Okategoriserade

Vi backar lite:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

 

Blev ni lurade på första april? Jag tycker inte att det är så speciellt kul, jag förutsätter ju att folk är ärliga och helt plötsligt ska man luras och kanske framför allt bli bortgjord… Nä.

Men vissa skämt är kul, ofta de som det enkelt framgår att det är just ett skämt men det är gjort med finess. Nåt år hade en mäklare i stan en helsidesannons om en fashionabel boning till salu, ett once in a lifetime erbjudande – nämligen slottet. Till ett väldigt överkomligt pris dessutom:)

Mina kids vet på vilken nivå de ska lägga sig, och min förvåning när jag gjorde i ordning ett jäklarns så sent kvällskaffe var stor. Jag kör snabbkaffe, och värmer vatten och en skvätt vispgrädde (jaja, jag vet, men svingott) i micron. Det var mörkt i köket så först blev jag lite imponerad över hur det grönfärgade glaset plötsligt gav så mycket färg….Tills jag tände lampan:)

Jahaja. färgad grädde:) Det var lite kul ju:)

Men kaffet såg ut som lervatten, så det var tur att det var mörkt.

Hela första april så snurrade jag runt med bilen så jag hann inte kolla så noga på folks instagram och nyheter och så, jag tror jag slapp undan massa mer eller mindre dåliga skämt.

Tack och lov:)

Vad jag gjorde?

Jomen först lämnade jag katterna på djursjukshuset, sen åkte jag hem och skrev. Så snurrandet började nog först efter lunch vid närmare eftertanke.

Jag åkte till Dau och fick nya fina fransar:)

Lika skönt varje gång för man känner sig så förbannat mycket piggare av det. Jag vet att det är ytligt men låt mig vara det då, lite ibland sådär:) Mina egna fransar är korta och helt raka. Syns knappt, och går inte att böja. Skillnaden är enorm. Jag kommer aldrig att sluta:) Dau är dessutom oerhört duktig och snabb, det tog inte ens en timme, och då var det många fransar att limma fast. Och vi har alltid kul:)

Jag mötte upp Corrinda utanför Dau för att ge henne min mobil, om de skulle ringa från veterinären ville jag inte missa det. Så jag var helt utan mobil i över en timme! Va? Det ni:) Jag använder min mobil till allt. Banken, handlar, skriver, håller kontakt och…parkerar:) Så jag fick åka hem utan att avsluta min parkering så varsågod Uppsala kommun för några extra kronor:)

Jag har inga problem med min mobil, jag blir inte stressad av den, och jag kan utan större problem låta bli den. Men ändå kändes det naket att inte ha den. Jag har mina kort i den också, körkortet bland annat, men kom ihåg att ta ut det, mest troligt för att jag hade en polisbil i häcken hela vägen inne i stan. Tänk att man alltid ska bli lite nervös av det? Jag vet att jag sköter mig bra överlag, och trafiken är inget undantag, men ändå..:)

De ringde såklart, och vi kunde hämta dem när vi ville. Eftersom vi skulle träna så frågade Corrinda om vi kunde hämta efter sju. Det fanns ingen stor hemma, eller Novalie är ju 15 och Trixie 13 men lika säkra som de är på att ta hand om småsyskon, lika osäkra var de på att ta hand om nyopererade katter. Det gick utmärkt efter sju.

Så vi drog och tränade, och sen hem för att hämta en till bur, jag hade tryckt ner dem i samma på morgonen, det funkar bra men så insåg jag att jag glömt att Stumpan skulle ha tratt, och alltså att det skulle bli  trångt. Så till djursjukhuset:)

Corrinda testade den ”nya” buren, så att Sellman skulle känna sig trygg och bekväm i den.

Den kändes helt okey meddelade hon:) Man kan inget annat säga än att den tjejen är omtänksam;)

När de kom ut med katterna satt de i samma bur, och när vi öppnade så kröp Sellman ut och upp i min famn, lite stukad och skakade som ett asplöv. Han hade varit social och glad inne där de har burarna så han frös nog sa de, så Corrinda lade sin goa dunjacka över honom. Jag höll på att svettas ihjäl på studs men han slutade skaka och gosade in sig:)

Vi fick massa info och råd och så var vi klara. Vi stod en stund i receptionen och velade på om vi skulle ha en mjuk krage eller en body till Stumpan. Det blev ju kragen. Men sen googlade jag, tyckte det kändes som jag missat nåt, glömt nåt. Och fick fram massa bilder jag sett förr, på egengjorda bodys. Med tanke på priset på en sån så klippte jag igår av en ärm på en tröja och sen två hål för frambenen och voila:)

Lite ” I hate you” blick här:) men faktum är att hon inte protesterade ett dugg. Kragen gör det svårt för henne att se och att gå i trappan, så det här var nog skönt.

Det skiljer precis ett kilo på dem. Stumpan vägde 2,9 och Sellis 3,9.

Jag släppte bara av dem hemma, tog valpen i bilen och åkte för att hämta dess matte som var på Ica med ett stort paket från Matsmart. Som Postnord jonglerat med så det var helt trasigt:/ Jag har ju beställt från Matsmart i flera år och de packar ALLTID jättenoga och fint. Det är skyddspapper om allt som kan tänkas gå sönder. Nu stod det ett flak med läskburkar längst ner i kartongen, själva pappersflaket stod vill säga, burkarna låg överallt i hela lådan. Lådan var ihoptejpad, och det fattades saker, samt att flera saker i det var trasiga.

Och det lämnar liksom Postnord bara in..? I min värld borde man rimligen tala om att man tappat paketet genom att kanske sätta en lapp på eller nåt. Be om ursäkt för om något fattas och ta på sig ansvaret. Det här händer ta mig tusan hela tiden! HEEELA tiden. Postnord är fan sämst. Jag får rätt mycket paket som skickas med dem, och de är nästan varenda gång knöliga, trasiga eller så kommer de inte alls. Jag höll på i flera månader för att få ett paket de tappat bort nånstans, det låg på nån terminal men osynligt. Om jag fick det? Nix. Vad det var i? Jag har absolut ingen aning.

Paket som skickas med Schenker eller DHL är sällan skadade… morr

Jaja, jag skjutsade hem dem och sen tillbaka till affären för att handla, och sen äntligen hem:)

Jag måste ha skjutsat och hämtat ungar där i mellan med för jag körde liksom hela dagen, kändes det som i alla fall:)

Så, det var måndagen det, snart kommer tisdagen:) och sen är vi i kapp:)

Hörs snart!

Kommentarer

  1. Gerra K-Son

    Livet liksom bara ramlar vidare, jag gick faktiskt på ett aprilskämt.

    Att det sk ”Bitcoin” en sådan där konstig valuta plötsligt började gå upp i värde.

    Mvh Gerra…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting