Okategoriserade

Måndag, nu igen:)

Vaknade med ett ryck i morse klockan halv sex och kunde inte komma på vilken dag det var. Var det helg, eller veckodag? Ska ungarna upp eller inte? Det tog en stund innan hjärnan lyckats klura ut att det var måndag. Förra veckan var ju lite knepig, med två lediga dagar tisdag och onsdag och sen Växjö hela fredagen, så jag har full förståelse för min earlybirdy förvirring:)

Igår körde jag Jamie till kalaset på Superpark, ytterligare ett lekland/äventyrsland/aktivitetscenter i mängden som ploppar upp som svampar ur jorden. Jag har inte varit där, men det såg kul ut. Eftersom ungarna frekvent besöker sådana ställen med sin andra förälder så undviker jag det. Det är alldeles för dyrt för att jag ska tycka att det är värt det. Plus att det ofta tillkommer lite extra kostnader, som skåp, eller spela nåt spel eller åka radiobilar. Och så ska det ätas och maten är ju alltid … tja, hur ska man säga det fint? Inte tillagad med kärlek direkt:D

Haha;)

Jag åkte därifrån till Lidl, som hade lite roliga studentattiraljer. Jag har ju Corrinda som går ut skolan nu:)

När jag insåg att det här med att ha tvillingar skulle ställa till det som fan den dagen de tog studenten så deppade jag en stund. Hur klonar man sig för att vara på två olika ställen samtidigt? Då levde jag i en parrelation med deras farsa, men det var ändå ett uselt alternativ att vi två skulle vara på varsin unges utspring. Jag ville vara på bådas! Idag är ju inte det direkt på tapeten, att han ens skulle medverka. Men Robban löste det hela på ett mindre bra sätt, men tillika så är problemet löst. Han latade sig igenom första året och fick alltså gå om. Kanske, men inte helt säkert, för han är djävulskt skoltrött och går dessutom på en …nja..inte så bra skola. Jag rekommenderar den inte om man säger så. Det är ungefär noll stöd från lärare till de elever som inte riktigt hänger med. Jag vet att gymnasiet är frivilligt, men lite puff och stöd borde rimligen inte vara farligt att ge eleverna.

Det är samma skola som Patricia gick, och det var samma sak då. Hon var inte lat men det var sjutusen olika lärarbyten och uppgifter som tappades bort av lärare, vilket resulterade i att hon fick göra om. Inte jättekul och jäkligt oproffsigt. Nä, det är ingen bra skola. Men när man slöat sig igenom skolan som Robban, och betygen inte räcker längre, så får man liksom bara leva med det.

Att ha tvillingar har för mig egentligen aldrig varit besvärligt. Lite krångligare, och tyngre att bära;) men nemos problemos för övrigt. Det är bara sådana här saker som känts jobbiga, att inte kunna klona sig vid speciella tillfällen:)

 

Men det problemet finns inte längre, och i år tar Corrinda studenten:)

 

Efter min shopping på Lidl så mötte jag upp syrran för en promenad, och vi gick hela vägen till Ikea, som ligger tvärsöver parkeringen;) Hon skulle ha glödlampor, och det är ju ett mission impossible nu för tiden, men till sist valde hon några. Som mest troligt kommer lysa för starkt eller inte alls. Det är ju så lampor nu för tiden funkar. Fult ljus dessutom. Oavsett halogen, led, eller vad fasen det nu finns. Allt är ”fel” när det man egentligen vill ha och eftersträvar är en helt vanlig gammal matt glödlampa på 15,25,40 eller 60W;)

Vi traskade sen några varv på parkeringen, roligare än så blev det liksom inte, men det är inte så noga. Jag hämtade hem Jamie och kom hem till ett hus som luktade gott. Patricia hade dragit igång städpatrullen. Under lite hot misstänker jag, men det behövs. Jag roade mig med att rensa avlopp, det känns som jag inte gör annat just nu. Handfatet i badrummet uppe har varit på g ett tag, och där skulle jag kapa av avloppsslangen enligt direktiv från killen som spolade loss stoppet för ett tag sen. Ja, det gick ju sådär, för det droppade lite vad jag än gjorde. Morr.

Till sist hämtade jag gängtejpen och snurrade några varv och tjo:) Just då läckte det inte i alla fall:)

Ungarna sa att det var stopp i handfatet nere, och där är jag aldrig, men gick ner och fixade. Efter att ha dragit loss en halv bäver så rann det vatten igen, men nu undrar jag om jag råkade spola ner en packning…. jag är inte så säker på att det satt en där, men eftersom det läcker så borde det ha funnits en. Jag ska skruva isär och åka till Bauhaus och fråga. Men tills dess satte jag en hink under:)

Det var en annorlunda grej, som jag inte sett förr, med nån slags plastgummifilter, men det var ju liksom täckt av hår och skit så det drog jag sönder. Fan vad trött man blir när det inte blir bra.

Sen var jag less. Tre avlopp på ungefär lika många dagar får vara nog. Under badkaret verkar det bra, men fan vet liksom. Ta i trä.

När killen var här och spolade så snackade vi om att inte heller han rengjorde sina avlopp förrän det blev stopp-ish, men som han sa, då hade ju han de rätta grejorna. Och ja, det skulle ju underlätta med en redig spolanordning. Jag har en högtryckstvätt, men kan inte koppla den till vattnet:)

Vattenkranen som finns till det, läcker som ett såll om den utsätts för det trycket, jag har provat, men det är lika bra att ge sig. Den är dessutom inmurad, så det går inte att byta den utan att knacka ner en bit av väggen. Det här med gamla hus och standard sen 60-talet är inte sådär himla charmigt 😉

 

Ni kommer ihåg att barnens cyklar behövde fixas och att den andra föräldern som är beskaffad med en lastbil skulle åtgärda? Jag är inte helt säker på vad jag tycker om utgången av det bara..

Han hämtade dem, lämnade in dem och sen messade han en unge och sa att de var klara för att hämtas dagen efter kl. 16. Han skulle svischa barnet ifråga så de kunde betala.

Jamen det var ju bra. Bara det att cykelverkstan ligger 7,5km härifrån, inne i stan. Jag får inte in cyklarna i bilen, det var liksom anledningen att han skulle fixa. När ungarna sa att mamma kan inte hämta, så tyckte han att ”nån” kanske kunde köra dit dem och de kan cykla hem.

Han kunde nämligen inte alls.

Så, han menar på fullaste allvar att jag ska låta Jamie, Jordan, Lovelia och Trixie, cykla först genom stan, som är ett helvete att ta sig igenom, och sen 7,5 kilometer. När de inte ens har trafikvett nog att gå på en trottoar. Alltså nej, det går ju såklart inte. Ingen vettig människa tänker ens tanken.

Så, cyklarna står kvar där. Jag hade uppskattat en slags kommunikation, och inte ett ta för givet att jag ska lösa det. Sånt här är SÅ. JÄVLA. TRÖTTSAMT. Jag försöker att inte bli irriterad, för den enda som mår dåligt av det är ju jag, men det är svårt. Det är guld värt att få klaga hos er, så jag kan skölja ur det ur systemet lite:)

Nä, han får lov att hämta dem. Det får väl ta tid då. Vintern är ju ändå tillbaka;)

Och apropå det. Idag ska jag tvätta min vinterjacka. Jag hatar att frysa, men det är maj. Jag får överleva helt enkelt:)

Nu ska jag plugga lite, tror jag ska läsa klart den där diktboken…bah, och sen skriva en egen dikt. Med tanken att den ska framföras på en scen. Jojo, det är tur att den kursen inte har några fysiska träffar så det kommer aldrig att ske i verkligheten. Jag suger på dikter. Jag kan absolut få ihop det så det rimmar och läser jag på så får jag även ihop allusioner och allt vad sjutton det nu är. Men det är uselt:D Man kan inte vara bra på allt, och som läraren sa när jag beklagade mina tillkortakommanden inom poesi: Man har olika lätt/svårt för de olika genrerna. Poesi är inte min genre, jag är mer för action så läsaren tappar andan när de läser:D Det är min grej.

 

Vi hörs snart igen, ha en fortsatt bra måndag nu:)

 

 

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Så sjukt irriterande att behöva lägga energi på att leta glödlampor,avskyr detta!Kram Ellinor

  2. Norrlandsmamma

    Han som får skämmas då de inte hämtas ;?. Konstigt det ska vara så jäkla svårt göra klart en av få upogifter som är deras ”jäkla ansvarsområde” ?.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting