Okategoriserade

I går kväll:)

Vi hade så trevligt igår:)

Sverige vann över Malta med 3-0 vilket gav mig en supervinst 😂

Satsade hela 60kr. Jag spelar ju stenhårt som synes 😎. Nej tvärtom jag spelar enbart för att det är kul att liksom få bekräftat att jag hade rätt:).

Och vinsten? Jomensåatt:

Alltså spelade jag bort en krona. Wow, vilken dag som helst nu så ror jag hem storkovan 😂

Jag var i alla fall den enda i gänget som nailade resultatet. Även om jag säkrat upp;)

De håller på och renoverar vårt stamhak – OLearys, så vi hade bokat bord på Pitchers. Det var helt ok, men alldeles för få tv-skärmar. Och varmt som fan, det gick inte att sitta ute om man ville se matchen. Vi blev sex personer, två nya killar vi inte träffat förr, men den ena var kompis med en av syrrans bästa kompisar på nåt vis jag inte kommer ihåg, och båda två var uppvuxna i Nåntuna. Som oss:)

Maten var mkt god

En halloumiburgare med supergoda fries. Ölen var kall och rann ner enkelt, och när matchen var slut gick vi ut och satte oss. Det blev ungefär 100% behagligare i den svalare nattluften. Fast efter en stund åkte den tunna koftan jag tyckte var överkurs när jag åkte in, på. Lite kyligt ändå 😂😂. Men defintivt inte kallt. Bara inte medelhavsvärme.

Alltså jag älskar värmen!! Det är så härligt, även om svetten rinner och man ständigt är blank och fuktig på hela kroppen.

Jag älskar också att hänga så här med kul folk ute en ljuvlig sommarkväll:)

Damerna spelar ju fotbolls -VM nu så vi kommer se några av deras matcher ihop.

Så småningom avrundade vi kvällen och åkte hem. Jag tog bussen:)

När jag svängde in på min gata så noterade jag detta:

Kontraproduktivt.

Den gula skylten måste vara precis nyuppsatt, jag har inte sett den tidigare.De håller på att byta ut våra 50-skyltar till 40. Jag hatar det. Det kanske är en avgörande skillnad på en olycka i tio kilometer i timmen lägre fart, vad vet jag? Men att köra 40 istf 50… Bah, det är som att krypköra.

Det här fattar inte ni som inte kör bil:)

Men, tillbaka till min nya skylt. Varför är den blå kvar? Va? Det är en rekommendation om att inte köra snabbare än 30, men inget krav. Den gula är lag. Mycket bra i villaområden, även om det faktiskt är för snabbt det med. När de sopade gatorna här för inte så många veckor sen, så lyfte de iväg alla blåa skyltar nånstans till nåt förråd eller så. De stod inte på kanten av vägen iaf. Så då undrar jag varför man brydde sig om att sätta tillbaka dem? Klarade vi oss utan i nån vecka när de sopade så klarar vi oss nog i några veckor tills de gula skyltarna kommit upp. Det är onödigt jobb och kostar säkert massa pengar. Jag antar att skyltstället har för mycket tid och pengar? 😎

De har dessutom bankat upp helt nya stolpar som de satt upp de nya 40- skyltarna på. Varför? Jag som bor här vet ju vart de befintliga sitter och de noterar jag, men nya, dessutom sitter flera skymda av grönska 😱, ser jag inte alls. Det var Janelle som såg dem igår när de skjutsade in oss till stan.

Jag TROR att de satts upp senaste dagarna, för jag vet att jag funderat över varför det sitter tomma stolpar överallt. Ja, vanans makt är stor, och det här kommer ta tid innan alla sett och fattat:)

Speciellt jag😎

.

Djuren är ganska spaka i värmen. Sellman låg hela dagen igår i min säng, utsträckt och toksov.

Mitt sovrum kan vara husets varmaste rum just nu, trots takfläkt och öppet fönster. Stumpan var smartare och låg nere i källaren och sov, där är det svalt och skönt. Hundarna får inte gå ner, utan de ligger i skuggan ute eller inne och gör inte många knop. Vi har vattenskålar överallt och ibland får de nån isbit. Doris älskar is, hon knaprar gärna i sig på vintern, medan Kida inte alls fattar grejen.

Alldeles precis nu så blåste mitt stora parasoll sönder :/

Fan. Jag anar att det är knöligt att laga, det var en pinne som gick av, och jag misstänker att silvertejp inte kommer hålla😂 Alltså måste vi köpa ett nytt. Det är fyra meter stort och mindre än så vill jag inte ha, har ni tips på vart man hittar? Jag ska googla men hinner inte just nu:)

Bra stort och billigt blir bra:) jag är tyvärr inte gjord av pengar. Jag borde också skaffa en paviljong till husvagnen, men är rädd att den kommer blåsa sönder när jag inte är där. Det räcker att vara orolig för förtältet kanske. Plus att jag kanske inte har lust att pyssla mer där, helt enkelt. Men isf borde jag verkligen ha ett parasoll dit ut också.

Dessa bekymmer 🙂

Men oavsett så kommer jag först försöka laga det som gick sönder, jag ogillar att kasta saker som bara är lite trasiga och måste först kolla om det är möjligt att fixa:)

Jag har lagat det mesta, stuprör, dammsugarslangar, lampor, bord, cyklar, basketkorgar och allt möjligt, McGyver genen är stark;) men ett knäckt parasoll låter svårt. Det är rätt mkt belastning på de där smala pinnarna, för att inte tala om att de liksom är som ett plockepinn, går omlott och kors och tvärs i nån konstruktion:)

Det får bli ett senare problem dock, för snart ska jag iväg och träna. Har fett ont i rumpan efter dels backintervallerna, dels 120 utfall med vikt igår, så det kommer kännas bra:)

Och innan dess måste jag styra runt en del här hemma. Vi hörs snart igen 🙂

Njut i värmen!!😍

Kommentarer

 1. Madde

  Hej! Ett tips till hundarna i värmen: köp en påse fryst broccoli o ta ut vid behov någon bukett åt dem var: kyler så bra i munnen och mina hundar älskar det! Numera har vi bara en hund men hon tar sin ”bukett”- helst en stor 🙂 och springer ut i trädgården o smaskar i skuggan nånstans. Vi har två katter- inte lika lätt … men jag har börjat kyla de blötfoder kuvert de får, i kylskåpet. Så får de upplagt när de ramlar in o då är det kallt o skönt. Duger inte maten så får den ligga: de har tillgång till torrfoder hela tiden. Hunden blir diskmaskin på em/kvällen om det ligger intorkat blötfoder kvar i katternas skål. Men i denna värme så går det knappt ett halvt kuvert/ dygn på två katter…. Ett annat tips: köp märgben över disk i charken: då kan du peka ut vilka du tycker passar i strl till dina hundar. Fyll dem helt o hållet med bredbar leverpastej (man kan även blanda i lite kokt ris i geggan om man vill) Förvara i frysen, ta fram till hundarna när det är varmt och ge dem. De får jobba, kyler och håller munnen lite renare. MEN man ska se till att ha uppsikt över dem så att de inte fastnar i halsen. Jag har hellre lite för stor än att riskera att ett mindre fastnar i halsen . När de är uppätet så brukar vår hund ha det liggandes ute ett par dagar o gnager på det emellanåt. Sedan kan man ta in det, tvätta av den o fylla på det igen o frysa in. Man ser ju när märgbenet börjar bli sunkigt. Men jag brukar köpa 6-8 st o har sedan i princip över sommaren. De är ju inte dyra.

 2. Syster yster

  Dra för gardinerna och stäng fönstret i sovrummet så ska du se att det blir svalare 🙂 vi svenskar gör ofta fel när det är varmt. Man ska ha stängt och fördraget på solsidan och öppet på skuggsida, då blir det inte så varmt inne

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har ju det!!!😅😅plus takfläkt och så öppnar jag fönstret på kvällen när det är svalare. Dagtid är även mörkläggningsgardiner nere.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing