Okategoriserade

Att ha en åsikt är inte farligt!

Jag funderar på när det blev så fruktansvärt fel att våga ha en åsikt?

Är vi så rädda för vad andra ska tycka och tänka om oss? Jag kan förstå det, för bara på förra inlägget fick jag höra att nån tappade respekten de hade för mig.

Det kan jag förstå om jag plötsligt kom ut som fullvärdig rasist som skulle bli SDs nya språkrör.. men för att jag tycker till lite om en fetmegasuperstor kändis som bygger sitt kändisskap på skandaler runt sin familj och person..

Nja:)

Jag tycker saker, och till skillnad från många så vågar jag stå för det. Jag vänder inte kappan efter vinden utan jag har en åsikt som grundar sig på den jag är, mina värderingar och min erfarenhet.

Ibland har jag fel, och jag kan absolut ändra mig, men helst inte;)

Jag tycker att det är för mesiga straff i Sverige. Jag tycker folk som är hemma med småsyskon inte ska ha rätt till heltid på förskola. Jag tycker inte ens att barn under tre, fyra kanske till och med, har något på en förskola att göra. Speciellt inte om de har småsyskon hemma. Jag tycker att väldigt många uppför sig som fullblodsidioter i trafiken. Jag tycker att Försäkringskassan ska skrotas. Arbetsförmedlingen i den form de är idag också. Jag tycker att svensk sjukvård, som är en av de bästa i världen, suger. För vad spelar det för roll hur bra den är när svenska folket inte får tillgång till den, pga överbelastning, för få läkare, kassa löner och villkor osv. Jag tycker det är sjukt att det inte går att få ett boende om man inte har rika föräldrar som kan köpa en lägenhet åt en, eller hjälper till att betala svindyra hyran. Jag tycker att politiker som myglar ska straffas, hårt, och inte få ett nytt välbetalt jobb. Jag tycker att vi ska ha sextimmars arbetsdagar, så ska vi nog se att den psykiska ohälsan sjunker. Jag tycker det är gott med kött. Jag tycker det är en självklarhet att män och kvinnor är lika mycket värda, och har samma lön. Jag tycker att man ska ha skrota individuella löner för det gynnar fan bara de som kan snacka för sig, bättre med samma för alla. Jag tycker att en kattunge kan vara det gulligaste som finns, och att Chris Pratt är Guds gåva till kvinnorna.

.

Jag tycker saker, om allt och om inget.

Jag diskuterar mina åsikter med folk, som kanske inte alls tycker samma, och jäklars vad kul det kan bli, och berikande. Man lär sig nåt nytt varje dag:)

Jag kräver inte att nån ska tycka som jag gör, även om det såklart är trevligt med medhåll;) Däremot kräver jag respekt för min rätt att ha en åsikt, på samma vis som jag respekterar att andra har sin åsikt. Fel eller rätt, vem bestämmer det? Egentligen.

Jag tycker också att det är vansinnigt töntigt att inte våga uttrycka sin åsikt, för vad är det värsta som kan hända? I mellanmjölkens land… händer typ inget 🙂

Vill man inte säga vad man tycker så får man såklart låta bli. Men fan, fatta vad jäkla tråkigt det skulle vara om alla gjorde så:)

Man behöver heller inte vara så förbannat PK i allt. Man får tycka att folk är idioter. Man får tycka att det är märkligt med surrogatmammor, det gör en inte till en dålig människa 🙂

Genom att tycka och tänka saker så utvecklas man. Genom att diskutera, stöta och blöta saker, se dem med olika glasögon så lär man sig. Och faktum är att man också får skämta om allt.

Idag är vi extremt lättkränkta, gärna sekundärkränkta. Folk vågar inte öppna truten av rädsla för att nån ska ta illa upp.

När blev det så här? För det är helt galet, och bidrar till att det är så mycket enklare att styra oss. Ingen vågar opponera sig eller tänka själva.

Jag tycker att vi ska tycka mera. Om allt:) Både på gott och ont. Man kan tycka helt olika utan att för den sakens skull vara ovänner. Bara man låter bli att bli kränkt och kinkig över ALLT.

Thats it folks!

God natt:)

Kommentarer

 1. M.R

  Måste bara lämna ett litet avtryck på detta inlägg; för jag tycker som dig, att individuella löner ska bort. Lika-samma för de som har samma kompetens! Vi är alla så olika som personer, jag är inte den mest verbala, som står upp för mig själv/kan hävda mig. Men vet att jag gör ett jättebra jobb. Är förövrigt förskollärare, så vi har ju lite mer att diskutera också.?

 2. Hanna mamma till 5

  Läser din blogg dagligen och gillar den just för att du vädrar dina åsikter. Jag håller inte alltid med dig men dina åsikter får mig som läsare att vrida lite på mina egna åsikter. Vilket jag gillar. Så fortsätt skriv så vi kan bolla våra tankar med varandra.
  Kram Hanna

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är han ju. Och jag tycker dessutom att deras lilla logga är gullig, och blir alltid lite glad först när det dyker upp reklam med den på??. För att sen bli skitsur för att de ”luras” och låtsas vara gulliga?

 3. Loppan

  Jag tror inte man tappar respekt för att människor har en åsikt utan man gör det utifrån vad åsikten står för. Jag tror inte du känner samma respekt och gemenskap med människor som kategoriskt sågar valet att skaffa många barn utan att faktiskt ha lärt känna människorna bak beslutet. Jag kan känna mindre respekt inför människor som har åsikter som går emot mina värderingar. Det är inte så konstigt att du genom dina åsikter sjunker i anseende hos vissa där deras egna åsikter går stick i stäv med deras. Det beror inte på ATT du tycker utan VAD du tycker. Du är ju också kritisk då och då till människor som inte delar dina värderingar så jag förstår inte riktigt vad som är upprörande med det? Det är en ganska naturlig reaktion. Vi tolererar andras värderingar men sympatiserar inte med dem och då sjunker per automatik vår respekt för individen i fråga.

 4. Annica P

  Fortsätt tycka. Man måste få ha en åsikt och att tycka olika är inte farligt. Det är så många lättkränkta och korrekta människor (tycker dom själva i alla fall). Undrar vem som bestämmer vilken åsikt som är rätt?

 5. AnnKatrin

  Carola for president ???✌️✌️! Håller med dig att man verkligen inte måste hålla med dig…. Men vad gör det att man inte tycker lika? Det är ju bara helt normalt och ska inte betyda att man tappar respekt för den som tycker olika.

 6. Anna

  Hej!
  Så bra gjort av dig att säga vad du tycker och att du vågar stå för dina åsikter. Det gillar jag skarpt!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   ???? men får väl även erkänna att om jag av olika anledningar inte riktigt kan stå för vad jag tycker , då är jag tyst:)

 7. Katarina

  Hej! Jag har läst din blogg länge! Tycker du verkar vara helt fantastiskt med tanke på vad du gick igenom för några år sedan.
  Rodda din familj själv med hjälp av din syster och familj. Fin sammanhållning.
  Härligt inlägg , lycka till framöver . Girlpower . ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing