Okategoriserade

Sommarvärme:)

Jag njuter i fulla drag av vädret 🙂 Som jag älskar sol och värme!!

Jag hade valpen på övernattning och hon och Doris har ränt ute i trädgården hela dagen.

Doris är värdelös på att posera;) och valpen är aldrig stilla:)

Sellman och Stumpan älskar att vara ute. Båda två är ruskigt pratiga, sådär så man ledsnar rätt ofta på dem. De kan komma in när man kollar på tv och sätta igång att jama. Och de ger sig inte förrän man gör dem till viljes. Det är inte alltid så lätt att fatta vad de vill bara. Sellman är enkel för honom kan man bara ta upp och lägga i famnen så blir han nöjd. Stumpan däremot får man i så fall göra sällskap på golvet för hon hatar att vara i famnen eller bli buren. Han älskar det. Tänk att det kan vara så olika på syskon från samma kull.

Ibland jamar de så de överröstar tv:n eller samtalet:) . Det bästa de vet är när dörren står öppen så de kan gå ut och in som de vill, annars befinner de sig konstant på ”fel sida” av ytterväggarna. Är de ute vill de in och är de inne ska de ut:)

Skitjobbiga?.

Jag har fortsatt röjandet. Kan meddela att det är inte det minsta kul att gräset som jag klippte i torsdags redan är högt igen…! Herre jösses vad det växer. Så jag ska väl klippa gräs i morgon då. Idag var det mera stök i poolrummet. Jag vet att ni vill se bilder och det ska ni få, snart:)

Corrinda hjälpte till idag, det är ju trots allt hennes student vi städar för?.

Jag bar ut bordet och bänkarna och tja. Städat ute ni vet:) Det börjar ta sig. Synd att det hela tiden kommer mer pollen, mer tallfnas, mer gräsklipp och mer jord och sand där det inte ska vara det. En riktig neverending story. Flera av barnen är riktigt usla på att plocka reda efter sig. Jag tjatar och tjatar och det hjälper inte ett skit. Antar att jag får ta på mig en del av det, jag har absolut inte nån pedantgen;)

.

Sen städade jag badrummet. Alltså kattlådor.. det är ett jäkla nödvändigt ont. Sanden jag köpte på en 14 liters påse ska lukta babypuder. Det gör det defintivt INTE. Puder luktar gott och fräscht, det gör inte den kattsanden. Jag ska köpa min vanliga, som luktar tallbarr, så fort den här är slut. Inte nog med att kattlådor luktar, kattrackarna sprätter ut sanden över hela badrummet. Jag har mattor som ska fånga upp sanden och jodå, delvis. Men delvis krafsar den in den under badkaret, där det sen blir lite fuktigt. Kattsand har ett uppdrag – att suga upp vätska. Gissa hur det fastnar på golvet? Urk.

Men nu är det rent och fint, jag bytte låda mot en med högre kanter. Det lär hjälpa …? Pyttelite;)

Ja. Ni hör, jag har bara roat mig idag.

I morgon ska jag fortsätta och även försöka komma iväg och köpa skor åt ett gäng ungar. Det värsta är att alla måste med, jag kan inte köpa skor utan att de får prova. Nu för tiden så skiljer sig storlekarna åt på både skor och kläder, så det går inte. Jo om man vill åka och byta. Det är aptrist så det undviker jag:)

.

Nu ska jag släppa in katterna och sen sova:)

Vi hörs snart, natti natti ?

Kommentarer

  1. Kalla

    Den gröna påsen från Cattia var det absolut vidrigaste jag haft. Luktar så illa, kunde knappt rensa kattlådan utan att få kväljningar. Svarta påsen funkar bra, men döljer inte lukt så bra och ibland rinner urin ner i botten av lådan istället för att klumpa sig.
    Tacka vet jag latz ultra kompakt. Ingen lukt och bra klumpar utan att det fastnar massa i botten.

  2. Weronica

    Vill slå ett slag för lite dyrare kattmat. Nu vet inte jag om du kör det redan eller om du köper från typ Ica. Tänkte i många år att man ville köpa finare och dyrare kattmat men så blev man snål… Ända till en katt fick urinsten, förmodligen hade hon sluppit det om jag vart smart från början för det blev en dyr historia.. Så nu sitter jag och är tvungen att köpa ännu dyrare än dyr mat, och för enkelhetens skull får alla 5 samma… Men till saken… Av dyrare mat bajsar dom knappt ingenting, den är torrare och luktar nästan inget… ?? Prismässigt så blir det typ samma för efter ett tag äter dom inte lika mycket. Sen kör jag Cattia sand från Ica, grön eller svart påse, den har lite doft och kamoflerar kisslukt ganska bra. ?

  3. Carina

    Jag hade katt tidigare och märkte att det va mycke bättre att ha kattlådan på nåt annat ställe än i badrummet. Kattsanden suger fukt och luktar mer. Jag köpte en kattsand som ser ut som grovsalt med blå prickar i. Världens bästa tyckte jag. Kunde ha den 4 veckor ungefär. Kommer inte ihåg märket.

  4. Sofia

    Vi har en kattlåda som ser ut som dom högre med lucka men vår har ingång på ovansidan så inget alls hamnar på golvet ?

  5. Louise

    Vi kör utan kattlåda. Katten säger till när hon behöver gå ut. Hade låda när hon var kattunge som vi hade vid ytterdörren ich sen satte ut på trappen för att till slut ta bort den helt. Funkar super som man vänjer de direkt. Så skönt att slippa låda!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo, men tycker de är svårare att göra ren. Hade en sån en gång för tusen år sen, den var svinbra men jag glömde att göra ren den. Det som inte syns finns inte liksom?. Plus att det skulle ligga massa skit ovanpå så man inte kunde lyfta av locket… jag känner min familj ?

  6. Marie

    Jag har låtit ungarna stå på ett ben på ett papper och ritat av foten, då kan de mäta i butiken ?Inga ungar måste då med?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet deras storlekar men ändå, skor är så olika. En del har sömmar som skaver på olika ställen beroende på hur foten ser ut, andra är för rymliga i lästen eller för trånga. Och sen har vi aspekten att de vill välja själva ?.
      Men mest är det för att jag tycker det är viktigt att skorna sitter riktigt bra och det är svårt utan att prova. Det här kan mycket väl grunda sig i att jag alltid haft, och har, problem med mina egna fötter. Jag måste prova för det är inte alls säkert att skor som ser bra ut, och har rätt storlek passar.?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting