig själv enbart och i och med det kommer förstöra deras relation och faktiskt liv?

Får man kontakta mamman och skälla ut efter noter prata lite? Eller är det nåt big nono?

Och vad gör man när ett vuxet barn som ännu inte flyttat hemifrån behandlas som skit av sin familj, och står helt utan skyddsnät? Ett vuxet barn som haft det jävligt jobbigt hela uppväxten. Ett vuxet barn som inte kan bo kvar hemma. Lösningen finns inom räckhåll men ekonomin håller inte riktigt.

Jag önskar att jag hade obegränsat med pengar och satt på ett antal bostäder så skulle jag kunna lösa allas problem.

Och en sista fråga – vad är det för jävla fel på en människa som sparkar på en hund?

Jag är helt övertygad om att en sån person är fullt kapabel till det mesta. Kan man sparka på ett oskyldigt djur som bara råkar vara inom räckhåll … då fungerar inte spärrarna som de ska. Fy fan för folk.

.

Ja så jag är alltså ledsen för andra människors skull. Ibland önskar jag att jag var en känslolös kall jävel. Men icke, det är helt tvärtom:)

Har man tagit sig in i mitt hjärta så är man där och jag kan inte sluta bry mig. Ohana.

Jaja, jag kan bara hålla tummarna att allt löser sig för alla. Men tills dess ligger det ett tungmod och lurar. Och en djup saknad.

.

Så, ni är min ventil, vare sig ni vill eller inte;) och jag funderar så att om jag får sätta ord på saker, skriva ner dem, så kan jag hantera dem. Få lite distans. Och sen kör man fake it til you make it och skriver lite svammel.

Är ni med på dagens svammel?:)

.

Igår köpte jag tapeter. Tjohoo! Eller min syster köpte, för de fanns i en butik nära henne, men jag bestämde iaf:)

De kommer från Rusta så säg nu för fan inte att de är usla för det orkar jag inte. Positivt däremot tas gärna emot:)

Det är mitt vardagsrum som ska tapetseras, något jag aldrig gjort så det blir spännande. Jag har kikat på just de här tapeterna länge men eftersom jag verkligen inte varken har lust eller ork att ta tag i vardagsrummet så har jag stannat där. Meeeeeen nu var de på rea rea:)

Istället för 249kr/ rullen så kostade de nu 49kr. Så hela vardagsrummet blev 490kr🙏🏻 och det ska både räcka och bli över.

Och nu finns de om jag råkar få lust att greja. Kommer mest troligt inte inträffa men jag tror att min syster är väldigt sugen på det:) så hon kommer nog dra med mig.

Jag funderade på sovrummet också men Näe. Jag har två datorer och ett allmänt stök där så det får vänta. Ett rum i taget.

.

Idag har jag ett utvecklingssamtal, och ett föräldramöte att gå på. Och sen ett HIT pass som jag vet kommer vara vedervärdigt.

Sist blev jag sjuk efteråt:) berodde ju inte på passet såklart men det gick väldigt dåligt eftersom förkylningen låg och snurrade, beredd på att bryta ut.

Idag är jag frisk vad jag vet, så det går förhoppningsvis bättre.

Der blir veckans fjärde pass på lika många dagar. Träningen är ett fantastiskt sätt att rensa skallen och få lugn i tankarna i alla fall en liten stund. När det händer jobbiga saker så tränar jag antingen skitmycket eller inte alls. Skitmycket är att föredra helt klart.

Äsch vet ni, nu ska jag dra till mamma och pappa. Klockan är halv tolv och jag började skriva inlägget vid halv tio:)

Lite pyssel hit och dit och vips så gick klockan.

Vi hörs snart igen!!

❤️

Kommentarer

 1. Kristina

  Ring inte mamman om du inte är 100% säker på att det inte förvärrar situationen.
  Detta är socialtjänstens bord. En ungdom som inte kan bo hemma och pga oavslutad skolgång inte kan försörja sig ska få hjälp av soc ekonomiskt och ev med socialt stöd.

 2. Lill

  Jadu, är det inte dina barn ska du inte lägga dig i, i alla fall inte i första fallet. Där bör du prata med den som blir behandlad illa. ( om det är nån du känner och som anförtrott sig åt dig, men inte annars.) Berätta i så fall för den personen att dennes partner i första hand ska ta hans/hennes parti, inte mammans. Samt att den bör prata med sin mamma, eller helt enkelt BRYTA med mamman, åtminstone tills vidare, hon kan ju ändra sig. Men OM denna person som blir illa behandlad INTE sagt nåt till dig, tja, då ska du helt enkelt inte lägga dig i.
  Det andra fallet, om barnet är myndigt så be det ta kontakt med soc, men bara där också om den pratat med dig. Men far någon illa har du skyldighet att anmäla. Men annars är det samma där.
  Den som sparkat hunden ska anmälas, tycker jag, om så är möjligt. Den som är elak mot djur är det med all säkerhet även mot människor.
  Jag undrar om du är som jag, att du tar på dig för mycket. Att du känner så mycket med andra att du nästan bär deras bördor. Jag har varit sån i alla tider, men faktum är att jag med stigande ålder, har ”lagt av” lite… Man kan inte hjälpa alla. Men om nån BER mig om hjälp, så självklart försöker jag hjälpa- skicka vidare till rätt instans eller ge råd om vad de ska göra. Men känner jag att det liksom blir för mycket så ber jag dem vända sig nån annanstans. Man har ju den rätten. Man kan inte själv behöva må dåligt av att veta att andra mår dåligt. Det håller inte i längden..

 3. Annika

  1. Vad säger partnern om mammans beteende? Han/hon bör ju stötta sin partner.
  Klart du kan prata med mamman om ditt barn tycker det är ok. Kanske ni alla fyra kan träffas?

  2. Du skriver att det är ett vuxet barn, men idag har föräldrarna försörjningsansvar så länge barnet studerar på gymnasiet eller motsvarande upp till 21 års ålder (annars 18 år). I så fall får man vända sig till IFO barn och unga om föräldrarna inte tar sitt ansvar eller behandlar barnet illa. Är ”barnet” vuxet och ej går gymnasiet har föräldrarna inget ansvar, men även då kan man vända sig till socialtjänsten och ansöka om försörjningsstöd. Sedan är det givetvis hemskt att föräldrarna inte stöttar sin barn oavsett ålder…

 4. Ellinor Blomqvist

  Människor som är elaka mot djur är opålitliga gräsliga människor som man ALDRIG ska lita på😢

 5. Marie

  Det är partners ansvar prata med sin mamma och stå upp för sin partner. När man skaffar partner som vuxen så är det den personen som blir ens nya familj. De betyder inte man ska glömma sin gamla familj men ens lojalitet ska i första hand va med sin partner.

  Hade min mamma el pappa behandlat min partner illa så hade jag bara långt förklarat att detta är min partner som jag älskar och vill vara med om de inte passar och du/ni fortsätter behandla han illa så är ni/du inte längre välkommen i vårt liv.

  I de andra fallet ringer man sociala. Antingen får de vuxna barnet kontakta dom och be om hjälp. Sociala gav en släkting till mig hjälp till eget boende och försörjningstöd när de var trassligt hemma och då var hon inte ens 18 än. Men de bedömde hon skulle må bättre av att bo själv och få möjlighet till studie ro.

 6. Carina

  Inget fel på Rustas tapeter. Men något som vait bland det bästa inköpet vid tapetsering är tapetbordet. Även det inköpt på Rusta. Rekomendetar det varmt. Även om det är easy-up tapet så ska det skäras och meckas. Och så blad till tapetkniven så man kan byta OFTA.

 7. Jenny

  Fy vad jobbigt 😖 Man känner sig ju så maktlös i såna situationer. Tycker absolut att du kan ringa och prata med mamman i fråga. Kanske försöka tänka på hur du lägger upp det bara så att personen inte blir för avigt inställd på en gång.

 8. Carro

  Tips: Använd tapetlim köpt på Rusta, vi använde annat och det var riktigt meckigt och tapeten tappade färg. Fick förklarat för mig då att det limmet vi använde inte funkade till tapeten.

 9. Bekymrad

  I fall två anmäler man till socialtjänsten som får titta på ärendet. Gör de samma bedömning hjälper de, iaf i vår tidigare kommun, ibland till med boende om det är uppenbart behövligt och inte kan lösas på annat sätt

 10. Jessica

  Älskar Rustas tapeter, lätta att sätta upp och framför allt billigt. Kan tipsa om deras laminatgolv med, bra hållbarhet och riktigt snygga. Köpt allt golv till mitt nya hus där.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing