Okategoriserade

Bal!

Igår var det dags för niornas bal.

Novalie slutar nian och det är inget annat än konstigt. Hon är ju en liten skrutt:) Men hon fyllde 16 år för en knapp månad sen så siffrorna talar ju sitt tydliga språk.

Hon tittade lite på klänningar men valde till sist att låna en av Corrinda. Jag har frågat flera gånger om hon vill ha något annat, någon egen, men Nope, hon var säker. Och när jag såg den på så fattade jag:)

Så fin:) Svart var tydligen en vanlig färg i går, och jag tycker ju att det alltid är snyggt.

Corrinda fixade hennes hår och smink.

Jag fick låna ut mina sandaler, skorna hon har på bilden var inte så sköna. Jag köpte dem förra våren, använde dem en gång och de var de skönaste ever. Så kom värmen med besked, och fast jag inte märkte av det så måste jag ha varit svullen om fötterna hela sommaren😂De satt så katastrofalt illa. I år funkar de klockrent igen 🙂

Kul att mina skor får gå på bal i alla fall, själv är det närmaste jag kommit att köra dit mina stiliga barn:)

Vi hämtade upp en kompis och så körde jag dem till en annan kompis.

Sen blev de hämtade av en annan förälder vid midnatt. De hade haft så mysigt och trevligt. Jag gillar det här med bal:)

Jag är osäker på om vi satsar lika mkt som ex Stockholm. Jag ser ju kompisars barn bli hämtade i limo och vara uppe hela nätterna. Det verkar lugnare här i småstaden Uppsala 😊

Skönt.

Nu måste jag iväg, vi hörs sen!

Kommentarer

 1. Pia

  Här i Knivsta blev några ungar avlämnade i helikopter… Det enda jag kunde tänka på var hur många barn som inte gick på balen pga ekonomi hade kunnat gå om de fått de pengarna helikoptern kostade 🤔. Själva köpte vi klänningen på rea och jag sydde om den så den passade dottern. Resten av kostnaderna hade vi sparar till under året.

 2. M

  Jag tycker det där med middagar och bal för 9:orna är helt galet.
  Det hör studenten till och är bara det en plåga för många föräldrar att få till ekonomiskt.

 3. Sofie

  Gick på en skola där traditionen är att 9orna syr sina egna balklänningar på slöjden. De flesta har den på sig på balen och skolavslutningen.

 4. Ann

  Hos oss har inte niorna bal. På skolan där jag jobbar har vi en avslutningsfest för niorna. Den anordnas av föräldrarna och lärarna är också inbjudna.
  Eleverna brukar komma lite finklädda, definitivt inga balklänningar, god mat och tårtor, spex av/med lärarna och dans.
  Jättetrevligt!

 5. Marie

  Vilken fin klänning, jättefin på henne 🙂 I Gbg har detta med bal blivit svindyrt för niorna och för de som går ut gymnasiet för då är de bal igen. De ska va klänning för flera tusen, frisyren stylad hos frisör för flera hundra. Och ja helst ska man komma i limousin speciellt om man går på vissa skolor där majoriteten är rika, sen är de ju maten på de ochså. Inte billigt när de som tillkommer kostnader för en stundent strax efter. Vet flera fd studenter som varje år skänker sina student/bal kläder till de som ej har råd köpa. Och i år var de någon org som samlade in student/balkläder för de kände alla ska ha råd att få va med och känna sig fina 🙂
  Tur man inte har barn skulle inte ha råd 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing