Okategoriserade

Även i år:)

Jag blev lite tveksam till om vi skulle få se nån brasa i år. En stark rekommendation om att inte elda, gjorde att många ställde i. Den vi gått till i flera år, bland annat. Men, i Gamla Uppsala skulle den tändas.

Tydligen hade den eldats upp redan för några dagar sen(folk är dumma i huvudet) men kunnat återuppstå med hjälp av bidrag bestående av ris och kvistar.

För mig är den här elden viktig på nåt vis jag inte kan förklara. Det är nog delvis tradition, men även en stark känsla av att det faktiskt är Ut med vintern, in med våren. Jag, som aldrig bryr mig om stjärntecken annars, försöker skylla min fascination av eld på att jag är Skytt. Det är mitt element. Men kanske bor det bara en liten pyroman i mig. Vem vet? Men jag vill gärna se en majbrasa.

Vi åkte så vi var där 45 minuter innan den skulle tändas, jag känner inte till vart i området man kan parkera. Det var såklart knökfullt på de närmaste parkeringarna men jag hittade plats vid skolan. Efter lite huvudbry om det kostade pengar eller inte, ett samråd med andra bilister och gemensamma tankekrafter så insåg vi att skylten nog betydde att man fick parkera där mellan 7-22 varje dag, utan avgift. Man chansar ju helst inte för det blir så dyrt.

Vi traskade till brasan, väntade och sen kom ett fackeltåg med scouter och tände eld.

Det är lika mäktigt varje gång.

Efter vårtal och sång så var det ett maffigt fyrverkeri. Wow! Hit går vi i fortsättningen! Fyrverkeri är pampigt och det här var av den större sorten, inga tårtor eller så utan välplanerat och påkostat.

Jag har inte sett ett riktigt fyrverkeri på många år, och inser att jag saknat det.

När det var klart tog vi oss tillbaka till bilen och var där strax före 22.00:)

Hem och äta efterrätten som vi inte hann innan.

Supergod! Barnen åt och berömde.

”Det här måste vi äta ofta!”

Ok! Det är supereasy 🙂

Nu ligger jag i soffan??och kollar på Magnum PI, en remake. Den är kul, lite töntig, men kul.

Sen väntar sängen.

Vi hörs i morgon !!

Kommentarer

  1. Sanna

    Där är vi alltid, gamlis kasen. Är så himla fint me fyrverkerierna oxå!?? Såg på en av filmerna på din insta att vi va me ? när scouterna tågar mot kasen o är typ framme ser man ryggarna på mannen o barnen. Va lite kul!!

  2. Ylva

    Så härligt med elden, håller med! Själv lyssnade jag på OD vid Carolina och en titt på spektaklet i ekoparken, där jag själv hängde under min studenttid ? Önskar dig och de dina en härlig 1:a maj ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting