Okategoriserade

Utskälld ;)

Om man går förbi min tomt så innebär det en garanterad utskällning. Ibland av mig? men ännu mer ofta av Doris.

Hon skäller mer än hon bits medan jag nog är tvärtom;)

Idag stod jag och surrade fast nät ovanför staketet när en granne kom förbi med sina två hundar. Hon undrade om jag skaffat katt eller så?? Ja det har jag ju förvisso;) men nej det är Doris som rymmer?

Skithund. Men nu har jag iaf surrat en halvmeter extra där hon brukar skutta över. Hon kommer alltid tillbaka när hon kollat det som lockar, så det är jag inte ett dugg orolig för. Däremot så kan hon ju orsaka en olycka eller själv bli skadad.. så hon får inte rymma. Dessutom så får man väl inte ha sina hundar lösa just nu? Alla vilda djur får ungar nu ju.

Men förhoppningsvis så håller hon sig på rätt sida nu. Jag har absolut ingen aning hur jag ska lära henne att inte hoppa över, så varsågoda att tipsa om ni kan. Tror ni bara så säg inget 🙂

Tack för ers tips om staket också.

.

De har sopat gatan idag:)

Men som vanligt så får jag en stor jäkla hög kvar utanför:/ Bah, men jag ska skotta i den i nån hink eller så och sen kasta på nåt bra ställe.

Robban satte upp studsmattorna idag:)

Alla tre. Det tog ett tag, men han har gjort det några gånger nu. Sen hoppades det, och i morgon kommer alla ungar att ha ont i rygg och mage:) Det är alla de små coremusklerna som får jobba, det är sjukt bra träning. Jag brukar hoppa jag med, för förutom att vara jobbigt är det kul också.

Doris gillar att dörren står öppen nu, hon älskar sol och värme och ligger gärna i gassande hetta och bara jäser. Sellis och Stumpan är fortfarande skitskraja men så nyfikna. Det är så härligt att se:)

Jamie och Jordan hittade en nyckelpiga:) Jag har ett gäng humlor, de ska man vara rädd om, de och bina. Spindlar däremot – not so much;) Men humlor tycker jag om, fast de är som små reaplan på speed utan stabiliseringsroder:) och bara surrar omkring.

Jag har påskpyntat också;) Stoppade in det i ljuslyktan för katterna, och hunden ?är väldigt sugna på att leka med det.

Haha, men det är ju astrist med påskpynt.

Jag sågade ner lite genar idag, och tog in kvistar som påskris. Jag har sällan björkris, utan allt annat kul, gärna sånt som blommar. I dag blev det… hm.. nån sälg kanske? Och så nåt annat. Jag har absolut ingen aning om vad saker heter, det är inte jag som planterat det:)

Givetvis välte katterna det, så det fick flytta ut på bordet ute. Funkar det med.

.

Klockan rusade iväg och jag åkte och tränade. Mitt fina flow är borta, jag har nån låsning i bröstryggen och på det glömmer jag äta?. Två dåliga saker blir inget bra pass helt enkelt. Nu blir det vila i morgon och så kör vi instruktörspass med David på fredag. Kanske kör vi yoga om det är nån, men annars ska jag rulla lite på skumrullen och försöka få loss låsningen.

Dagarna som kommer nu är det ingen ordning på, det är påsktider på Friskis och man ska göra massa saker. Äta godis bland annat;)

Det är viktigt, för balansens skull?.

.

Skärtorsdag alltså, vad hände då, enligt bibeln? På långfredagen hängde ju Jesus på korset men skärtorsdag? Var det kanske nåt med att Judas förnekade honom tre gånger… eller ? Måste googla!

Jaha??

Från Wikipedia.

”Denna dag firar kristendomen att Jesus instiftade nattvarden då han den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Namnet, skärtorsdagen, kommer av att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före måltiden, se fottvagning. Skär betyder ren.

Man kan inte vara bra på allt, och bibelkunskap är helt uppenbart ingen paradgren. Judas var oskyldig tydligen.. Däremot så gillar jag de bibliska berättelserna, och Odysséen. Gudar är intressant:)

Jag har haft turen att alltid haft superbra lärare i religion och historia, sådana som kunnat berätta historierna och göra dem levande.

Sen kommer man ju inte alltid ihåg allt ändå, helt uppenbart, men jaja;)

Nejmen nu är det sovdags, morgondagen är redan här:)

Vi hörs snart igen!

?

Kommentarer

  1. Anne-Marie

    Angående påsken. Du rättade dig själv om att det var Petrus som förnekade Jesus tre gånger. Men det fick han förlåtet senare när Jesus uppenbarade sig för dem vid Genesarets sjö.
    Värre var det med Judas, som inte alls var oskyldig. Han förrådde Jesus. Han ångrade sig efteråt, och gick bedrövad bort och hängde sig.
    Påskens stora under är så fantastiskt! Jesus dog och uppstod för våra synders skull. Livet vann och himlen är öppen för oss. Vilken ofattbar kärlek!

  2. Yvette

    Intressant historia om hur Jesus blev dömd och straffad med att bli uppspikad på ett kors och dö en ganska lång och plågsam död…….finns att läsa på bibeln.se
    Det är ju på grund av det här som vi firar påsk. ??? ??? ??? Glad Påsk !!

  3. Malin

    Jag har också påskpyntat hemma. Dvs julstjärnan som fortfarande lever och bara blir tätare och tätare står kvar. ”Julen varar än till påska” orka plocka fram nåt som ska bort om 4 dagar.
    Jag hoppas på fint väder så man kan vara ute o då skulle jag ju inte se pyntet inne i alla fall.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting