Okategoriserade

Barnvakt och snicksnack:)

Först, ni är en del som inte fattar:)

Tråkigt för er:) De som fattar, fattar kan man väl säga. Svårare än så är det inte.

Och med det går vi vidare, eller tillbaka kanske, till gårdagen!

.

Janelle messade mig strax före åtta att hon var på väg, och jag masade mig upp ur sängen någon minut efter att hon kom hit:) Hon skulle på kurs och Jack skulle hänga med oss♥.

Janelle är nu babysimsinstruktör:) och kommer handleda egna grupper så småningom. Jag kan av egen erfarenhet säga att det är en av de bästa saker jag gjort med mina barn, det är en winwin åt alla håll och kanter, så har ni möjlighet – babysimma.

Hon lämnade av barnet, mat och allt man behöver för att hålla en drygt åttamånaders bebis happy. Jack var trött, han brukar sova en sväng redan vid nio, och hemma lägger de honom bara i spjälsängen så somnar han. Här funkar ju inte det. Jag försökte lägga honom mitt i min säng, med täcken och kuddar runt om, men han blev ledsen efter en minut. Så då fick han komma upp igen, och satt med mig vid bordet och pillade i sig lite smörgås medan jag käkade frukost. Sen gjorde vi ett nytt försök, den här gången i vagnen, framför Babblarna. Alltså de är ena lustiga figurer, och funkar alltid. Lite som Teletubbies på dåtiden. Jag har såklart visat Jack Teletubbies, och han kunde inte bry sig mindre;) Han är nog för liten än, vi får se framöver.

Han somnade, och sov en timme lite drygt. Sen var det mellis och ungen klämde i sig en jätteportion pärongröt:)

Jamie har varit lite ”rädd” för Jack, för han har varit så liten och ömtålig, men nu börjar han våga ta i honom. Han satt med honom en sväng på golvet medan jag grejade med något, och när Jack blev ledsen så lyfta Jamie upp honom och gick och satte sig i soffan för att mysa lite.

För ett tag sen pratade vi om Familj. Jag frågade Jamie hur många syskon han har, och det var åtta. Han hade sex systrar och tre bröder. Hm? Jag frågade vad systrarna heter och fick korrekt svar, och på vilka brorsorna var svarade han Robban, Jordan och Jack:)

Ja, det är inte så lätt det här:) Det skiljer sju år på de här två, så de kommer ju vara mer som bröder än som morbror och syskonbarn.

.

Jag kom på att vi behövde åka till Gränby, Trixie behövde skor, så hon och jag och Jack åkte dit. Packade in vagnen i bilen och fick stå och klura en stund på hur man fäller ihop, och upp, samt hur man fäster babyskyddet på den. Alla vagnar har ju sitt eget sätt, och utvecklas hela tiden;) Men det gick fint.

Tre par skor senare och lite andra ärenden så åkte vi hemåt igen, Jack somnade i bilen och sov en liten minisväng.

När han vaknade var det lunchdags och eftersom syrran kommit hit så gick vi en promenad, först till Ica för att köpa lördagsgodis, och sen den längsta vägen hem:) Allt för att ungen skulle sova så länge som möjligt, men det blev ändå bara 45 minuter.

Det tog en evig tid innan han somnade, han låg mest och kikade sig omkring, och sen vaknade han så fort vagnen stannade:)

Han sover mestadels inne i sin säng hemma, och då är det ju skillnad. Men han är supergo och glad hela tiden, så även om han är trött så märks det inte på humöret.

När Janelle sen kom så satt vi ute, han hade precis dragit i sig en burk fruktpuré och var mätt och belåten. Det är så enkelt att ha hand om honom:)

Samtidigt som det är svårt att göra något vettigt, för man vill ju tillbringa tiden MED honom:) Med mina egna ungar så var man ju liksom tvungen att göra saker, för de sköter sig ju inte av sig själv direkt, men så hade jag dem för jämnan också. Att få låna Jack så här är så mysigt, hela familjen njuter. Patricia jobbade igår men så fort hon kom hem så snodde hon åt sig honom, och det samma gäller alla kidsen, de vill gärna låna och greja och pyssla. Alla gör sitt yttersta för att han ska ha det bra och vara glad:)

.

Janelle stannade på middag, och sen åkte hon för att hämta Simon på jobbet. Vi blev kvar vid köksbordet hela kvällen. Jag hade sån muskelvärk att jag inte alls hade lust med en till långpromenad:) Ibland känns träningsvärken annorlunda, och igår var den bara sådär stel och matt och lite molande värk i hela kroppen. På TMI kör vi ofta, kanske alltid, jag har ju inte varit där så länge,  10-12 repetitioner av tre eller fyra övningar, och så tre varv. En muskelgrupp i taget, tex armar, bröst, ben. Det gör att musklerna blir helt och totalt uttröttade, och så går man direkt på nästa muskelgrupp. Det är ett helt annorlunda sätt att träna mot cirkelfysen, som jag ju älskar, och mycket tuffare. Och dagarna efteråt kan se väldigt olika ut rent smärtmässigt:)

Så en kväll vid köksbordet under både allvarsamma och skämtsamma diskussioner blev det.

Allt skit som tagit kraft och fokus börjar sakta men säkert klinga av. Det är fortfarande en hel del jobbigt kvar, men det går åt rätt håll i alla fall.

I det här så finns det en person som är en riktig ärkeidiot, och det nystas fram mer och mer som gör att man tappar hakan. Jag har haft en del kontakt med personen i fråga, och faktiskt aldrig fått så mycket påhittad skit kastat i ansiktet av en person jag inte träffat eller ens känner. De här människorna som är helt perfekta och aldrig gör något som ens liknar ett fel, i sina egna ögon då såklart, ..de är konstiga. Att man inte har självinsikt är sjukt. Att det är ”Alla andra som har fel, och jag har minsann rätt” det är en ofräsch inställning. Att det sen i förlängningen drabbar andra människor, det är bara taskigt. Elakt.

Jag gissar att ni alla någon gång stött på en sån person i livet? Förhoppningsvis på så långt avstånd att det inte rör er!

Lite sånt här diskuterade vi igår, men även roliga saker:)

.

Det går ju mot avslutningar nu. Samtidigt som det känns skönt så är det en massa att tänka på. Corrindas student kommer ju först, och är det som tar mest fokus. Novalie ska på niornas bal och behöver en klänning, övriga skolbarn ska ju ha kläder de med. Jag köpte så fina skjortor till killarna på Zara, som är en riktig favoritbutik när det gäller att hitta kläder till de två. De har ofta en hel massa kläder nedsatta, och det gillar ju jag:) Jag kom hem med fyra t-shirtar för 49kr/st. och två skjortor som kostade 129kr samt två par shorts för en summa jag glömt;)  Men det fattas fortfarande byxor av alla de slag till killarna, speciellt kortbyxor.

.

Nej, nu måste jag sluta för jag ska skriva annat ju! Ingen ska ju tro att jag ”hunnit” med det, men idag är barnen med sin farsa, så då bör jag få undan det, och jag har även morgondagen på mig.

Vi hörs snart igen!

Ha en fortsatt fin söndag:)

 

Kommentarer

  1. Mormor

    Alltså vad härligt # KöksbordshängMedCarola. Vill hänga med någongång! Du är jordnära och klok. Vill diskutera och analysera flera ämnen med dig/er i familjen?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing