Okategoriserade

Till er som går:)

Det är fan inte så konstigt att trafikolyckor ökar, för folk är ju som yra höns!

Jag har precis skjutsat pappa till sjukhuset, i morgonrusningen, och hade med lite tur kunnat pricka in ett femtontal gångtrafikanter. Om jag inte haft ett sånt eminent sjätte sinne för vad de tänker göra nästa sekund?.

Nä, självklart vet jag inte vad nån tänker göra, men det verkar som att de förutsätter att det syns en skylt ovanför huvudet på dem. EN person, man i min ålder, stannade till, tittade upp och sökte ögonkontakt, såg att jag såg honom och tänkte stanna, sen gick han. Med handen höjd till tack.

Ett sant föredöme:) och så ovanligt idag.

Övriga går med näsan nertryckt i mobilen och bara svänger ut, kollar inte upp utan bara går ut i gatan. Ibland på övergångsställe, ibland inte.

På sjukhusets område orkar väldigt få gå till ett övergångsställe utan korsar vägen överallt. Alla kategorier människor.

Jag har en nyhet att meddela er som gör så.

För mig, som sitter i min plåtlåda, omgiven av krockkuddar och lullull, så kommer det inte ens kännas att jag kör på er. Men för er… så kanske livet tar slut. Eller så blir det en sommar i gips.

Är det värt det?

När man ska korsa en gata så gör man det på ett övergångsställe. Man visar tydligt att man ska gå över, men stannar också till och kollar så bilisten ser, för det är inte alltid gångare syns. Mitt i blöta mörka hösten med svart jacka till exempel är de nästintill osynliga. Reflex ? Haha I wish!

När man fått ögonkontakt med föraren så är det bara att trava på, raskt och kvickt.

.

Kan inte folk trafikreglerna längre? Jag tvivlar, för sen zebralagen kom, som innebär att gångare har företräde, så verkar alla som inte sitter i en bil, tro att de alltid har företräde. Överallt och var som helst. Samt då att den innebär att de syns.

Det spelar ingen roll hur mycket företräde du har enligt lagen, det är ändå du som är oskyddad som råkar sämst ut vid en påkörning.

Och företräder gäller inte överallt utan på därav avsedd plats att korsa gatan – övergångsställe alltså. Och det gäller inte cyklar. Det är fordon.

Så, tänk på det idag i trafiken.

Om inget annat så gör du alla bilister lite gladare och det är inte fy skam det heller:)

Kommentarer

 1. Sandra

  I trafikförordningen står det att man ska gå längst till vänster i färdriktning dvs så man möter biltrafiken. Därför ska du ha reflexen hängande på höger sida om dig.

  Fast det kanske var så du menade?

 2. Emelie

  Haha, har börjat jobba igen efter flera års mammaledighet. Och jag känner mig som en turist när går till jobbet från tåget.
  Känner mig ensam om att vara rädd om mitt eget liv ?
  Folk fortsätter dessutom gå fast det slagit om till rött och bilarna fått grönt ?
  Glad att jag så sällan det går kör bil i Uppsala. Man sitter ju med hjärtat i halsgropen ?

 3. Ellinor Blomqvist

  Är så in i h………e trött på alla dessa självmordspiloter som kliver rakt ut framför min bil????

 4. Titti Jönsson

  Ha ha! 🙂 . Jag har också funderat på om folk inte kan trafikreglerna. Det här med att gå på vägen, när det inte finns trottoar. Då går man inte MED trafiken, och dessutom har hörlurar på sig. Helt livsfarligt! Och man cyklar väl inte på trottoaren?! Man är glad varje gång man kommer hem UTAN att det hänt något. 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing