Okategoriserade

Gårdagens middag blev en hit:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Oh det går snabbt, för snabbt.

Jag funkar så dåligt på ett vis när det gäller pluggandet…jag kommer inte igång förrän det är stressigt att hinna med! Vad är det för korkad egenskap? Vi har egentligen ganska lång tid på oss, men jag kan öppna datorn, läsa igenom vad vi ska göra, och sen fastnar jag där. Sitter och glor för att sen göra nåt annat. Det är som att jag behöver pressen av en deadline för att kunna prestera. Sjukt dumt.

Nu till exempel. Planen för dagen var att kliva upp, och skriva.

Jag öppnade datorn nu, 11.06. Jag har skjutsat pappa, ätit sen frukost, druckit kaffe, pratat med Patricia, grejat på lite med allt och inget. Och nu sitter jag och skriver, men ”fel”saker:)

Men sen ska jag beta av:)

 

Vädret gör mig trött och frusen, jag vet inte riktigt vad det är, men tröttheten är enorm. Jag kan sova gott hela natten, men ändå vara så slut framåt lunch att en tupplur är det enda raka. Och eftersom jag vet hur jäkla härligt det är att krypa ihop på soffan och dra filten över huvudet, ha Doris som gosar in sig och ligger och snusar…så är det oemotståndligt 🙂

Jag tänker att det är pollen:D Jag är ju inte allergisk mot något vad jag vet, mer än dumhet och falskhet och sånt där, men har fattat att när kroppen då gör sitt jobb och motar pollen, så tar det så mycket energi att man blir vansinnigt trött. Det låter vettigt. Jag kör på det, och hjälper min kropp genom en siesta:)

Men jag vill gärna ha tillbaka energin.

Jag har slarvat en del med maten på sista tiden, och det märks såklart även det i energinivå. Min kost har mestadels bestått av kvarg:) Jag älskar det ju, och när det var sådär varmt så är det ju extra gott. Jag äter helst naturell kvarg, som jag sen blandar i färska eller frysta bär i, eller bara en god müsli.

Eller kakao, eller nåt gott proteinpulver, eller tja… man kan variera i oändlighet. Får jag bara äta ett livsmedel( med tillbehör;) ) resten av livet så blir det kvarg:)

Men nu hittade jag en kul produkt på Matsmart, som jag har beställt flera burkar av, nämligen proteinpannkaka🙂

För många år sen var jag i USA, och åt då amerikanska pannkakor för första gången, och blev såklart fast. Vi köpte med oss en kartong med pannkaksmix hem, och även om jag nu inte alls är ett fan av färdiga saker, pga alla tillsatser och skit, så erkänner jag villigt att det går liksom inte att göra riktigt de goda pannkakorna om man inte har mix. Jag har ett svinbra recept, och det blir superdupergott, men det är ändå inte riktigt rätt. Så nu när jag såg det här så var jag ju tvungen att testa.

Och japp! Det är nästintill lika:) ♥ Äntligen.

Just att det är proteinpannkaka skiter jag i, även om det i sig innebär att det är betydligt mindre kalorier, och inte så tomma kalorier, som i vanliga. Det är smaken och framför allt konsistensen jag är ute efter. Man blandar bara pulvret med mjölk, och vispar ihop, låter det svälla nån minut, och sen gräddar man. Jag fick för mig att jag skulle ha plättar, och det funkade finfint.

Så toppar man med kvarg, såklart, och färska hallon.

Jag ska heller inte sticka under stol med att ibland är det jäklans najs att vara så här lat:) Inte för att det är jobbigt att vispa ihop mjöl ägg och mjölk direkt, men ni fattar.

Ungarna kom hem precis när de var klara och det tog sopslut på två sekunder.

Så detta blev en superhit:)

.

Även gårdagens middag var en fullträff. Corrinda kom hem senare och satt ensam i köket och åt, men ropade flera gånger in till mig i vardagsrummet ” Alltså mamma, det här var SÅ gott!!”

Vad det var?

Helt vanlig laxfile som jag hällde på cremefraiche som jag blandat med dill över. In i ugnen.

Till det gjorde jag ärthummus, och hade nån färdig ris/gryn/frö blandning, tror det kan vara Pauluns, Med pumpafrön och nåt råris bland annat. Kokas som ris men är så himla mycket godare, och nyttigare:)

Ja, det var det. Och det var close to heaven helt klart, så det kan ni testa:D

Ibland får man den cred man förtjänar för sin eviga oavlönade kocktjänst, där det mestadels är klagomål från något håll;)

.

Jamen, nu kanske jag ska sätta lite fart då, klockan ramlar på, och jag kommer närmare och närmare deadline. Det är många sidor som ska skrivas:)

Vi hörs nästa gång jag tappar fokus:D

 

 

Kommentarer

  1. Malin

    Addera lite grädde och citron till creme fraiche och dillen så får du en laxrätt man vill äta 7 dagar i veckan

  2. Helahea

    Pauluns supermix ”ris” är sååå gott. Jag kokar alltid extra så jag haf till en sallad dagen efter.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting