Okategoriserade

Kväller:)

Alltså oj?

I måndags var vi och tränade med instruktör, och han avslutade med att vi skulle sitta två minuter i jägarvila. Alltså med ryggen mot väggen, knäna i 90grader. Det brände bra men jag hade kunnat sitta längre. (Må han aldrig läsa här ??)

Men sen…! Vi skulle hänga i chinsbaren, ett räcke högt upp, alltså bara hänga. 45 sekunder. Kändes som easypeasy, och sen orkade jag inte alls:) Haha, jag gled på stången annars hade jag nog orkat. Men jag hoppade ju upp igen så jag hängde nog totalt i alla fall 40 sekunder:)

Och idag… det tog ända fram till kvällen innan jag fattade att det kanske var därför jag har så djävulskt ont i skuldrorna idag ? Av 40 fjuttiga sekunder.

David synade mig när jag kom till dagens träning och konstaterade att jag gick alldeles för opåverkat, och jag fattade inte riktigt vad han syftade på? Tills jag kom ihåg jägarvilan. Men benen känns bra. Och eftersom jag var dålig på att hänga så måste man öva på det. Sån är dealen med mig själv ?

Jag blir vansinnigt irriterad när jag inte kan saker. Spelar ingen roll riktigt VAD det är, men om det är något jag antingen vill kunna eller tycker är något man bör kunna, eller bara att det ser så jäkla kul ut, då måste jag ge det en chans.

Vädret hörrni!!

Jag fastnar i solen med maten efter träningen och sen kommer jag inte därifrån. Och jag skiter i att det finns saker som behöver göras, de lär inte springa sin väg. Fokus i plugget är att läsa alla ungdomsböcker som ska läsas, och massa annan litteratur. Det kan man med fördel göra i solen 🙂

Idag körde jag först efter pappa, han skulle lämna sin bil på verkstan och i den delen av stan går det inga bussar. Plockade upp honom och sen vidare till sjukhuset där han skulle på nån undersökning, och sen jäklar fick jag bråttom. Skjutsade hem pappa, hämtade valpen, och sen snurra hem och hämta träningskläderna. Jag hade räknat med längre tid emellan 🙂

Men jag hann gott och väl till Friskis och sen var det Cirkelfys.

Hem och käka och så småningom kom ungarna från skolan och jag var tvungen att slita mig från solen. Ner och duscha, och sen skjutsa Lovelia till basketträning och sen krångla sig ner till bibblan för jag hade en bok som måste lämna tillbaka. En av de där jag väntade en hel månad på… så fick jag knappt ha den så jag hann med uppgiften ?

Men men så är det, jag har kämpat på med det som skulle göras och hann så gott som klart, resten får jag hoppas att jag minns utantill:)

Vi drog sen till Gränby, Intersport där ska lägga ner och Jamie behövde akut nya gympaskor så det var målet. Han ville absolut ha svarta Nike när vi åkte hemifrån, samma som killarna i skolan?, men ändrade sig på en sekund när det inte fanns. Det blev ett par svarta Reebok i stället och ett par rosa nåntingannat. Jag älskar att han utan att tveka kan välja rosa:)

Sen hittade han också en keps som tydligen två kompisar har lika, så då fick han den med. Han har blivit så medveten om vad han vill ha, ibland. Oftast skiter han i det, men då är det lite kul att han har åsikter. Däremot storknar jag på märkeshets så det kommer inte bli nåt sånt. Ta i trä:)

Klara där så snabba ryck tillbaka till andra änden av stan och hämta Lovelia för att sen handla mat.

”Vi har inget att äta!!” Sa barnen i morse och jag sa att det måste finnas bröd?? Men Nope set gjorde det visst inte.

Nej… inget alls:)

Kylskåpet fick sig en rensning medan Corrinda och Patricia lagade middag. Det var proppfullt men av bara gammal skit. Nu är det fyllt igen och städat:)

Och sen… Robinson tillsammans med de barn som vill se, och även Biggest loser. Två av mina favorit program. Det ena vill jag vara med i, och det andra inte lika mycket;) men ibland funderar jag på att äta upp mig enbart för att få träna med Micke Hollsten. Jäkla underbara coach 🙂 Även Pischa är ju grym. Jag får alltid massa skit när jag skriver om det, och fattar aldrig varför. Men fan vad deltagarna i Biggest inspirerar mig och imponerar på mig!

Att göra den livsstilsförändringen är så jäkla bra gjort, och jag skiter i om nån blir kränkt av det. Faktiskt.

Så:)

Nu ska jag sova:)

Vi hörs i morgon igen ??

Natti natti

Kommentarer

 1. Hannah

  Vad räknas egentligen som ”märkesskor ” Är inte Nike och Reebok märken ? Speciellt tex gympaskor och gummistövlar som slits på nolltid på skolan och fritid så märker iaf inte jag någon skillnad i hållbarhet om jag köper på tex ICA Maxi, Skopunkten el .Coop som är betydligt billigare och inga speciella märken-

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jo. Och normalt köper jag inte av princip dyra skor, när det ju faktiskt handlar om att man betalar för märket.. speciellt inte till småungar. Jamie och Jordan kan slita ut vilka skor som helst på en kvart, och innan dess är de skitiga så man undrar vilken färg det var ursprungligen?
   Jag köper skor på Skopunkten, jula, Coop osv. H&M har haft riktigt bra också. Men rear de så kan jag köpa märkes?

 2. Mari

  Blir så glad av att följa dig o dina fina barn, följer både dig och din fina vän Mirka och hennes fina barn. Har ni slutat med era onsdaglives eller ni kör bara ibland eller flyttar till andra dagar?Är lyx när ni informerar på er inta att ni ställer in, för jag måste gå in o trycka för jag får inte upp er live i storyn. Men är ju ett i-landsproblem men vi är många som ser fram emot att få se er, ni är härliga ihop på era Lives. Fattar att ni har fullt upp, men ni flyttar aldrig till annan dag ifall ni får svårt på onsdagen? Kram till dig och skicka vidare en till Mirka också, ni är GRYMMA??

 3. Malin

  Min 7 åriga son älskar gult. Han så mär vi kom i skoaffären, jag vill ha gula skor! Ok, tänkte jag, undrar om det ens finns? Det fanns. Ett par skitsnygga helgula, tom sula och snören är gula, sneakers. Han är sååå nöjd. Och gult är ju vårens färg så han är lite extra inne i vår. ?

 4. L

  Varför skulle folk bli kränkta.
  Jag har själv vägt sådär 40 kg för mkt men oavsett så skulle jag aldrig anmäla mig till ett sånt program.
  Vad jag tycker är fel är att folk ska åka ut när de behöver hjälp hela tiden och lång tid efter.
  Gillar inte Viktväktarna heller där nån ska sitta och tjäna miljoner på att folk är feta.
  Deras program går i stort sett ut på att räkna kalorierna och det kan man göra själv och tänka på att äta nyttigt och att röra på sig.
  Näe, underhållning och pengar ska inte styra men att nån skulle bli kränkt ❓❓

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Om du bara visste?jag får så mkt skit från folk som blir kränkta av att jag tycker Biggest loser är bra. Oftast från folk som väger och alltid har gjort det, inom ”normalspannet” och har ett BMI som är inom gränserna. Sekundärkrönkta alltså:)
   Ja ingen borde åka ut och de borde få hjälp efteråt, det håller jag med om!
   Härligt med 40 minus ??
   Men vad det gäller att folk tjänar pengar på ex WW kan jag inte riktigt hålla med. I så fall måste allt dras över samma kam, för i slutänden så är det någon som tjänar feta cash på allt. Alla läkemedel, bensin, alla företag… allt. Så att då ogilla viktväktarna av den anledningen blir fel i min ögon. Att jag sen skulle tycka det var schysst om allt var gratis för alla går ju liksom inte:)
   Att räkna kalorier är skitlätt! Om man vet hur mkt det är i allt… och det kan iaf inte jag på rak arm. Jag har använt ex Lifesum och ViktVäktarnas appar och tycker de är supersmidiga. Plus att man får se fördelningen mellan protein, kolhydrater och fett, vilket ju är viktigt om man vill gå upp eller ner i vikt, bygga muskler eller bibehålla det man har:)
   Jag skulle inte klara mig utan hjälpmedel när det kommer till sånt, för jag kan inte räkna:)

 5. Jenny

  Kränkt blir jag knappast men det är ett känt faktum att det inte fungerar. Nästan alla deltagare går upp i vikt igen men jag kollar också och tycker att de är enormt duktiga!! Tack för bästa bloggen ❤

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja, det är många som går upp igen, men de som lyckas hålla sin nya vikt och framför allt sin nya livsstil har vunnit så oerhört mycket. Och rent samhällsekonomiskt så är det också guld värt:) Varje person som inte belastar vården, i vilket ärende det än må vara, är en vinst 🙂 Rent krasst.
   Titta på Micke Fridegård, som är med på Revanschen som tränare och man blir bara så glad, han har gått ner så mkt och är så inspirerande idag:) När de forna biggest deltagarna blir coacher ??❤️
   Tack!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing