Okategoriserade

Tolv!!

InnehÄller annonslÀnk för Cellbes

Tjohoo! Jag har fÄtt ihop mina som minst tolv sidor text till inlÀmningen pÄ onsdag. En sten faller frÄn hjÀrtat varje gÄng:) Nu kan jag Àgna mig Ät att skriva igenom det, Àndra lite dÀr jag vet att jag bara körde pÄ för att komma igenom nÄn trÄng passage och eventuellt skriva nÄgra sidor till. Max femton. En del kvar alltsÄ men nu vet jag att jag kommer hinna med god marginal:)

.

Idag ska jag stÀda. MÄste fÄ ivÀg massa insamling och skrÀp. Det hÀr med att man kan fÄ mat och grejer hemkörda Àr bra, men det skulle vara Ànnu bÀttre om nÄn kom och hÀmtade soporna:)

Ja, hushĂ„llssoporna hĂ€mtas ju, men idag Ă€r ju det bara en brĂ„kdel av allt som ska kastas. Alla plast och pappersförpackningar till exempel…. alltsĂ„? Det tar sĂ„n plats och sĂ„ mĂ„ste man Ă„ka ivĂ€g sjĂ€lv. Jag Ă€r alldeles för lat och har guldfiskminne, sĂ„ nĂ€r jag vĂ€l gör det Ă€r det massor. Dessutom har jag alltid massa som inte fĂ„r kastas pĂ„ de smĂ„ Ă„tervinningsstationerna hĂ€r omkring, som brĂ€nnbart, trĂ€dgĂ„rdsavfall, elektronik. Gudars skymning vad man producerar sopor! Och dĂ„ Ă€r jag Ă€ndĂ„ en sĂ„n person som lagar i stĂ€llet för att kasta.

Jag ska Ă€ven Ă„ka till nĂ„t stĂ€lle och köpa en lĂ€ngre avloppsslang. Sen ska jag försöka förlĂ€nga avloppet frĂ„n tvĂ€ttmaskinen i badrummet sĂ„ jag kan leda ner vattnet i badkaret och inte direkt i avloppet. Varför det nu dĂ„? Jo för att det Ă€r en kombinerad tvĂ€tt/tumlare. Jag var superhappy nĂ€r jag köpte den men not so much nu. Den har inget luddfilter utan allt ludd ska sköljas ut med avloppsvattnet. TvĂ„ stora fel hĂ€r. Det första gjorde sĂ„ jag fick vetskap om det andra för jag hade verkligen inte fattat att det var sĂ„. Det Ă€r alltid skitmycket ludd kvar pĂ„ klĂ€derna… svarta klĂ€der gĂ„r knappt att tvĂ€tta. NĂ€r jag till sist surade till och kontaktande whirlpool och felanmĂ€lde sĂ„ ringde Dicks hushĂ„llservice hem. De Ă€r bĂ€st, alla kategorier.

Den killen förklarade hur de hÀr maskinerna funkar, att luddet ska sköljas ur och att de Àr rÀtt dÄliga;)

TvĂ€tta en, tvĂ„ tomma maskiner i 90grader med Ă€ttika, för att fĂ„ bort luddet som samlas bakom trumman. Vem fan har tid att tvĂ€tta tomma maskiner för det första 😂

Varför inte bara ha ett luddfilter??

Ni som hĂ€ngt med mig vet att mina avlopp Ă€r usla. Att dĂ„ skölja ut luddet dĂ€r Ă€r som bĂ€ddat för stopp. Mitt mellannamn Ă€r ju McGyver sĂ„ jag uppfann genast ett luddfilter. En nylonstrumpa trĂ€ddes över avloppsröret och fĂ€stes med gummisnoddar. EN tvĂ€tt och det Ă€r hur jĂ€vla mkt ludd som helst i strumpa, den mĂ„ste tömmas varenda gĂ„ng. Funkar alltsĂ„. Men problemet Ă€r bara att den liksom buffar upp sig som en ballong och ibland tĂ€pper till sĂ„ vattnet inte kan rinna undan utan dĂ„ svĂ€mmar det över. Jag Ă€r less. Nu ska jag förhoppningsvis leda vattnet ner i badkaret, sĂ„ man kan alltsĂ„ inte bada och tvĂ€tta samtidigt 😉 men Ă„ andra sidan kanske jag slipper ligga och krypa och torka vatten pĂ„ golvet. Badkaret lĂ€r ju rymma allt vatten en maskin gör av med:) Ja jag tĂ€nker mig ju inte att samla vattnet dĂ€r sĂ„klart men OM sĂ„ finns ju möjligheten att sĂ€tta i proppen😂

Varför kan det aldrig fÄ vara enkelt?

.

NÄgot dÀremot som Àr enkelt, det Àr att shoppa:)

Jag köpte en vÀska till Corrinda nÀr hon fyllde Är, frÄn Cellbes. Den verkar vara slutsÄld nu dessvÀrre. Den var vÀldigt snygg sÄ jag fattar:)

Samtidigt passade jag pÄ att bestÀlla tvÄ nya kjolar till mig sjÀlv:) Jag vet att mÄnga av er gillar kamo lika mycket som jag, sÄ dÄ kanske ni tycker om den hÀr, en kamouflagefÀrgad kjol

Den Ă€r ganska tunn och superskön! Än har jag bara testat den men snart sĂ„. KĂ€nns som vĂ€ldigt mycket Jag liksom:) Det Ă€r en omlottmodell. Cellbes har mĂ„nga andra med sĂ„ Ă€r inte kamo just ens grej men man gillar omlott sĂ„ fanns det att vĂ€lja pĂ„:)

Den andra ser ut sÄ hÀr

Finns i rosa ocksÄ.

Superskön, och bÄde Corrinda och Patricia Àr spekulanter pÄ bÄda kjolarna. Det Àr ett gott betyg:)

Jag sÄg att Cellbes har 20% nu:)

De har mycket fint:)

Nu ska jag kliva upp😂

Jag var uppe med barnen nÀr de gick till skolan men sen kröp jag ner för att surfa lite, bÀsta sÀttet att vakna:)

Sellman kom. Alla fattar ju att man inte kan putta bort honom frĂ„n magen nĂ€r han sover som en prins❀

Helt omöjligt sÄ jag har legat kvar. I en och en halv timme:) Men fÄtt mailen kollad och delvis besvarad och en hel del annat ocksÄ sÄ det gÄr att vara produktiv Àven i rygglÀge.

Men nu flyttade han pÄ sig, eller mer korrekt sÄ gled han ner pÄ sidan och ligger nu hÀr ;

Men nu stör jag honom inte i alla fall:)

Dags för frukost, jag Àr sÄ hungrig!!

Ha en bra dag nu sÄ hörs vi:)

Kommentarer

 1. marie

  Hej Carola. Vet att du skrivit att det Ă€r lite orosmoment runt som stör, sĂ„ har förstĂ„else för om det Ă€r det som Ă€r boven i dramat. Men kĂ€nns som du mer nu undviker att svara pĂ„ personligare frĂ„gor typ som Ninas frĂ„gor hĂ€r och tidigare frĂ„gade jag om Robban flyttat för du har ju tidigare nĂ€mt att han inte gillar o fotas o sĂ„ till bloggen. Men han nĂ€mns inte att han Ă€r med er lĂ€ngre. FörstĂ„r om du inte vill svara men jag chansar. Samma sak med din o Mirkas live, kĂ€nns som ni ”lovar”hela tiden att det blir bĂ€ttre men Rinner mer ut i sanden. Kanske schystare att sĂ€ga rakt ut och ta en lĂ€ngre offentlig paus Ă€n att man kollar in varje onsdag men nej ingen denna vecka heller. Kanske lite mer respektfullt mot oss trogna följare. Vi Ă€r 5 tjejer som försöker synka o trĂ€ffas o kolla era live tillsammans sĂ„ gott det gĂ„r. Vi Ă€lskar att trĂ€ffas o fika o lyssna pĂ„ er. Men nu har det inte varit mĂ„nga sen er resa i september. Och kĂ€nns dom ni inte haft sĂ„ mycket sjuka barn hemma och Mirka kryade ju pĂ„ sig otroligt snabbt frĂ„n op, vilket va sĂ„ skönt för henne. Men nĂ€stan inga livetrĂ€ffar efter det Ă€ndĂ„. Men ni sĂ€ger varje gĂ„ng att nu var det en paus men NU ska det funka om inte varje vecka sĂ„ nĂ„n gĂ„ng i mĂ„naden kanske, men icke. O bara 1 inlĂ€gg pĂ„ insats att ”Denna vecka blir ingen live”, men blir alltid lĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ngt uppehĂ„ll sĂ„ man nĂ€stan glömmer att kolla, men ni har ju inte haft nĂ„n avslutningslive typ??? Men Ă€r kanske bara jag o mitt tjejgĂ€ng som saknar ER dĂ€r.TĂ€nkte pĂ„ att ni ordnade resan för att fĂ„ ”hĂ€nga” mer med era fans, men liven Ă€r ju ocksĂ„ att vi fĂ„r en mer fysisk bild Ă€n bars era blogginlĂ€gg. Respekterar sĂ„klart om du inte vill svara pĂ„ mitt ’gnĂ€ll” men vi gillar ju dig o Mirka💙. Ha det bra Kram.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det har varit en skitjobbig vÄr pÄ mÄnga sÀtt. Och involverat mÀnniskor jag inte kan skriva om sÄ dÄ blir det lite a men inte b för jag mÄste fÄ pysa ur ventilerna lite. Jag försöker alltid svara pÄ frÄgor frÄn er men ibland missar jag helt enkelt. Ibland kan jag inte och ibland vill jag inte:)
   Vissa mÄste jag ha lite lÀngre tid för att kunna skriva ett vettig svar pÄ och dÄ dröjer det.
   Robban bor hemma men Àr sÀllan hemma, det Àr kompisar och flickvÀn, och han vill heller inte synas hÀr sÄ det respekterar jag.
   Men han Àr absolut med oss:)
   Mirkas och min live Ă€r nĂ„got vi gör för kul och det ÄR kul, men nu har det varit svĂ„rt att fĂ„ ihop. Efter en period av det sĂ„ vĂ€njer man sig vid att det Ă€r sĂ„ och glömmer av att prioritera in den. Hon har fullt upp och jag har haft fullt upp. Jag vet inte om vi kommer köra regelbundet igen eller om vi mer kommer ha den ibland, vi har inte diskuterat det riktigt. Vi har inte heller trĂ€ffats sĂ„ mkt som vi brukar pga allt, sĂ„ nĂ€r vi ses Ă€r det massor av annat vi avhandlar:)
   Jag tycker det Ă€r jĂ€ttekul att du och dina vĂ€nninor gillar oss och saknar oss, det kĂ€nns varmt i hjĂ€rtat❀men just nu och för osĂ€ker framtid hĂ€nger den löst. Det blir nĂ€r det blir. Återigen tack för att du gillar oss 😘😘

 2. Annett

  Kolla med Daglig verksamhet om de har nĂ„gon grupp som kör sopor. I Enköping kan man mot en peng fĂ„ sina ”lĂ€tta” sopor hĂ€mtade av dem.

 3. Nina

  Hej!
  Vill först sÀga att du verkar ha ett hÀrligt liv, och du verkar sÄ nöjd. Du Àr hemma och kan fÄ mycket tid med barn, barnbarn och dina djur.
  Men jag undrar verkligen nÄgra saker, du fÄr svara om du vill. Jag Àr sjÀlv arbetslös just nu sÄ dÀrav dessa frÄgor.
  FÄr du kommentarer om att du inte jobbar, och frÄgor hur det gÄr med jobbsökande? Eller söker du inte jobb? Vad vill du jobba som sen?

  Vad ser du dig som, hemmamamma,studerande eller arbetssökande?

  Hur lÀnge till tÀnker du studera och vad studerar du?
  TjÀnar du pengar pÄ bloggen, stÀmplar, csn, eller hur försörjer du dig?

  Det Àr imponerande att du har rÄd att dra runt hus, barn osv. KÀnner du att du ofta fÄr snÄla, och bara köpa det nödvÀndigaste, och planera alla större utgifter lÄngt i förvÀg?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag Àr nöjd, och det kÀnns skönt. Jag strÀvar inte efter perfektion i mitt liv, pÄ nÄgon nivÄ, utan good enough rÀcker:)
   Jag söker inte jobb för jag pluggar ju heltid plus har bloggen. Jag ser mig som en blandning av student och influencer, och alltid som mamma. Jag vill jobba med hÀlsa i framtiden, pÄ nÄgot vis. Det Àr viktigt för mig, och alla andra:)
   Det Ă€r ju plan B eftersom plan A Ă€r att skriva men jag inser att det Ă€r svĂ„rt att bli en LĂ€ckberg😂.
   Men jag ska försöka i alla fall. Och skriva ihop med hÀlsa kan bara bli det bÀsta av tvÄ vÀrldar. Eller sÄ skriver jag journalistiskt, det Àr en annan vÀg jag funderar pÄ. Mest troligt blir det en kombo sÄ smÄningom. Jag kommer nog att fortsÀtta studera i mÄnga Är, jag har kursare nu som Àr bÄde 65 och 75 Är och det Àr ju sÄ roligt att lÀra sig saker och utvecklas:)
   Jag har CSN, men huvudsakligen Àr inkomsten frÄn bloggen. Att jag har rÄd att dra runt allt beror ju Àven pÄ att den förÀlder som sticker fÄr betala underhÄll. Vi köpte huset innan det blev svindyrt sÄ i dagslÀget med sÄ mÄnga barn Àr det det billigaste boendet jag kan fÄ. Ja, jag snÄlar:) som fan, och det gör jag för att ha en buffert nÀr det behövs.
   Jag försöker planera men det Àr ju inte alltid saker hÀnder planenligt, akuta grejor intrÀffar tyvÀrr, och de Àr alltid kostsamma. Med buffertens hjÀlp sÄ kÀnns det oftast överkomligt. Jag spar pÄ olika konton, ett för nöje dÀr alla konserter gÄr, Gröna Lund, resor, aktiviteter. Och ett annat som Àr till huset. Ett tredje för löpande kostnader. Men jag försöker ocksÄ handla storpack , till bra pris, letar alltid efter rea osv och det gör mkt.
   Jag önskar att jag hade en betydligt bÀttre ekonomi, men jag vÀrdesÀtter sÄ otroligt mycket att kunna vara med barnen fortfarande att jag nöjer mig med good enough hÀr med. En vacker dag Àr de stora och dÄ kan jag jobba:)
   Med de planer jag har kommer jag kunna göra det ocksÄ, spelar ju ingen roll hur gammal man Àr om man skriver eller pratar hÀlsa. Jag tar det som det kommer, det blir nog bra:)

 4. Malin

  Varför kommer inte svaren som svar? đŸ€šđŸ˜ŸđŸ˜Ł blir ju helknasigt i hela komentarsfĂ€ltet.

 5. Malin

  VÀrsta lyxen. Vi har bara vanlig soptunna, men tunna för matavfall Àr pÄ gÄng. Resten fÄr man Äka med sjÀlv. Men nÀr man, som vi, sorterar allt duktigt sÄ behövs ju nÀstan inte soptunna. Vi har tömning varannan vecka och dÀr ligger typ tre smÄ pÄsar i botten. Och Ànnu mindre kommer det ju bli nÀr vi fÄr en tunna för matavfall, för det ligger ju i de tre pÄsarna i vanliga soptunnan nu. SÄ vid vÄr infart kommer det stÄ tvÄ stora tunnor med ett par pÄsar i vÄr i och det ska komma en stor lastbil och hÀmta dessa. Medans vi fyller bilen dÄ och dÄ med resten. Vi kunde ju lika gÀrna ta med soporna och matavfallet dÄ med ju.

 6. Skogstomten

  Minuset med fyrfack Àr nÀr du bor pÄ landet. Sopbilarna Àr kÀnsligare Àn formel 1 bilar ( i vart fall om du frÄgar kommunen) Àr det det minsta ojÀmnt ska man helst dra tunnorna till asfalterad vÀg. Kan bli nÄn kilometer. Not sÄ kul!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ah! Och sopgubbar Ă€r selektivt klena😂.Minns en vinter dĂ„ jag skottat och skottat och borstat vĂ„r uppfart och de hĂ€mtade inte vĂ„rt kĂ€rl för det var för tungt… eh? Va? Men jag har fĂ„tt det frĂ„n er och det Ă€r vĂ€l meningen att det ska fyllas? Ja dĂ„ fick jag, höggravid, dra ut det sjĂ€lv. Bara för att sen se hur de LYFTER grannens tunna ur en stor snödriva …. mmm jodĂ„đŸ˜‚

 7. Ingegerd

  Jag trodde vi i halland var sist med sopsortering😃.det Ă€r en faslig massa papper och plast det blir. De facken Ă€r fulla varje gĂ„ng.

 8. Mie

  Det beror pÄ var i SkÄne du bor! Hos oss (södra SkÄne) har vi bara vanlig soptunna och en för vÀxtavfall.

 9. Ida

  SĂ„ bökigt med soporna! HĂ€r i SkĂ„ne hĂ€mtas allt (fĂ€rgat och ofĂ€rgat glas, lampor, batterier, mindre elavfall, plast och pappersförpackningar, tidningar, brĂ€nnbart och kompost). Allt har ett eget fack i vĂ„ra stora flerfackstunnor. Älskar det.

 10. Louise

  HÀr i Kristianstads kommun har vi nÄgot som kallas för fyrfack. TvÄ stora tunnor med fyra fack i varje. Tunna 1 slÀngs matrester, fÀrgat glas, tidningar och övrigt. Den tömma varannan vecka. Tunna 2 har plast, pappersförpackningar, ofÀrgat glas och metallförpackningat. Den töms var 4 vecka. Sen finns det en liten lÄda till som man kan lÀgga batterier och smÄ elsaker i och hÀnga pÄ tunnan nÀr den behöver tömmas.
  Vi man kan man ha en extra tunna för trÀdgÄrdsavfall.
  SÄ vi behöver bara köra till tippen med sÄnt som inte gÄr att knöla ner i tunnorna! SÄ jÀkla smidigt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing