Okategoriserade

Saker som provocerar mig, del två:)

Eller när man blir arg på riktigt.

Okey, precis hemkommen från tandläkaren med Lovelia. Allt gick toppen, såg fint ut, bara beröm. Härligt!

Går till bilen som jag parkerat på gatan. Längst fram i en fickparkeringsrad. Det fanns möjligen plats för en liten micra eller nåt framför mig sen var det slut på zonen. Eftersom jag alltid ser till andra människor också, alltså att kan jag underlätta för nån så gör jag det, så hade jag backat ganska nära bilen bakom. Den i sin tur hade gott om space bakom sig för att komma ut. Eftersom jag tycker det är meckigt att ta mig ut när det är för trångt så tänker jag ju extra på sånt.

En taxi hade backat in framför mig. Chauffören stod utanför och rökte och snackade i mobilen. Han pratade ryska eller nåt liknande och såg allmänt läskig ut. Lite torped;) haha. Har inget med hans nationalitet att göra utan hela approachen var stenhård. Ingen man muckar med. Inte mer än en gång i alla fall ?.

Hans bil får inte plats i zonen utan är per definition felparkerad om han skulle gå därifrån. Inser när jag kommer fram att jag inte direkt har många centimeter att manövrera min bil på. Dessutom stod jag snyggt och prydligt nära kanten så utrymmet var nära noll. Gick bakom för att kolla hur mycket jag kunde backa, sensorerna skriker ju med väldigt god marginal. Han ignorerar mig, och jag vågar definitivt inte avbryta hans viktiga samtal, med risk för att han halade fram en automatkarbin ur jackan. (Han såg som sagt var stenhård ut).

In i bilen, lägga i backen, sensorerna skriker. Backa en decimeter, fullt rattutslag, köra fram en komma en decimeter. Står två centimeter närmare att komma ut. Inser att det här kommer ta tid. Men då tittar han åt mitt håll och kliver in i bilen.

Åh förlåt mina elaka tankar! Han tänker köra fram:)

Jag väntar. Och inser efter en halv minut att han inte alls tänker köra fram, han har inte ens startat bilen. Han ville nog mest inte att jag skulle se honom. Bakom mig stannar en bil, som vill ha min plats. Jaha vad ska man göra? Kan ju inte gå ut och knacka på hans ruta och be honom köra fram.. nu var han ju inte bara läskig utan jag var jäkligt sur också. Han såg ju för fan att jag hade problem!

Jag fick väl backa och ta om en fyra, fem gånger sisådär innan jag lyckades lirka ut nästan hela fronten på min bil. Vad gör han då???

Jo startar sin bil… (så dags!! morrade jag ilsket) och i samma sekund som jag lyckas vrida mig ur parkeringsfickans obönhörliga grepp, så BACKAR HAN!

För att ta min plats, och alltså snuva bilen bakom som snällt stått och väntat..

Ahmen va?? Vilket fullblodssvin.

Han hade så enkelt kunnat köra fram en halvmeter, så hade han släppt ut mig snällt och den andra bilen hade inte hunnit komma körandes. Men nä, bättre att nån får krångla, och nån blir snuvad.

Sånt här stör jag ihjäl mig på. Att inte underlätta för sin nästa, och att sno en parkering framför näsan på någon borde det minst vara dödsstraff på. Minst. Jag kan sträcka mig till dubbla livstidsdomar. Om det finns minsta tendens till ursäktande.

.

Och just ja, för de med mindre bra läsförståelse och kanske även intelligens, som inte begriper ironi… nej jag menar inte dödsstraff på allvar, men just i situationen så känns det så. Fattar man inte att jag ironiskt raljerade över folk som inte har Facebook, fast jag skrev att många nära vänner inte har det, så kanske man inte heller förstår att jag överdriver rejält.

Lika bra att vara t y d l i g. .

.

Trafik är något som triggar väldigt många. Det är fakta och inget jag hittar på. Men den tar gärna fram djävulen i oss. Man blir så in i helvete arg på alla idioter som kör omkring. För låt oss tala klarspråk, om folk kunde köra skulle det inte vara så många olyckor. I princip alla olyckor vid köbildning exempelvis skulle kunna undvikas. Så enkla saker som att planera sin körning, använda blinkers, och vara lite schysst. Och ha vettiga däck!

Men nej. Alla andra är dumma i huvudet, står det på mina bilnycklar, och det stämmer så väl.

Jag vet att det brinner till i huvudet på er med körkort mellan varven, så shoot!! Berätta, vad är det värsta ni vet i trafiken?

Jag ska berätta mina värsta sen:)

Nu måste jag äta lite, vi hörs senare?

Kommentarer

  1. Cappicio

    När folk som inte har tillstånd för att parkera på handikapp parkering ställer sig med gott samvete på en sådan parkering.
    Sa åt en för ett tag sedan: lathet är inget handikapp.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Extremt lätt, speciellt på anonyma som påpekar tramsiga saker;)
      Jag VÅGADE INTE. Alla är inte så jäkla modiga.

  2. Ellinor Blomqvist

    Alla som trycker på knappen för att gå över gatan men går mot rött och jag får stanna för ingenting+alla mobiltelefonzombies som tror att dom är odödliga??????

  3. Emma

    Idioter som ser/vet om att det är kö eller en fil som är avstängd en sträcka och ändå kör om för de senare ska tränga sig om och in före. Såna skulle alla bara vägra att släppa in så de kan stå o skämmas för sitt dåliga beteende.

  4. mia

    Att man som fotgängare inte vill gå mot röd gubbe? och inte vill lära sina barn att man kan gå mot röd gubbe? Och på tal om miljön, både jag och barnen åker kollektivt, de är inte intresserade av att ta körkort

  5. Mamman

    Nu ska jag bekänna något som jag nyligen gjorde och som jag skäms oerhört mycket över. Det är en sån sak som jag skulle irritera mig på själv om någon annan hade gjort det. Jag hade haft en jobbig vecka och varit inblandad ofrivilligt i en härva där två människor använde mig som förmedlare och bollplank i ett gräl de hade. Jag ville verkligen inte vara inblandad men slapp inte ur situationen. Jag var alldeles mosig i huvudet och lätt irriterad när jag for och handlade mat. Oftast finns det ”lösa” kundvagnar men naturligtvis inte den här gången. Alla satt fast i åtminstone en annan vagn. Jag sökte i handväskan och hittade en slant. I ögonvrån såg jag nån annan leta efter en vagn som inte satt fast. Jag hann tänka tanken att jag borde ta en vagn som bara satt fast i en annan vagn så den andra skulle ha fått en också men snabbt bestämde jag mig för en annan vagn som satt fast i en lång rad och så gick jag min väg. Jag hann bara in innan jag ångrade mig och skämdes. Hur kunde jag vara så elak? Jag är egentligen en snäll människa men i den situationen var jag en riktig häxa. Jag hade så enkelt kunna hjälpa någon annan men valde att vara elak. Skulle jag ha sett någon annan göra lika åt mig skulle jag ha blivit irriterad. Jag har tänkt på det här flera dagar nu, hur en dålig sinnesstämning kan göra en till en ragata trots att man annars vill vara snäll och godhjärtad. Usch då! Nästa gång ska jag göra ett bättre val.

  6. Sofie

    Senast igår blev jag irriterad när jag skulle in i en rondell. En bil blinkar höger och ska ut, tror jag då eftersom dumfan blinkar, så jag kör ju ut då, då ska han inte ut vid den närmaste utfarten tydligen och börjar tuta på mig för att jag kör ut framför. Alltså vafan, man kan ju inte blinka höger vid en utfart och sen köra vidare?! Han skulle ut vid den andra utfarten men hur fan ska man förstå det när människan blinkar vid den första?! Och sen har han mage att tuta på mig när det är han som gjort fel!

    Efter rondellen åker jag in vid parkeringen till en matbutik, då går gamlingar med sina jävla vagnar mitt på vägen så man inte kan åka framåt, man kan ju inte gå åt sidan när man ser att det kommer bilar liksom…?!

    Och sen när jag är klar vid matbutiken och backar ut ur rutan då kommer en bil och kör vänstertrafik?! Alltså vad är det för människor?! Fy så irriterad jag var och så skönt det var att komma hem och slippa befatta sig med folk.

  7. Malin

    När jag stannar för ett övergångsställe (en person är påväg över) och bilen bakom kör om på höger sida, för jag är inte tillräckligt snabbt iväg, just då har jag den gående mitt framför min motorhuv. Det hände idag.

  8. Malin

    Tillägg: men jag kan också tycka att han hade kunnat kommunicera genom att, när han ser dig komma till bilen, snabbt avsluta sitt samtal och säga till dig, ” Ska du åka nu, vad bra då kan jag ställa mig på din plats, jag kör fram lite så du kommer ut, så backar jag sen” eller nåt.

  9. Malin

    Men hur svårt hade det varit att bara be honom köra fram lite? Med tecken då ifall han pratade i telefon. Tror du på allvar att han skulle skjuta dig? Om man vågar kommunicera med varandra så slipper man oftast bli irriterad och morra. Och han var ju först på plats, före den andra bilen, så då hade han väl första tjing på din ruta kan jag tycka. Även om bilen som kom inte riktigt fattade att det var därför han stog där framför dig. Men det var ju inte som att han kom körande och svängde in framför nosen på nån som står och blinkar o visar att den vill in i en ruta. DET kan man bli galen på.

  10. Monica

    när man kör på en 90 väg och blir omkörd och sen girar den in snävt framför för att svänga till höger i nästa korsning, ligg för f..an kvar bakom mig i 100 meter för att kunna svänga på en gång

  11. Norrlandsmamma

    När jag höggravid dubbelkollar att bilisten sett mig,saktar ner & visar han ska stanna. För att när jag är halvvägs ÖKA så jag fick hoppa sista biten för inte bli påkörd…. Skulle jag hitta åt den idioten skulle jag göra en rosett med dubbelknut av hans ”familjelycka” utan tvekan… Å.nej,var ljust utan sol som kund blända osv

  12. Karin

    Jag avskyr när lastbilsförare ska köra om varandra på Motorväg och det tar en halv evighet så de proppar igen bägge körfälten. För några år sedan hamnade jag bakom en lastbil som svängde ut i vänsterfil lagom till en nedförsbacke som är ungefär 2 km innan det planar ut och sedan blir en lika lång uppförsbacke. Det tog några minuter för honom att ta sig förbi. Blir också skogstokig på folk som står och tvekar innan de ska svänga in i rondell t.ex. KÖR BARA KÖR! Jag är oftast sansad när jag kör bil men ibland blir man ju så irriterad att man kreverar!

  13. Sofia

    Borde vara dödsstraff på fotgängare som trycker för grön gubbe när det inte är nån bil i direkt närhet, går över direkt och så får man som bilist stanna för rött och inte en käft i närheten. Miljövänligt så det förslår och skapar bra trafikrytm… Skulle gärna vilja veta hur såna där tänker.

  14. Josefin

    Bland det värsta jag vet i trafiken är hur folk beter sig när två vägar går ihop till en. Folk verkar tro att alla ska ligga i högerfilen, så det blir en jättelång kö, och fattar inte att man ska köra blixtlåsprincipen så går det fortare för alla … och då kommer jag till det som stör mig mest av allt: folk som då ska leka polis (FAST DE HAR FEL) och ställer sig MITT I VÄGEN för att de väääägrar släppa in de som kommer in från vänster till höger där vägen går ihop. Alltså????

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting