Okategoriserade

Stadsvandring och byxtips:)

Innehåller annonslänk för Cellbes

.

Vet ni då? Jag har precis skickat in de avslutande kommentarerna till kursernas texter i ena kursen:) Jihoo!

Bara den andra kvar, men där ska jag läsa långa texter först och det har jag inte hunnit. Än:)

I kväll har jag varit på stan med Jordan, han och hans klass hade en stadsvandring. De har jobbat med Uppsalas olika historiska byggnader i skolan, och nu får de visa sina kunskaper för föräldrarna.

Jag var skitsur i bilen dit för det luktade hundkiss. Jag vet inte riktigt vem av alla djur som kissar, men mest troligt är den en salig blandning. Valpen är skyldig till en hel del, men definitivt inte allt. Jag har aldrig sett vem, men man missar ju inte direkt odören. Nu skulle vi packa en liten picknick och Jordan hämtade sin ryggsäck och stoppade ner medan jag letade efter paraplyer, det har ösregnat hela dagen. Tacksamt nog var det uppehåll hela tiden:) När vi parkerat och kommit till där vi skulle samlas så fick jag ryggan av Jamie som inte ville bära den längre, och inser att det är den som luktar. Eller stinker om man så vill. Jag har ett väldigt bra luktsinne, på gott och ont.

Givetvis hann jag inte tillbaka till bilen utan fick hålla den där väskan så långt ner mot marken det gick, men när vi på rundturen kom nära bilen tog jag en hastig rush ditåt och tömde ur fikat i en vanlig kasse. Pust, sen kunde jag koncentrera mig:) Hatar saker som luktar illa!

Uppsala är vackert på sina håll, det här är Helga Trefaldighetskyrkan.

Och detta är Skytteanum. Ser ni bokstäverna?

De står för Herr Johan Skytte Friherre Riksråd. Fru Maria Nääs Till Grönsöö.

Eller ramsan man fick lära sig i skolan för att komma ihåg dem: Här Inne Sitter Far Rika Far Med Nio Tunnor Guld.

Den sitter bergfast:) och jag kan för alltid briljera med mina kunskaper;)

På Åsgränd bor ju Pelle Svanslös och här kan man kika in i ett källarfönster för att se hur de har det.

Jag älskar Pelle Svanslös:)

Jordan berättade om Gunillaklockan och slottet.

Jag har sagt det förr, men det här är en kille med professorsanlag. Han är som en svamp, och han läste inte innantill helt utan stödde sig på texten men pratade fritt. Han går bara i trean. Jag är en extremt stolt morsa, ja:)

Han satte mig på prov genom att fråga vad en Bastion är, vet ni det? Jag visste, och jag kontrade med att jag minsann spelat in en film här, en gång på stenåldern. Det har jag, som ett skolprojekt och förutom att inse att jag fick lov att lägga skådespeleriet på hyllan för jag är usel;) så var det faktiskt min saga som vi filmatiserade. Från den sagan jag skrev, i gymnasiet, kommer namnet Corrinda:) Det är alltid mycket minnen som kommer upp när jag går upp till slottet. Några är kanske aningens dimmiga, av en anledning som stavas A L K O H O L , men det är sånt som sker:)

Uppsala slott är…. kanske inte det vackraste, men det är byggt av Gustav Vasa i alla fall.

Jag har inte varit inne i det sen jag var liten, men tänker varje år att jag ska ta med ungarna på en rundtur, kanske i år? Problemet är bara att de mest troligt inte uppskattar det lika mycket som jag, men kanske fängelsehålorna kan locka…:)

Utsikten mot stan, som synes så hängde regnet i luften…

Vi fikade och sen gick vi mot bilen, hämtade upp Patricia på jobbet och så hem. Där satt Corrinda och ett helt gäng tjejer och laddade för en studentskiva. Doften av alkohol gick inte att missa, men de är över 18 och jag blundar ibland. Det skulle vara så mycket enklare att vara konsekvent om man höjde myndighetsgränsen till 20 år, eller sänkte systembolagets till 18. Lite töntigt är det att man får gifta sig vid 18 men inte köpa champagnen till bröllopet… Lika fånigt som att de får supa skallen i bitar på krogen men inte köpa själva på bolaget. Jag föredrar den högre åldern såklart:)

Det är skola i morgon så de kommer sköta sig.

Nåväl, det är några intensiva veckor nu med festande, snart är det över.

.

Studenten är för oss den 5 juni, och jag har kikat lite på byxor. Vädret ser sådär ut, och jag har planerat att ha en kjol, men vill ha en varmare, mer påklädd  backup.

Vad tror ni om dessa? Finns i svart eller rött också.

 

Kanske de här svarta, som finns i beige med, som var snygga som sjutton. Ljusa är ju såklart mest passande, men eftersom jag nästan aldrig använder det annars så är svart ett säkert kort.

Kanske de här, även de svarta. De fanns endast i svart, men är verkligen något jag gillar:)

Sen har vi ett Wildcard:)

Blommiga, halvkorta , jag är säker på att jag tycker de är fina, men osäker på om jag skulle kunna känna mig bekväm i dem?

Jag tror det:)

Har ni något att säga? Rekommendera? De blommiga har faktist en kavaj i samma mönster om man vill gå all-in. Det ser riktigt snyggt ut på modellen, men jag känner mig alltid inklämd i just kavaj, alldeles för fin liksom.

 

Cellbes har 20% på hela din order ett tag till, ange koden 1905 

 

Nu ska jag krypa i säng, jag sov superdåligt i natt, vaknade efter nån timme av något och kunde sen omöjligen somna om. Det finns få saker som är så trögt som att inte kunna somna. Hoppas på bättre lycka i natt.

Vi hörs i morgon:)

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Sofia

  De vita är elegant uppklädda. De svarta kan ju vara vilken svart byxa som helst. De blommiga är…blommiga ?. Satsa på de vita. Kommer vara skitsnygga på dig tror jag.

 2. M

  De sista svarta är skitsnygga, ( de vita är också snygga men för mig skulle det vara katastrof för jag spiller alltid)
  De blommiga går HELBORT, den där korta längden är inte snygg på nån, aldrig!!!

 3. Sanna

  Glöm inte att besöka tortyrkammaren i slottet om ni går dit, det skulle grabben gilla. De har också många fina konstutställningar där och bra kafé, så Uppsala slott är alltid värt ett besök. (Snygga byxor. 🙂 )

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing