Okategoriserade

Det händer i Uppsala ??

Att det flyger helikoptrar över oss är inget ovanligt. Akademiska sjukhuset in och utflygningsrunda verkar ligga över oss. Flygplanen på väg till Arlanda flyger in här, på hög höjd oftast men ibland låter det som de skulle krascha i min trädgård. Då brukar jag ducka lite och hoppas att de missar;)

Förr om åren hade vi en flygflottilj i bruk med stridsflygplan som övade. Man kan säga att det ska en hel del till innan man höjer på ögonbrynet över ett flygande fordon:)

Men sen händer det ju att man får en nyhetsflash samtidigt och inser att Ojdå.. det är polisen som har en pågående insats typ här.

Sen åkte vi och tränade och det stod polisbilar lite här och var längs vägen.

Såhär är det. Mitt område Bergsbrunna är det äldsta här ute, från början ett sommarstugeområde. Det byggdes rätt stora villor överlag här, och har med åren styckats av tomter och byggts ännu mer. Villor. En del parhus. Ett dyrt och attraktivt område. Planer på att tåget ska stanna här gör det ännu mer intressant för de som pendlar. Nu har det snackats om det i tjugo år och lär ju dröja minst lika länge till, men de lovar stort, bestämmarna;)

Sen byggdes Vilan och Nåntuna, dit jag flyttade med mamma pappa och syrran 1976. Där är det blandat med villor, radhus, kedjehus. Enfamiljshus. Men i olika modeller.

Nån gång på 80-talet, eller kanske senare? 90? Så byggde man Sävja. Sävja ett, två och tre. Det är Linnés gamla krokar:)

Sävja är jättefint men som alla nya områden där man bygger höga flerfamiljshus och dessutom samlar ihop många kulturer på flykt, så blir det stökigt. Här finns radhus och kedjehus och flerfamiljshus på höjden och bredden. I perioder är det svinstökigt där, och i perioder bara lite stök på vissa platser. Just nu händer det en hel del skräp där. Som idag då.

Där ser man?

Mitt område och Sävja skiljs åt av en remsa skog. Det är lite för nära för att man ska tycka det är ok. Jag är uppvuxen i de här områdena, bodde i Nåntuna tills jag flyttade hemifrån, bodde i stan några år och flyttade sen till Vilan. Därifrån hit. Det är samma gator man trampat sen barnsben. Det här är MINA hoods och det ska vara lugnt och trevligt.

Om jag skulle kolla ut genom fönstret och se detta…

Då skulle jag storkna.

Stora biffiga killar med tung utrustning.

Som förvisso samtidigt är attraktivt 😉 det är ju det där med uniform:)

Men holy smoke fatta vad snopen man skulle bli. Och svinrädd.

Nu tror jag inte att jag står på nåns hitlist men man kan ju råka komma i vägen.

Förberedelse till mord är ju rätt allvarligt ändå. Jag börjar inse att jag kanske måste ändra lite på mig. Det kanske inte går an att gå runt totalt orädd på nätterna längre. Det ska mycket till innan jag blir rädd ute, och då kan jag omöjligen visa det heller, utan måste lugnt och stadigt gå vidare.

Aldrig vika ner sig, sitter djupt rotat:)

Men man kan låtsas vara helt upptagen av att prata med nån i mobilen och sådär.

Nä, jag har bara lite svårt för att fatta att Uppsala, mitt lugna tråkiga Uppsala är lite farligt.

Kanske kan alla bara bete sig schysst?

Nåväl, jag får väl göra barnen till viljes och i alla fall låsa dörren när jag inte är hemma?, men mer än så avvaktar jag lite med.

Ingen vill ändå möta min vakthund Doris som skäller som en hel kennel;)

Men låser väl dörren i natt då:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting