Okategoriserade

Cutters idag:)

Innehåller annonslänk för Cutters

 

Mina hårfagra tjejer Corrinda och Trixie har pratat om att de ville kapa av håret rätt ordentligt på längden. För mig är det ju obegripligt att vilja ha en kortare längd på håret för jag tycker att det är så fint med långt:) Men nu är det väldigt modernt att ha en kortare frisyr och även om jag är som en dinosaurie så hänger ju ungarna med. Alltså blev det en sväng till Cutters idag:)

Vi möttes utanför Forumgallerian, ganska smart eftersom det är där de finns;)

Jag har skrivit om dem förut, och älskar ju deras koncept. De har bara drop-in, och en klippning tar femton minuter. En kvart, det är alldeles lagom lång tid tycker jag. Priset är samma för alla, 299kr. Det är rättvist. Jag toppar oftast bara håret, och har nästan alltid mer eller mindre nytvättat hår. Jag tränar ju hela tiden:) Jag färgar eller slingar inte håret, så för mig är detta så klockrent.

Frisörerna är dessutom suveränt duktiga:)

Vi var där när de öppnade vid tio, och det var ingen kö. Lunch och eftermiddagar är ju av förklarliga skäl lite mer attraktivt. Men har man möjlighet att gå på förmiddagen så är det ju perfekt. Tjejerna hade håltimme, så det funkade toppen.

Corrinda är rolig:)

Man bara skriver i sig på skärmen här, men eftersom vi var så tidiga var det bara för Trixie att glida ner i stolen direkt. Man kan se på hemsidan om det är kö eller ledigt, så smart.

Långt hår. Tjockt hår. Mycket hår.

Hon visade hur hon ville ha det, och så satte de igång. Kapade som sagt en rejäl bit.

De har så himla duktiga frisörer här, Trixie och jag blev klippta av samma tjej som förra gången. Hon är suverän!

Trixie färdigklippt. Så fräscht och fint, och ljust:) Men det är nog mera vinkeln än att hon plötsligt ändrade hårfärg.

Lite urklippt också för som sagt så är det redigt tjockt.

Lite lejonman:)

Samtidigt så satt Corrinda i stolen bredvid.

Hon blev klippt av en manlig frisör, och hon var helt lyrisk sen. Och när jag säger lyrisk så menar jag LYRISK:) ”Han var så BRA!”

Corrinda ville också ta av en lång bit, och när jag såg hur mycket så fick jag nästan hicka. Även hon har massa långt tjockt hår, eller hade:) Nu är det kortare, men så snyggt.

Hon har ju noll filter den här ungen och när hon reste sig var hon strålande glad och utbrast helt osvenskt: ”Vad bra jag passar i den här längden!” Och ja, hon har ju rätt. Hon passar superbra i den.

Även Trixie är hur nöjd som helst, går och känner på håret och slänger med det. Det känns så mycket lättare säger hon. Ja, hår kan vara tungt;)

När vi gick så solen sken på Corrindas hår var jag tvungen att ta en bild och visa henne. Hon snackade om att eventuellt slinga det, men alltså, det ser ju nästan så ut:)

Ja, nu kan ju inte jag följa med tjejerna till Cutters utan att själv klippa mig, vem gör så liksom:)

Även mitt hår var längre än jag trodde, jag kollar inte så ofta bakifrån, men den sista biten kan man ju lugnt vara utan. Bara slitet och fult. Jag litar alltid på frisörer och säger ”Ta det som är slitet.” Det finns en jättekul story bakom det uttrycket, men den tar vi en annan gång.

Hon visade var hon ville ta av, och jag sa ”Kör” och så klippte hon. Tjoff tjoff så var det klart:)

I alla år så har jag ju gått till frisör, (ibland, inte så ofta,) och suttit i stolen en timme. Resultatet har såklart blivit bra, men alltså det är ju ingen skillnad mot här på Cutters. Jag toppar mest, och klipper upp det ibland, men inte idag då det fick bli jämnlångt igen. Vad är det som tar sån tid hos andra frisörer, jag har liksom alltid undrat. När så Cutters kom och jag såg reklamen så kände jag att detta är verkligen min grej:) De kan klippa allt, men det är det de gör – klipper. Ingen färg eller lockar eller så.

Ja, vill man ha hela grejen med hårtvätt, skalpmassage, olaplexbehandling och slingor, så blir det ju en annan sak. Men om man bara vill ha en klippning, rätt och slätt är detta The place to go:)

Nu är det lite spretigt, men jag sliter ju oerhört på mitt hår med att ha det uppsatt nästan alltid, och det är inget en klippning kan åtgärda:) Jag måste sköta det bättre i vardagen helt enkelt. Kanske ska börja i dag:) Motivationen är ju på topp när man är nyklippt.

 

Cutters finns i Uppsala i Forumgallerian och bor man inte i min fantastiska stad,(flytta hit, hehe) så öppnar de flera hela tiden. Senaste salongerna öppnade i Vällingby Centrum, Sollentuna centrum och Kungsgatan i Stockholm City, hyfsat mitt i smeten alltså:) Kedjan är stor och expanderar så det är ju ett koncept som passar många helt klart och inte bara mig. (Började i Norge och finns även i Danmark) Jag vet att ni är några stycken som alltid invänder mot att de omöjligen kan klippa just erat komplicerade hår, och absolut inte på bara en kvart. De flesta av er har inte testat utan tror bara:) Men det jag ville säga är att de utbildas för att vara effektiva utan att tappa i skicklighet. De är experter på klipp:) Barn, dam och herr.

 

Förutom att bli snygg i håret idag så fick jag även en stund med två döttrar, det är inte fy skam:)

Jag fortsätter gå till Cutters det passar mig utmärkt på alla sätt och vis:)

Nu ska jag äta, jag råkade visst glömma bort det, mellan klippning och plugg… och så är man helt plötsligt som en utsvulten varg;)

Tur för familjen att jag inte blir gnällig av att vara hungrig ….:)

Vi hörs senare i kväll!

Kommentarer

  1. Marie

    För mig är 45 min hos frisören ren lyx..att sitta ner och bara koppla av med en kopp kaffe???
    Alla är vi olika

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, jag vill sitta där så kort tid som möjligt, jag avskyr att glo på mig själv i spegeln med håret slickat runt ansiktet 🙂

  2. Karin

    Bra att ni är nöjda. Min frisör berättade att de har många som kommer och som de får fixa till efter de varit där. Jag tycker det är väldigt dyrt för 15 minuter. Mer är dubbelt så dyrt timpris än många andra salonger.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror inte riktigt på det, men det är klart att andra frisörer ser till att hävda sig själva 😉
      Man kan inte heller prata timpris eftersom de inte klipper en timme, det är en kvart. På ett fast pris. Tar det längre tid så klipper de klart till samma pris. Det kostar femhundra kronor att besikta bilen, det tar sju minuter… det blir också en jättedyr timpenning, det är samma sak. Du hör ju själv ??Fast pris är inte timpenning och går inte att jämföra.

  3. Jenny

    Superfina blev ni alla tre! ❤ ? Särskilt Corrinda, den längden passar henne perfekt ?
    Klippte mig kort häromdagen, alltså riktigt kort. Den klippningen tog en timme ? Men min frisör är noggran och det blev väldigt bra. Men om man bara ska klippa topparna är ju cutters perfekt!

  4. Sofie

    Bra att det finns sån klippning för dom som vill. Jag vill gärna sitta hos frisören länge en av dom få sakerna jag unnar mig så det får gärna ta flera timmar. Jag tycker det är superskönt med nån som håller på med mitt hår.

  5. Fyrbarnsmamma

    Härligt med vår-klippning. Alla blev snygga, men jag håller med Corrinda, hon passar verkligen suveränt i den nya frisyren.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting