Okategoriserade

Uppställt!

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Sådärja!!

Husvagnen står på plats!

Det gick snabbt och relativt enkelt att få upp tältet idag. Pappa och mamma var med, pappa är kung på att backa med husvagn och den står perfekt intill trallen. Jag eller syrran hade stått kvar där än, tagit om, backat, kört fram, bak, fram bak… ?

När jag vevade ner stödbenen kunde jag konstatera att den står nästan exakt på samma plats som förra året, stenarna som ligger mellan ben och mark låg kvar, och det felade på några centimeter. Det är skillat!

Vi kliade oss i huvudet en stund, förra året märkte vi upp alla tältpinnar på ett sätt som vi tyckte var klockrent. Nu var det inte helt enkelt ändå??. Men bara vi kom på hur vi tänkt så rullade det på. Sen låg jag på knä och spikade/skruvade fast tältpinnarna i marken/trallen, medan mamma och syrran hämtade våra saker från lokalen de förvarats i under vintern.

Jag är sur som fan för vi har blivit av med nästan alla mattor, fina gamla plastmattor, en byrå som innehöll alla mina engångsbestick/glas, handdukar, arbetshandskar och massa annat, grillen, en ljusslinga och en solcells tomte?? Vafan?

Kan vara mer, det tar lite tid innan man saknar saker man inte sett sen i somras.

Jag ska maila ansvariga för tjejen som stod i repan idag hade ingen koll, men ni kanske vet?

Om jag ska anmäla till mitt försäkringsbolag, behövs en polisanmälan på själva inbrottet då? Nu lär ju inte ersättningen direkt bli nåt att hurra för:/

Men ändå.

Mattorna svider, de var stora, och nya sådana går loss på tusenlappar. De kommer från min mormor så de betyder så mycket rent nostalgiskt.

Grillen återfann vi för övrigt ståendes snyggt och prydligt utanför köket? Så lite funderar man ju på i vilken husvagn/förtält mina mattor ligger…? Det är ju skit att ens tänka så, men svårt att låta bli.

Det verkar som att det bott folk i lokalen där alla ställer in sitt för vinterförvaring. Och info till gästerna? Nej. Jag får inte riktig klarhet i hur det sköts.

Men, nu är vagnen uppställd och sommaren kan börja, må den bli lång, het och solig. Inga mygg, mördarsniglar eller fästingar är ett plus:)

När man satt upp husvagn måste man äta, det är sen gammalt. Nu var det mer middag än fika, så det blev Avesta och Masgrillen.

Kebabtallrik 🙂

2000 kalorier, minst, men i bland får man goffa:)

Sen körde vi hem igen. Ungarna längtar ut hit så vi får komma tillbaka snart. Nu ville inte batteriet hoppa igång så pappa har tagit hem det för att ladda ordentligt, det kunde visst vara laddaren som var trasig. Jag överlämnar det till honom:)

.

Jag kom på att man ju borde kunna beställa Matsmart till vagnen? Norberg måste ju ha nåt utlämningsställe? Och beställer man för över 500kr verkar man få det fraktfritt 🙂

Så bra!!

Jag har ju alltid beställt för runt femhundra, det fyller lagom upp en kartong då:)

I morgon kommer det en hemkörd till dörren, innehållande massor av skönhetsgrejor, lagom till studenten:)

Så, nu ska jag bara komma ihåg att man kan beställa dit, så slipper jag ju proppa bilen full hemifrån:) Påminn mig gärna!!

.

Nu ligger jag trött som sjutton i soffan och kollar på Keanu Reeves ❤️

I morgon är barnen lediga och även på fredag, ska bli skönt med lite långledigt. Sellman är redan i ledighets mood ❤️❤️

Haha, han älskar att ligga och sova på datorn.

Vi hörs snart igen!!

??

Kommentarer

 1. Karin

  Tilläggsförsäkringar är det mest onödiga du kan ha och i detta fall kommer de definitivt inte att hjälpa. Om du tycker att de behövs bör du byta till ett bättre försäkringsbolag för dina vanliga försäkringar. Kom rätt nyligen en rapport som just avhandlade detta.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag är inte så säker på det. När jag fick källaren översvämmad så betalade jag några tusen. Tack vara tilläggsförsäkringen jag tagit året innan när jag blev sur över att jag inte fick ett nytt element i garaget:)
   Jag tror inte heller att jag får hjälp i detta fall men jag fick det definitivt då.
   Jag fattar inte riktigt, du menar att det finns bolag som ersätter allt? Utan att man betalar mer än nån slags grundpris? Tala om för mig vilka bolag isf!!
   Jag har tillägg för småel, och får ersättning för ex mobiler, osv. Jag har tillägg för åldersavdrag och därmed skrivs inte saker ner mer än nåt schablon. Om du menar att det finns försäkringsbolag som ersätter allt oavsett ålder osv så dela med dig!!! Vilka bolag är det? Och vilka ska man inte ha?
   Jag är mkt nöjd med mitt, men kan jag betala mindre och få mer så byter jag bums ?

 2. Karin

  Hur får du ihop det? Tror du att folk hela tiden köper nytt för att vara säkra på att få nytt igen om de råkar ut för stöld? Folksam tillämpar cirkulär ekonomi i skadereglering. Du får t ex inte en ny IPhone om din skadas eller stjäls utan en begagnad. Bilar lagas med återbrukade reservdelar.

  Om det är äldre saker, som även hade ett lågt värde som nya, får du troligen inte ut särskilt mkt på försäkringen.

 3. Sofia

  Ingen mening att försöka få ut på försäkring. De värderar ju allt efter marknadsvärde så du kan ju tänka dig vad det blir för en plastmatta. Så trött på försäkringsbolag faktiskt. Denna policy uppmuntrar bara till konsumtion eftersom “gamla” saker (typ två är gammal iPhone) nästan inte har något värde…

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har ett helt gäng med tilläggsförsäkringar, så ofta blir jag glatt överraskad:) Men tvivlar alltid innan, nu tror jag inte att det kommer bli just något men vill ändå anmäla. Jag känner mig nog mest sur och kränkt och vill ha nån slags upprättelse ??

 4. Mia från Skåne

  Får katterna eller Doris följa med till vagnen i år? Jag sitter just nu i vår husvagn ? Premiärturen gick till Varberg. Bor utanför Malmö så en tripp på ca 20 mil. Idag är det blåsigt o ska regna men då är det en bra anledning att få sitta kvar i vagnen och läsa bloggar ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej.
   Doris kan inte sköta sig och katterna hatar att åka bil:)
   Så länge det finns folk hemma som kan ta hand om djuren så får de stanna hemma. Doris skulle hata att sitta fastkopplad hela tiden och dessutom skulle hon skälla satan på allt och alla. Det går inte att lämna henne ensam i vagnen så vi skulle bli extremt låsta. För allas skull får djuren vara hemma:)
   Härligt med premiärtur
   Men mindre mysigt med regn och blåst ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing