Okategoriserade

Kan vi prata om Svenska straff?

I min lilla värld så innebär ”att sitta i fängelse” att man är fråntagen sitt vanliga liv. Som ett straff för något dumt man gjort.

Det ska vara tråkigt och ganska tufft att sitta i fängelse för att det är just en bestraffning. Men det verkar lite si och så med det. Jag har OERHÖRT svårt att fatta hur det är möjligt att en intern lyckas skaffa sig en ny partner under tiden de sitter i finkan. Hur gör de? Reggar en profil på Match.com?

”Våldsam singel söker sällskap. Har lite i bagaget men om du kan överse med våldtäkt, mord, rån och överfall så kommer du få en härlig kille som kan göra pannkakor till brunch. Just ja. Det är bara ett problem, jag sitter lite tajt till de närmaste åren så du får komma till mig. Puss och kram skumbanan.”

Eller hur gör de? Hur är det möjligt att interner tillåts skaffa nya bekantskaper?!

Som läskiga Helge Fossmo exempelvis, som väl skaffat en ny dam under tiden han suttit inne? Som han gift sig med? Fy fan.

Nu idag läste jag detta:

Jag vågar inte ha hans namn med, han verkar lite väl våldsam🙈

HUR är det möjligt??

Bruden i fråga ska vi inte ens tala om, tänkte jag säga men kom på att det måste vi ju;)

Vad är det för fel på sådana här kvinnor? Allvarligt alltså? Vad felar i huvudet på en tjej som fullt medveten tar kontakt med en grov våldsman, för det är ju inte lika attraktivt med småtjuvarna., nej, mördare ska det vara. Minst! Gärna en som mördat sin hustru för det är ju lite extra eftertraktat.😱

Jag kan inte förstå, och jag kan inte förstå att myndigheterna liksom hejar på en helt uppenbart skadad tjej och tillåter det.

För det är ju vad man gör när man låter dömda brottslingar på något vis dejta över nätet eller per brev och sen även tillåter vigsel…?

 • Varför? Ja, för vissa är äktenskap heligt, men .. är det för mycket begärt att tänka till innan man begår ett grovt brott? Om det nu är så jävla heligt?
 • Jag vet inte varför det blev fetstil, men skitsamma;)

  Om man respekterar ett äktenskap så förbannat mycket så borde rimligen andras liv, andras pengar eller åsikter vara lika viktigt. Inte? Nämen Dåså, då skiter vi i dina tro-grejer. Det är rättvist.

  Det är väl ändå inte en mänsklig rättighet att få gifta sig i fängelset? Jag har inte kollat men är det så ska jag be om att få lägga in en protest.

  Ändå tillåts mördare att gifta sig i fängelset?

  Såhär tycker jag: hamnar du i fängelse så får du vänta. Med att dejta och med att gifta dig. Har du en fru när du åker in så är det ju så, men att skaffa en ny borde vara förbjudet. Och detta med att tillåta obevakade besök?? Bara för att de nu är gifta? Alltså lägg av. Vad är det för trams??

  Lite som att om en av ungarna fått spelförbud men man ger dem fri tillgång till datorn… det skulle ju aldrig hända. Men dömda våldsbrottslingar kan göra lite som de vill?

  Det är ju stört.

  Säg att ni håller med mig?? För man kan bara inte tycka att detta är vettigt?

  .

  Och med det säger jag Godnatt😇

  Hörs snart !

  Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

   Blir så trött på saft och bulletramset😡Ta ditt jäkla straff,gifta dig kan du göra när du kommer ut,hoppas ingen vill ha dig👎

  2. samps

   måste bara säga (lite skadad av fb-gruppen dr status ibland undermåliga censur) att din ”censurpensel” är skitdålig 😀 syns rakt igenom (på dator) vad snubben heter men det tänker jag inte namedroppa, för då får man väl skit xD

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Haha jaja men jag tänkte att jag försökte i alla fall. Och det var ju från Aftonbladet eller Expressen, så jag antar att det är offentliga uppgifter:) Bara att jag inte ville ha hans namn skrikandes i bloggen🙈

  3. J

   Mitt ex som stalkade och psykiskt misshandlade mig sitter idag i fängelse för att brutalt ha mördat sitt ex. Han har rätt att skicka brev till mig, jag har inte rätt att säga nej till att få dom. Så hem till min dörrmatta kommer breven.

  4. Helle

   Håller med!!! Dessutom är straffen så mesiga. En mördare som brutalt våldtagit och mördat 2 tjejer är nu lös och letar tjejer på datingsidor. Han fick inte många år i finkan. Det borde vara livstid på mord. Hela livet!

  5. Lena

   Bra skrivet, du skriver vad många tänker.
   Tjejen lever under skyddad identitet , antagligen för att hon gift sig med denna mördare. Och det är väl samhället som ställer upp och hjälper henne med detta, dvs vi skattebetalare.👿

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Jag tolkar det som hon redan hade skyddat identitet… och anledningen till det..? Brukar ju vara någon form av hot från en tidigare relation. Alltså 😨😨

  6. Marina

   Hörde en sån sak för några en man som blivit åtalad för utnyttjande av minderårig som träffa en ny som hade barn och denna kvinna satt med på rättegången och lyssna på allt och ändå fortsatte att umgås med mannen

  7. H

   Såg en amerikansk dokumentär på SVT om det här för ett par år sedan där de intervjuade kvinnor som blivit tillsammans eller tidigare varit tillsammans med grovt kriminella i alla fall genom brevväxling. Vissa hade börjar brevväxla för att det var spännande, andra för att de ville förstå. Men alla kvinnor berättade att de, under brevväxlingen, känt att just de skulle kunna ändra personen, att de ville ta hand om honom och tänkte att han innerst inne var god men hade hamnat fel i livet. Vissa såg det som sin uppgift att se till att brottslingen inte återföll när han släpptes. De kvinnor vars kriminella kärlek faktiskt blivit släppta hade alla gjort slut så vitt jag minns. Livet hade inte fungerat efteråt. I flera fall hade de blivit misshandlade och dödshotade. Mitt generella intryck av kvinnorna var att de var väldigt osäkra personer, som sökte bekräftelse på helt fel ställe. De hade ofta haft en tuff uppväxt med våld och sexuella övergrepp. Fick känslan av att vissa kände igen mönster ifrån sin barndom i de kriminella och därför kände samhörighet med personen.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Att det är kvinnor som har nån slags svaghet för farliga män är ju rätt klart. Jag vet även det om att de tror sig kunna förändra mannen. Vilket ju sällan går, och det vet samhället så varför tillåts kommunikation med interner?? Det är ju som att släppa in en höna i ett rävhus. Alla vet att det kommer sluta illa..

  8. M

   Dejta över nätet kan du glömma för de får ingen tillgång till internet. Men det finns alltid tokiga människor
   som läst tidningarna och skriver brev.
   Vad jag undrar över är vad hon varit med om innan som har skyddad identitet
   I övrigt är det många kvinnor tydligen som lockas av de farliga

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Jag förstår fullt ut att farliga män kan locka för även jag sitter ju och suckar över Jax i sons of Anarchy, eller annan valfri grym seriefigur. Men därifrån till att med öppna ögon ge mig in i ett förhållande med en sån man är det ljusår, det finns inte.
    Jag undrar också över hennes tidigare liv, och tror att det var en våldsam man. Spekulerar vilt alltså;)

  ×

  Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

  Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

  Samarbetspartner:
  Cure Media - Influencer Marketing