Okategoriserade

Tolv!!

Innehåller annonslänk för Cellbes

Tjohoo! Jag har fått ihop mina som minst tolv sidor text till inlämningen på onsdag. En sten faller från hjärtat varje gång:) Nu kan jag ägna mig åt att skriva igenom det, ändra lite där jag vet att jag bara körde på för att komma igenom nån trång passage och eventuellt skriva några sidor till. Max femton. En del kvar alltså men nu vet jag att jag kommer hinna med god marginal:)

.

Idag ska jag städa. Måste få iväg massa insamling och skräp. Det här med att man kan få mat och grejer hemkörda är bra, men det skulle vara ännu bättre om nån kom och hämtade soporna:)

Ja, hushållssoporna hämtas ju, men idag är ju det bara en bråkdel av allt som ska kastas. Alla plast och pappersförpackningar till exempel…. alltså? Det tar sån plats och så måste man åka iväg själv. Jag är alldeles för lat och har guldfiskminne, så när jag väl gör det är det massor. Dessutom har jag alltid massa som inte får kastas på de små återvinningsstationerna här omkring, som brännbart, trädgårdsavfall, elektronik. Gudars skymning vad man producerar sopor! Och då är jag ändå en sån person som lagar i stället för att kasta.

Jag ska även åka till nåt ställe och köpa en längre avloppsslang. Sen ska jag försöka förlänga avloppet från tvättmaskinen i badrummet så jag kan leda ner vattnet i badkaret och inte direkt i avloppet. Varför det nu då? Jo för att det är en kombinerad tvätt/tumlare. Jag var superhappy när jag köpte den men not so much nu. Den har inget luddfilter utan allt ludd ska sköljas ut med avloppsvattnet. Två stora fel här. Det första gjorde så jag fick vetskap om det andra för jag hade verkligen inte fattat att det var så. Det är alltid skitmycket ludd kvar på kläderna… svarta kläder går knappt att tvätta. När jag till sist surade till och kontaktande whirlpool och felanmälde så ringde Dicks hushållservice hem. De är bäst, alla kategorier.

Den killen förklarade hur de här maskinerna funkar, att luddet ska sköljas ur och att de är rätt dåliga;)

Tvätta en, två tomma maskiner i 90grader med ättika, för att få bort luddet som samlas bakom trumman. Vem fan har tid att tvätta tomma maskiner för det första ?

Varför inte bara ha ett luddfilter??

Ni som hängt med mig vet att mina avlopp är usla. Att då skölja ut luddet där är som bäddat för stopp. Mitt mellannamn är ju McGyver så jag uppfann genast ett luddfilter. En nylonstrumpa träddes över avloppsröret och fästes med gummisnoddar. EN tvätt och det är hur jävla mkt ludd som helst i strumpa, den måste tömmas varenda gång. Funkar alltså. Men problemet är bara att den liksom buffar upp sig som en ballong och ibland täpper till så vattnet inte kan rinna undan utan då svämmar det över. Jag är less. Nu ska jag förhoppningsvis leda vattnet ner i badkaret, så man kan alltså inte bada och tvätta samtidigt 😉 men å andra sidan kanske jag slipper ligga och krypa och torka vatten på golvet. Badkaret lär ju rymma allt vatten en maskin gör av med:) Ja jag tänker mig ju inte att samla vattnet där såklart men OM så finns ju möjligheten att sätta i proppen?

Varför kan det aldrig få vara enkelt?

.

Något däremot som är enkelt, det är att shoppa:)

Jag köpte en väska till Corrinda när hon fyllde år, från Cellbes. Den verkar vara slutsåld nu dessvärre. Den var väldigt snygg så jag fattar:)

Samtidigt passade jag på att beställa två nya kjolar till mig själv:) Jag vet att många av er gillar kamo lika mycket som jag, så då kanske ni tycker om den här, en kamouflagefärgad kjol

Den är ganska tunn och superskön! Än har jag bara testat den men snart så. Känns som väldigt mycket Jag liksom:) Det är en omlottmodell. Cellbes har många andra med så är inte kamo just ens grej men man gillar omlott så fanns det att välja på:)

Den andra ser ut så här

Finns i rosa också.

Superskön, och både Corrinda och Patricia är spekulanter på båda kjolarna. Det är ett gott betyg:)

Jag såg att Cellbes har 20% nu:)

De har mycket fint:)

Nu ska jag kliva upp?

Jag var uppe med barnen när de gick till skolan men sen kröp jag ner för att surfa lite, bästa sättet att vakna:)

Sellman kom. Alla fattar ju att man inte kan putta bort honom från magen när han sover som en prins❤️

Helt omöjligt så jag har legat kvar. I en och en halv timme:) Men fått mailen kollad och delvis besvarad och en hel del annat också så det går att vara produktiv även i ryggläge.

Men nu flyttade han på sig, eller mer korrekt så gled han ner på sidan och ligger nu här ;

Men nu stör jag honom inte i alla fall:)

Dags för frukost, jag är så hungrig!!

Ha en bra dag nu så hörs vi:)

Kommentarer

  1. marie

    Hej Carola. Vet att du skrivit att det är lite orosmoment runt som stör, så har förståelse för om det är det som är boven i dramat. Men känns som du mer nu undviker att svara på personligare frågor typ som Ninas frågor här och tidigare frågade jag om Robban flyttat för du har ju tidigare nämt att han inte gillar o fotas o så till bloggen. Men han nämns inte att han är med er längre. Förstår om du inte vill svara men jag chansar. Samma sak med din o Mirkas live, känns som ni ”lovar”hela tiden att det blir bättre men Rinner mer ut i sanden. Kanske schystare att säga rakt ut och ta en längre offentlig paus än att man kollar in varje onsdag men nej ingen denna vecka heller. Kanske lite mer respektfullt mot oss trogna följare. Vi är 5 tjejer som försöker synka o träffas o kolla era live tillsammans så gott det går. Vi älskar att träffas o fika o lyssna på er. Men nu har det inte varit många sen er resa i september. Och känns dom ni inte haft så mycket sjuka barn hemma och Mirka kryade ju på sig otroligt snabbt från op, vilket va så skönt för henne. Men nästan inga liveträffar efter det ändå. Men ni säger varje gång att nu var det en paus men NU ska det funka om inte varje vecka så nån gång i månaden kanske, men icke. O bara 1 inlägg på insats att ”Denna vecka blir ingen live”, men blir alltid lååååångt uppehåll så man nästan glömmer att kolla, men ni har ju inte haft nån avslutningslive typ??? Men är kanske bara jag o mitt tjejgäng som saknar ER där.Tänkte på att ni ordnade resan för att få ”hänga” mer med era fans, men liven är ju också att vi får en mer fysisk bild än bars era blogginlägg. Respekterar såklart om du inte vill svara på mitt ’gnäll” men vi gillar ju dig o Mirka?. Ha det bra Kram.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det har varit en skitjobbig vår på många sätt. Och involverat människor jag inte kan skriva om så då blir det lite a men inte b för jag måste få pysa ur ventilerna lite. Jag försöker alltid svara på frågor från er men ibland missar jag helt enkelt. Ibland kan jag inte och ibland vill jag inte:)
      Vissa måste jag ha lite längre tid för att kunna skriva ett vettig svar på och då dröjer det.
      Robban bor hemma men är sällan hemma, det är kompisar och flickvän, och han vill heller inte synas här så det respekterar jag.
      Men han är absolut med oss:)
      Mirkas och min live är något vi gör för kul och det ÄR kul, men nu har det varit svårt att få ihop. Efter en period av det så vänjer man sig vid att det är så och glömmer av att prioritera in den. Hon har fullt upp och jag har haft fullt upp. Jag vet inte om vi kommer köra regelbundet igen eller om vi mer kommer ha den ibland, vi har inte diskuterat det riktigt. Vi har inte heller träffats så mkt som vi brukar pga allt, så när vi ses är det massor av annat vi avhandlar:)
      Jag tycker det är jättekul att du och dina vänninor gillar oss och saknar oss, det känns varmt i hjärtat❤️men just nu och för osäker framtid hänger den löst. Det blir när det blir. Återigen tack för att du gillar oss ??

  2. Annett

    Kolla med Daglig verksamhet om de har någon grupp som kör sopor. I Enköping kan man mot en peng få sina ”lätta” sopor hämtade av dem.

  3. Nina

    Hej!
    Vill först säga att du verkar ha ett härligt liv, och du verkar så nöjd. Du är hemma och kan få mycket tid med barn, barnbarn och dina djur.
    Men jag undrar verkligen några saker, du får svara om du vill. Jag är själv arbetslös just nu så därav dessa frågor.
    Får du kommentarer om att du inte jobbar, och frågor hur det går med jobbsökande? Eller söker du inte jobb? Vad vill du jobba som sen?

    Vad ser du dig som, hemmamamma,studerande eller arbetssökande?

    Hur länge till tänker du studera och vad studerar du?
    Tjänar du pengar på bloggen, stämplar, csn, eller hur försörjer du dig?

    Det är imponerande att du har råd att dra runt hus, barn osv. Känner du att du ofta får snåla, och bara köpa det nödvändigaste, och planera alla större utgifter långt i förväg?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är nöjd, och det känns skönt. Jag strävar inte efter perfektion i mitt liv, på någon nivå, utan good enough räcker:)
      Jag söker inte jobb för jag pluggar ju heltid plus har bloggen. Jag ser mig som en blandning av student och influencer, och alltid som mamma. Jag vill jobba med hälsa i framtiden, på något vis. Det är viktigt för mig, och alla andra:)
      Det är ju plan B eftersom plan A är att skriva men jag inser att det är svårt att bli en Läckberg?.
      Men jag ska försöka i alla fall. Och skriva ihop med hälsa kan bara bli det bästa av två världar. Eller så skriver jag journalistiskt, det är en annan väg jag funderar på. Mest troligt blir det en kombo så småningom. Jag kommer nog att fortsätta studera i många år, jag har kursare nu som är både 65 och 75 år och det är ju så roligt att lära sig saker och utvecklas:)
      Jag har CSN, men huvudsakligen är inkomsten från bloggen. Att jag har råd att dra runt allt beror ju även på att den förälder som sticker får betala underhåll. Vi köpte huset innan det blev svindyrt så i dagsläget med så många barn är det det billigaste boendet jag kan få. Ja, jag snålar:) som fan, och det gör jag för att ha en buffert när det behövs.
      Jag försöker planera men det är ju inte alltid saker händer planenligt, akuta grejor inträffar tyvärr, och de är alltid kostsamma. Med buffertens hjälp så känns det oftast överkomligt. Jag spar på olika konton, ett för nöje där alla konserter går, Gröna Lund, resor, aktiviteter. Och ett annat som är till huset. Ett tredje för löpande kostnader. Men jag försöker också handla storpack , till bra pris, letar alltid efter rea osv och det gör mkt.
      Jag önskar att jag hade en betydligt bättre ekonomi, men jag värdesätter så otroligt mycket att kunna vara med barnen fortfarande att jag nöjer mig med good enough här med. En vacker dag är de stora och då kan jag jobba:)
      Med de planer jag har kommer jag kunna göra det också, spelar ju ingen roll hur gammal man är om man skriver eller pratar hälsa. Jag tar det som det kommer, det blir nog bra:)

  4. Malin

    Värsta lyxen. Vi har bara vanlig soptunna, men tunna för matavfall är på gång. Resten får man åka med själv. Men när man, som vi, sorterar allt duktigt så behövs ju nästan inte soptunna. Vi har tömning varannan vecka och där ligger typ tre små påsar i botten. Och ännu mindre kommer det ju bli när vi får en tunna för matavfall, för det ligger ju i de tre påsarna i vanliga soptunnan nu. Så vid vår infart kommer det stå två stora tunnor med ett par påsar i vår i och det ska komma en stor lastbil och hämta dessa. Medans vi fyller bilen då och då med resten. Vi kunde ju lika gärna ta med soporna och matavfallet då med ju.

  5. Skogstomten

    Minuset med fyrfack är när du bor på landet. Sopbilarna är känsligare än formel 1 bilar ( i vart fall om du frågar kommunen) är det det minsta ojämnt ska man helst dra tunnorna till asfalterad väg. Kan bli nån kilometer. Not så kul!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ah! Och sopgubbar är selektivt klena?.Minns en vinter då jag skottat och skottat och borstat vår uppfart och de hämtade inte vårt kärl för det var för tungt… eh? Va? Men jag har fått det från er och det är väl meningen att det ska fyllas? Ja då fick jag, höggravid, dra ut det själv. Bara för att sen se hur de LYFTER grannens tunna ur en stor snödriva …. mmm jodå?

  6. Ingegerd

    Jag trodde vi i halland var sist med sopsortering?.det är en faslig massa papper och plast det blir. De facken är fulla varje gång.

  7. Mie

    Det beror på var i Skåne du bor! Hos oss (södra Skåne) har vi bara vanlig soptunna och en för växtavfall.

  8. Ida

    Så bökigt med soporna! Här i Skåne hämtas allt (färgat och ofärgat glas, lampor, batterier, mindre elavfall, plast och pappersförpackningar, tidningar, brännbart och kompost). Allt har ett eget fack i våra stora flerfackstunnor. Älskar det.

  9. Louise

    Här i Kristianstads kommun har vi något som kallas för fyrfack. Två stora tunnor med fyra fack i varje. Tunna 1 slängs matrester, färgat glas, tidningar och övrigt. Den tömma varannan vecka. Tunna 2 har plast, pappersförpackningar, ofärgat glas och metallförpackningat. Den töms var 4 vecka. Sen finns det en liten låda till som man kan lägga batterier och små elsaker i och hänga på tunnan när den behöver tömmas.
    Vi man kan man ha en extra tunna för trädgårdsavfall.
    Så vi behöver bara köra till tippen med sånt som inte går att knöla ner i tunnorna! Så jäkla smidigt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting