Okategoriserade

Det här med IP-nummer..:)

Det är en fantastisk uppfinning ändå:)

Det låter mig se saker om er som ni kanske inte fattar, som att även om ni byter mail och namn så hjälper inte det. Jag ser att de som alltid är tråkiga, taskiga och allmänt uppviglande gärna kallar sig ex. Sara ibland, och har ett par olika mailadresser:)

För er normala människor som inte leker troll på er fritid så spelar sånt här ingen roll, men det finns ett par stycken här inne som borde tänka efter.

Jag bryr mig inte det minsta om ifall ni vill vara anonyma, så länge ni håller en vettig ton, och det gör ju 99,9% av er. Men jag tycker det är vansinnigt pinsamt att anonymt kommentera på ett sätt som enbart är ute efter att vara dömande, klagande och nedlåtande. Ungefär alla kommentarer som säger att jag är en apa, bitch, lågutbildad, korkad, kortsynt, trångsynt eller vad jag nu är, kommer från anonyma personer. Ganska ofta mailar jag då, och vad händer? Jo mailet studsar. Finns ingen sån mail. För man vågar inte stå för sin åsikt.

Jag står för min. Med både namn och ansikte. Jag kanske inte alltid har rätt, men jag står för det i alla fall.

Tänk om alla bara kunde bete sig som sagt. Jag har liksom riktiga bekymmer just nu, och orkar inte med anonyma skitskallar.

 

Idag har jag bara latat mig. Herregud, jag minns inte ens när jag sist bara låg och slöade en hel dag utan att vara sjuk. Jag har inte ens gått utanför dörren, knappt i närheten av den faktiskt:) Det har sina fördelar att vara en stor familj, man kan dela fint på ansvaret över djuren. Jag har läst, massa konstiga barnpjäser, massa litteraturgrejor och lite skönlitteratur också. Jag har även spelat ett rätt kul spel på mobilen:) Man ska leta efter olika föremål, otroligt avkopplande från allt annat för man måste fokusera.

Hela tiden så har min historia snurrat i bakhuvudet. Jag undrar om jag ska vara så kaxig att jag börjar kalla det för Min Bok? För det är ju vad det ska bli i slutänden, ett färdigt manus, redo för att skickas till förlag. Att det sen inte är självklart att det godtas, innebär ju inte att det inte är en bok. Men det låter konstigt…jag fortsätter nog kalla det för min text/historia:)

Jag har inte skrivit på den alls sen förra inlämningen, av den enkla anledningen att jag sitter fast. Jag funkar så, det är full fart, så inlämning och sen är jag liksom helt off ett tag. Då är det i stället full fokus på den andra kursens uppgifter, så det är tur att de går omlott. Jag presterar allra bäst under stress och press. En sådär halvbra egenskap, det vore ju bättre att vara jämn:)

I morgon ska jag skriva på den hela dagen, så är planen. Jag börjar bli i alla fall hyfsad på att strukturera upp. Jag är ju annars en som tar det allt eftersom det kommer, betar av och sen är klar.

 

Idag har det regnat mest hela dagen. Ett tag så mycket att det dundrade och svämmade över i mina hängrännor. För fasen? Jag har ju satt dit ett jäkla nät så det inte ska ramla i ett ton tallbarr, som är vad som fyller upp rännorna. Helt uppenbart funkade det inte. Det var ju synd, jag som hade tänkt slippa klättra upp och ner på taket:) Men å andra sidan så börjar jag bli vass på det. Första gångerna var det högst obehagligt men nu känns det som en promenad i parken:)

Jag har så jäkla mycket att fixa utomhus nu, så det vore najs med en sån vår som förra året! Tre, eller kanske fyra takplåtar på poolrummet har blåst ner. Det är inte första gången, och det är för att de inte går att fästa. Jag begriper inte tanken bakom det. Men nu jäklar ska jag fästa en överliggare av nåt slag som går att fästa de där rackarna i. Eller så drar jag silvertejp;)

Jag har för några år sen lagt en presenning över en del av gräsmattan där det enbart växte kirskål. Tanken är att de ska dö ut så jag sen kan göra antingen gräsmatta där igen, eller lägga plattor och ha våra cyklar på. Idag står cykelställena på presenningen, och under ligger ett gäng kasserade mattor. Under är det bara jord. Kanske är det dags i år…kanske inte:)

Sen har vi ett tusen andra projekt, mer eller mindre akuta.

Men det jag mest ser fram emot är nog att få fixa i ordning vid husvagnen. Det börjar dra i campingnerverna:)

Det här är frid.

SÅ många som avskyr campinglivet, och jag bara älskar det:) Jag har en skruttibangbang -vagn, utan en enda modernitet eller lyx medan många glider runt i små mansions. Jag funderar på att byta upp mig, men näe. Det här är gott nog. Så länge den vill vara med, så får den det:)

Det sura är bara att man aldrig kan vara säker på att få upp allt perfekt. Det kan luta lite här, vilket gör att det glipar lite där, och slutar med att man får silvertejpa:) Haha, jag har den stora rullen i vagnen.

I år ska jag nog köpa en paviljong. Alla andra har en, och man vill ju inte skilja sig från mängden. Jag funderade på Ikeas? Eller Rusta? Hm, eller så struntar jag i den. Förra sommaren hade det behövts för skuggan, men törs man ens hoppas på en sån sommar igen? När det var så varmt i vattnet att det inte ens svalkade:) Som när man var liten för visst var det så då?

Jag längtar efter våren nu. Det här vädret gör ingen glad.

Så fort man går ut blir man blöt, skitig och sur. Hundarna är som sandtroll och Jamies skor hinner aldrig torka utan luktar apa. Jag har inte plats för nån skotork, min hall är som ett frimärke;)

Bilen är skitig den med, inte så farligt på utsidan, men inuti. Jag ska städa ur den ordentligt och även tvätta sätena. Fattar ute riktigt varför de är så fläckiga för vi varken äter eller dricker i bilen, det måste vara vattenfläckar. Kanske inte går bort då? Kanske får jag lämna in den nånstans, men vet inte alls vart i så fall? Hm, måste googla:) Jag funderar på att byta bil också. Men då verkar det minsann som att de inte gör sjusitsiga längre? Vad är det för dumheter? Jag älskar min Dacia!

Ni som har sjusitsiga, vad har ni för sort? Måste jag byta märke så vet jag inte alls vad jag vill ha, för jag är så himla nöjd med min.

 

Nej vet ni?

Nu börjar Robinson! Jag älskar det, och det ska bli så kul att se vad det är för folk med!

Tittar ni på det?

Vi hörs snart igen!

Kommentarer

 1. M

  Ingen enda som tar upp det som egentligen är det viktigaste i det här inlägget. Nättroll och att försöka dölja vem man är genom att byta namn och e-Mail.
  Nånstans kan jag tycka att man BORDE inte få öppna ett Mail konto
  utan ett registrerat telefonnummer kopplat till person,! Likadant med Facebook och andra plattformar där man kan vara anonym och hur elak som helst.
  Jag vet att det aldrig kommer bli så, men det BORDE vara så.
  Jag skulle inte vilja behöva skriva ut mitt namn i kommentarer för tyvärr har anhöriga i vissa fall fått ta skit för vad JAG skrivit i mitt namn. Sånt är heller inte acceptabelt.
  Jag använder min rätta e-Mail när jag skriver här även om jag vet att jag ibland kan blanda ihop .com och
  .se. Nu förtiden ska det ju vara .se när man använder Outlock. Det som kallades hotmail på min tid. Men .se ska det vara.
  Jag är aldrig elak men avvikande (och ibland udda) åsikter kan jag ha. Med ålder har jag slutat bry mig så mycket om man får ev påhopp för sina åsikter.
  Men från att tycka olika till att vara elak är steget långt,
  I alla fall i min värld.
  Kram

 2. Elin

  Hade Ford S-max med 7säten innan men för två år sen bytte vi den mot en WV sharan. Såg att Ida skrivit om den här i kommentarerna och jag håller med henne fullt ut! Även om jag va nöjd med forden också. Bytte pga rullstolsbarn, fått bygga om lite.. annars är jag inte intresserad av bilar. De ska funka typ haha…..

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Alltså wv är ju en svinbra bil❤️men så jävla svindyr också. Men jag har testat en sharan för länge sen och ja, jag förstår er. Tack för input!

 3. Karin

  Har du läst Astrid Lindgrens författarskap och/eller Harry Potters världar på uni? Har helt för mig att du skrivit om dessa tidigare? Om, kan du sammanfatta den/dem lite? 😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej, inte om du menar rena kurser om specifikt de författarna? Däremot har både förekommit i de kurser jag läst, såklart eftersom de båda är grymma författare. Så jag kan tyvärr inte sammanfatta:)

 4. Ida

  Vi har en volksvagen sharan – UNDERBAR att köra, blir jättestort bagage om man fäller ner de två bakersta sätena (shoppingtur till ullared-stort), helt okej bagageutrymme (några resväskor eller en stor liggvagn-stort) om man bara använder 4 baksäten, fäller man alla baksäten så blir de ett plant golv och du fixar lätt in all återvinning från garaget/poolrummet 😉, man sitter bra i hela bilen ink platserna längst bak (vuxna utan problem om man är lite halvsmidig då de är lite meck att ta sig in), skjutdörrar = ingen risk att ungarna smackar upp dörrarna på någon annans parkerade bil. 😉
  Sen blir de förstås ett ganska litet bagage om man ska använda alla platser (ändå lätt 4-5matkassar-stort!!), men när vi letade sjusitsig så var den här modellen ändå den med störst.
  Kia carens, har jag för mig att modellen heter, är ett skräckexempel på minimaltpyttepyttebagage och värdelösa ”extrasäten” där även tioåringen tyckte de var trångt och lågt i tak… sjusitsig korta sträckor i nödfall sa säljaren, eh nejtack sa vi 😉😁
  Tack för en bra blogg, läser ofta men kommenterar ytterst sällan (läs aldrig). 🙂
  Hoppas du hittar någon trivsam bil!

 5. Sanna

  Vi har en Seat Alhambra 7-sitsig. Det är nästan lika stort utrymme längst bak som mitten sätena. Själva sätena är lika. Rejäla o jätte sköna! Mitten sätena är jätte gott om plats o så även i fram. Jag är bara 149 cm lång o mannen är 180 cm o båda vi kan köra den hur bra som helst! Är en ganska stor bil i sig men jag älskar o köra den. Har parkerat i garage (även om det är trååångt) fickparkerar utan problem. Bra om bagageutrymme!👌🏻

 6. Mamma

  Jag kör en Ford galaxy, helt underbar! Har haft den i tre år och det krånglar aldrig! Skapligt stora säten längst bak så att även lite större barn kan sitta där alternativt hyfsat små vuxna. Enda minuset är att det är en pyttelitet bagage när alla säten är uppfällda, men vi åker inte så ofta med full bil.

  Nu väntar vi tillökning igen och måste ha en niositsig bil, har du eller någon annan som läser detta något tips på en bra bil till hyfsat pris?

  Ha det bäst! ❤️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Alltså det är ju det som är så jäkla bra med Dacian, man sitter suveränt längst bak även som normal vuxen. Jag ska kolla Ford!
   Jag körde ju minibuss förut, en wv caravelle, suverän slitbil som går och går. Stor men jag gillade den:)
   Men när den börjar skrutta ihop blir det dyrt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing