Okategoriserade

Rösta!

Det här valet vi har framför oss nu. Röstar ni?

Jag ska, men känner mig extremt oinsatt. Att jag ogillar politik är ingen hemlighet, jag tycker det är svintråkigt. Jag sitter hellre och glor på färg som torkar än lyssnar på politik, allra helst de där stora debatterna när de i tur och ordning kastar skit på alla andra, och slår sig själva för bröstet. Känns som en enda stor sandlåda. ”Han sa si men gjorde så faktiskt!!”

Bah. Politiker överlag är ena smajlande ormar som jag inte skulle lita en sekund på på en öde ö. Eller nån annanstans heller för den delen:)

Jag tycker inte att vi idag har det speciellt bra i Sverige. Jo vardagligen kanske men när nåt skiter sig.. vart är skyddsnätet? Försäkringskassan och arbetsförmedling bollar sjukt folk mellan sig i stället för att låta dem vara sjukskrivna och tillfriskna i lugn och ro.

Sjukvården är ett skämt. Samma där, det bollas runt och hänvisas till privata alternativ. Osv.

Nu handlar det om EU, och där har jag om möjligt ännu sämre koll.

Alltså gör jag valkompasser:)

Och det blir dött lopp mellan sossarna och moderaterna. Tack för hjälpen liksom?

När jag levde ihop med en annan, så fick han vara ansvarig för vad jag röstade på;) Haha innan ni skjuter mig, vi tyckte exakt lika i allting, och efter att ha levt sida vid sida sen vi var sjutton år så var vi så enade som man kan bli. Han hade koll och intresset, jag vet ju vad jag tycker men alla partier har ju något som jag gillar. Det är svårt att hitta något som inte har någon fråga man ogillar dessutom.

Han kunde konsten att utkristallisera det väsentliga och på mina frågor fick jag kloka svar. Idag saknar jag honom lite faktiskt 😉

Å andra sidan, idag tror jag inte att vi tycker lika i speciellt mycket längre. Så jag tar tillbaka det där, jag saknar honom inte??.

Men nu är det dags att bestämma sig!!

.

Nu ska jag iväg till Janelle:)

Vi hörs senare !!

Kommentarer

  1. Emelie

    Du är den första som jobbar inom vården som jag hör säga att vården faktiskt fungerar.
    Det som jag upplever inte fungerar är att köerna är alldeles för långa.
    Folk tas inte på allvar pga den höga belastningen som är på vården. Dom skickas hem gång efter gång för att sedan upptäcka att man är för långt framskriden och nu finns det tyvärr inget man kan göra längre. Och det här hänger inte på att personalen är dålig utan att ni är för få.

  2. nina

    Jag blir riktigt ledsen när jag hör personer och – det är många uttrycka ”Politiker överlag är ena smajlande ormar som jag inte skulle lita en sekund på på en öde ö.” och annat liknande.
    Helt enkelt göra politiker till en grupp som inte är människor. För det är faktiskt inte sant. De politiker man ofta ser och hör om är de som jobbar i riksdagen eller där ”högt uppe”, men det man inte får glömma bort är att många, många är fritidspolitiker och kommunpolitiker. Utan dem, inget riksdagsarbet. Och dessa personer lägger oerhörd mängd tid ofta utan betalt, på att jobba för alla andra. För kommuninnevånare och alla i Sverige. Man försakar mycket annat för att lägga tid på att kämpa för andra, sällan för sitt eget intresse. (Nej, jag är inte politiker, men jobbar i offentlig verksamhet och har anhöriga och vänner som jobbar både kommunalt, regionalt och i riksdagen) Sen kan det säkert kännas så att de ljuger, för inget parti idag har majoritet, utan man måste kompromissa, ge och ta. ALLA i ett parti eller i en partigrupp tycker inte helt hundra samma, men man måste hålla en viss linje, förstås. Det är det som är demokrati.
    Tycker man att något är galet eller att politiker gör ett dåligt jobb, står de alla fritt, att gå med i ett parti, göra sin röst hörd och påverka. Det är inte ett jobb man söker. Alla kan bli politiker!
    Något som blir en rubrik i tidningarna, kan vara helt annorlunda bakom kulisserna, men det går inte att få fram för då har media redan gått vidare. Folk har klickat på rubriken och det räcker. Att lyssna på något som är komplext har man inte tid med.
    Jag förstår politikerföraktet, men det flesta gör så gott det kan, för att andra ska ha det bra. Sen finns det förstås mindre lämpliga personer, personer som går igång på makt eller på annat sätt inte borde jobba politiskt, men så är det i alla organisationer. Det är inte alla i ett företag som tänker på företagets bästa, utan på sig själv främst. Vi är alla människor och när människor ska kompromissa händer det saker. Så är det.
    Det är samma sak som vid SAS strejken, när alla inom sas slet rumpan av sig för att lösa kundernas problem, men ändå fick höra ”sas bryr sig inte” och kundtjänst säkert fick massa otrevliga samtal. Men dom gjorde så gott dom kunde. Och så är det även inom politiken.
    Sen ska man inte heller glömma att många beslut som politiker tar, gör dom med den underlag de får från tjänstepersoner på olika förvaltningar. För det är omöjligt att ha koll på allt, man måste förlita sig på att man får rätt information, men en politiker skyller aldrig på en tjänsteperson, för att det finns inte längre tjänstepersonsansvar!
    Så, visst ska man vara kritisk och man får tycka att politik är aptråkigt. Men lite rättvis kan vi väl vara ändå? 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Man kan vara rättvis, och jag fattar att det finns trevliga politiker också. Men nu tycker jag att man inte kan lita på just nån politiker. De har så många skelett i sina garderober.. de fuskar, de tar ut felaktiga ersättningar och värst av allt – när de gör fel får de ett nytt jobb, med bättre betalt… det sticker i mina ögon. På precis samma sätt som jag får lov att ta skit för att andra storfamiljer kanske gör saker som jag aldrig skulle göra, men vi klumpas ihop. Nu klumpar jag ihop politiker:)
      Sen har jag förståelse för och faktiskt även insikt i att politik behövs, det skulle vara svårt att leva tillsammans annars. Men att lita på en politiker… nix! Delar av deras jobb går ju ut på att slingra sig.
      Jag förstår vad du menar, jag håller med men ändå inte 🙂

  3. Johanna

    Detta svar var inte riktad till dig utan till Hanna längre ner.
    Men ja, jag blir provocerad av att folk ”stoltserar” med att de är så ointresserade. Jag tycker det är lite genant att folk blottar sin okunskap och dumhet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det provocerar inte mig:) Tvärtom, alla kan inte ha samma intresse. Att erkänna sina brister tycker inte jag är att stoltsera på något vis.

  4. Johanna

    HUR kan man vara helt ointresserad?
    Fattar du inte att sllt är politik?
    Är du helt ointresserad av arbetsrätt?
    Hur många semesterdagar du får, att du inte kan sparkas från en dag till en annan?
    Att du får pengar när du blir sjuk? I princip gratis sjukvård, förlossningar (kostar ca 60 tusen om du skulle betala själv). Rätten till förskola, skola som är gratis, föräldrapenning o barnbidrag. Etc etc etc etc etc. obegripligt hur man kan säga att det är ointressant .

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det ÄR ointressant men därmed inte sagt att det är oviktigt. Du dumförklarar mig nu, och det känns onödigt.

  5. Johanna

    Det är nog tack vare vår fantastiska föräldraförsäkring som du har kunnat vara hemmamamma alla år och får/fått barnbidrag på dryga tusenlappen per barn. Och nej, detta är ingen pik om att man blir rik av att ha många barn. Jag menar att vi alla får betalt av staten för att vara hemma med barnen.
    Inget land i hela världen har en sådan generös föräldraförsäkring som vi har.
    Förvärvsarbetare har fem veckors betald semester. Går du till doktorn kostar det dig max 350 kr, om du går till en specialist. Detta oavsett du är rik eller fattig.
    Lyft blicken till andra länder och jämför innan du klagar på värdelösa Sverige .
    Allt är inte perfekt. Men vi har mkt att vara tacksamma över.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har väl inte sagt att Sverige är värdelöst? Men du kan inte tycka att det sociala skyddsnätet idag funkar? Med gamla hemlösa pensionärer på gatorna? Folk som faller mellan stolarna när de blir sjukskrivna? Vården? Hur svårt är det inte att få vård idag, psykiatrin tex går på knäna och skickar hem allt och alla.
      Vi har massor att vara stolta över och mycket att jobba vidare på.

  6. Anne

    M:
    Tråkigt med en så vinklad kommentar här om hur man ska rösta. Tänk om man tycker tvärtemot, att det som är bäst för Sverige är att hålla fast vid grundpelarna som burit landet förut.
    Ingen jobbar MOT kvinnor, men det finns alltid två sidor av samma mynt. Bra att det finns människor med sunda värderingar att rösta på.
    Jag är ointresserad av politik, men är samhällelig plikt. Följer alltid hjärtats röst.

  7. M

    Jag tycker du ska gå och lägga din röst på det/den du spontant känner är bäst för Europa OCH Sverige.
    Jag röstade NEJ till EU och kände lite att ”varför ska jag ens bry mig”men med de krafter som växer sig allt starkare som arbetar MOT kvinnor, mot jämlikhet och mot demokrati så bör vi nog trots allt lägga vår röst. Jag vill inte ha en brunkletig massa som ska styra och ställa och tyvärr är det ju mot det vindarna bär.
    Lägg en röst i alla fall, det är ju en given rättighet vi har och den ska vi utnyttja

  8. Hanna

    Är oxå helt ointresserad av politik. Så inför detta val blev det återigen valkollen, resultatet blev inte.riktigt som jag trodde, men detta år litad jag på detta 😉

  9. A

    Det är så tråkigt att alla klagar på sjukvården. Vad grundar du dina åsikter på? Jag tycker det verkar vara allas åsikt att vården inte fungerar, sen blir man förvånad när man får hjälp och att det faktiskt fungerar. Jag jobbar själv inom vården och den fungerar. Men som alltid finns det förbättringar att göra.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting