Okategoriserade

Fråga om arkitektur:)

Jag är ju en sucker för gamla hus, tycker det är oerhört vackert.

Nu undrar jag, varför tycker inte alla som mej??

Sitter på Akademiska sjukhuset och väntar, är chaufför, och alltså är det snyggt att blanda gammalt, halvgammalt och supermodernt?

Luftkulvertarna är ju som de är, nödvändiga men inte så snygga, men utöver det? Huset till höger är gammalt, rakt fram till höger från kanske 70-talet? Och vänster 2000-talet.

Bakåt ser det ut så här

Jag tycker det är så fult?

Det här är finast, och jag tror det är bland de äldsta, alltså originalet.

Och det här är nyast, coolt men inte lika charmigt.

Dessutom, glashus ? Är det bra?

Syrran jobbar i ett, i Frösundavik, och det är smällhett på sommaren och kallt som tusan på vintern. Och just ja, det regnar in också, och lösningen på det är klassisk. De ställer ut hinkar.

Ja, som i Kalle Anka ?. Ja det är på allvar:)

.

Men tillbaka till arkitektur, är det helt gammaldags att tänka att om man börjat på en stil så får man fortsätta? Det blir ju ändå snyggast så?

Man kan ju bygga modernt fast med ett gammalt utseende. Dessutom, jag har jobbat i de gamla delarna av sjukhuset och alltså det är mycket mer givande för själen.

Öron och logoped till exempel ligger i gamla lokaler och där har jag ju sprungit med kidsen, det är så mycket mer frid och lugn där.

Men idag måste man liksom bygga hus utan raka vinklar, med utstickande grejor hit och dit, och utan någon synbar mening. Som vårt fula fula fula konserthus ?

Skitfult. Set trasigt ut, som ett sönderbombat hus…

Eller det nya hundravåningshuset i Sävja

Ja, dubbelt så högt som något annat i hela området i alla fall, det hade kunnat vara 100 våningar 🙂

Men seriöst? Det är skitfult!

Tacka vet jag typ detta:

Och man kan nog bygga detta tio våningar till, om man nu ska tänka på markkostnaden;)

Jag kanske måste tillägga, modern arkitektur kan vara supercool men kanske inte när det ligger i ett område med helt annan typ av hus? Tycker då jag alltså 🙂

Så, jag tycker gammalt är bäst.

Vad tycker ni??

Kommentarer

  1. Emma

    Sävja-huset är ju SÅÅÅ FINT! ?

    Nej men ang resten. Tror inte jag hört om någon del i historien som bygger nya hus i gammal stil? Så det är ju ganska vanligt. Jag tycker det är supersnyggt med ett riktigt gammalt hus och så behöver man ändra nåt så är det så fint med glas till. (Bildgoogla ”pedagogen” i Göteborg, finns även interiörbilder!) ?

  2. Veronica

    Jag tycker inte att huset i Sävja är så tokigt. Tycker att det är mycket finare än de hemska hus som dom har byggt längs Fyrislundsgatan. Huset i Sävja är trevligt, olika etapper och trä, passar bra in i naturen. Fast kanske lite tokig placering… ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tycker nog tvärtom ??de längs Fyrislundsgatan är ganska fina. Men nära vägen. Alltså Sävjahuset syns ju över hela stan?? . Det är heltokigt! Vi kan byta???

  3. Mia Sköld

    Tycker också om äldre arkitektur. Följer du Arkitektupproret på Instagram? Där kan man se fina nya hus byggda i gammal stil ?

  4. Karin

    Visst är gamla hus vackra men utsidan ska ju överensstämma med insidan och det känns inte som att sekelsskiftesvåningar är så funktionella idag. Personligen tycker jag att erat konserthus är jättefint!

  5. Anette

    Tycker som dig att gammalt är vackrast!! Inget från 60-70-talet är fint tycker jag iaf. Moderna hus kan vara fina, men det ska inte blandas ihop med sekelskiftesstil/1800-tal eller äldre. Ääääälskar gamla hus med!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting