Okategoriserade

Måndag morgon igen:)

Jag har mitt sovrum åt…öhh ..öster, och får in morgonsolen tidigt. De morgnar som det är sol så vaknar jag så här års rätt happy:) Jag har både persienner och mörkläggande rullgardin men drar inte ner rullgardinen förrän det är ljusare på nätterna. Och drar jag ner bara persiennerna så har jag ett litet vädringsfönster som jag inte ids greja med, det är på fel sida av sängen, så det får vara uppdraget. Det är väldigt härligt med en bred solstrimma som väcker en:)

I morse var det dock ingen sol, snarare gråtrist och eländigt. När jag masade mig upp och råkade slänga ett öga ut i trädgården så kan man bara sucka tungt, det ser ut som en leråker. Fy farao, så här års är det inte vackert ute alltså. Det är otroligt mycket grus på våran väg, och mycket av det har av nån anledning hamnat precis utanför oss. Flera stora högar ligger så tjusigt uppskottade längs med tomten. Ännu tyngre än att skotta snö kan jag meddela. Jag hoppas innerligt att de inte missar dem som de gjorde förra året när de kom och sopade. På de större vägarna här är det knappt grus alls, kanske saltar de bara där? Men här snålar de inte det minsta;) Jag kanske ska sopa ihop det och använda som underlag om jag lägger stenplattor…;)

Idag är Jordan hemma med halsont men pigg för övrigt, det är skönt. Det slår väl till snart, men hittills så har det varit rätt virusfritt i huset. Men det där sa jag inte högt;)

 

Just idag så är jag extra avundsjuk på folk som ligger på en strand nånstans och sippar margaritas:)

Och så kom jag att tänka på hur kul det ska bli i höst, när vi tillsammans ligger och jäser på Gran Canaria. Vi ska ju träna också, men det innebär ju att man tjänat in sina drinkar;)

Men vi kommer definitivt att förlänga sommaren och ladda upp med extra D-vitamin inför vintern!

Vi har fått lite frågor om resan, bland annat om man måste vara van att träna/vältränad? Och svaret på det är NEJ! Vi kommer anpassa oss efter vilken nivå deltagarna har, som utgångspunkt har vi valt att ha vattengympa, det är en suverän träningsform för både helt ovana som vältränade. Det är skonsamt mot leder och det är väldigt härligt att vara viktlös:) Sen vanlig gympa, och det är samma där, man gör efter sina förutsättningar. Eftersom vi har väldigt fria händer att utforma resan tillsammans med deltagarna så kan vi lägga till exempelvis löpning längs stranden. Jag är ingen löpare, men kan stå för uppvärmning/nedvarvning och stretching, det är jag vass på. Och en powerwalk i strandkanten är ju väldigt effektivt det med, och det gör jag gärna.

Sen en annan vanlig fråga är varför det är så lite träning för att vara en träningsresa?

Ja det beror helt enkelt på att det inte är en träningsresa:) Det är en wellness-resa. Fokus ligger på att koppla av och njuta av sol och värme tillsammans i en gemenskap. Vi ska uppleva saker, stora som små och förhoppningsvis så kommer vi skapa vänskapsband för livet.

Promenader, gemensam matlagning och långa härliga kvällar med massor av skratt:) Det här upplägget passar såklart inte alla, de som vill ha mer lyx och flärd exempelvis tycker kanske det är torftigt, medan andra ser det som vi – att det är enkelt, kravlöst och fokus på relationer:)

Det finns platser kvar, och Mirka och jag hoppas såklart på att ni vill följa med oss. Ni hittar mer info och anmälan HÄR

.

Jaha, och nu ska jag skriva:) Tänk att det är trögt att komma igång, varenda gång…

Vi hörs senare!

Kommentarer

  1. Barbro

    Jag har funderat länge men alltså stanna hemma bara för halsont? Herremije då hade det inte blivit många dagar varken i skolan eller jobbet..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker det är viktigt att hålla sina smittor för sig själv och inte dela med sig vitt och brett, så därför får de stanna hemma även vid halsont. Man vet aldrig vad det är för basillusker som sitter där. Och sen är det även en stor anledning att man inte presterar speciellt bra när man är skruttig, så det är bäst för alla att kurera sig. I bästa fall går det över snabbt med lite vila och värme och vänlighet 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting