Okategoriserade

Hello again!

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Sorry för långt uppehåll! Jag kan inte säga att jag ens vet vad jag gjort men tiden räckte inte riktigt till. I torsdags var det värsta tråkvädret, ösregn och spöregn. Jag är ju väldigt påverkad av vädret på sommaren, kanske vintern med men det är inte lika märkbart. När det är kvavt och åska i luften så får jag huvudvärk och mår lite illa, åksjuk typ.

Jag hade ett möte inbokat på eftermiddagen så det masade jag mig iväg till, och sen hem igen. Sen blev det inte så mycket mer gjort den dagen. Ja, jag förutser att ni fattar att jag sköter ”det vanliga ” hemma:) Mat som ska lagas, fajter som ska stävjas, djur som ska promeneras, tvätt som ska vikas osv.

Jag gjorde en supergod paj till middag till exempel.

Jag ville verkligen inte åka till affären ?så jag rotade i skåpen. Tänkte att en paj har man ju alltid något till. Men det var skralt. I frysen fanns inte en enda liten påse med köttfärsrester eller nån kasslerbit eller nåt. Till sist fick jag fram en påse vegansk färs, och frusen spenat. I kylen fanns några halvgamla burkar smaksatt creme fraiche, och i skafferiet en tetra röda linser.

Jag ville inte ha vetemjöl utan blandade mandelmjöl och havregryn till pajbotten, och blandade ihop med smör.

Förgrädda lite, medan jag blandade vegansk färs, spenat, linser, creme fraiche och lite svartpeppar, och nån mer krydda jag glömt, och sen ut med röran i pajskalet, skivade cocktailtomater över och in i ugnen.

Förutom att botten blev lite väl tjock,(jag gillar det!) så var den suverän. Tiopoängare helt klart ??.

Barnen höll inte med, utan åt kycklingburgare från dagen innan;)

Mer paj till mig, och jag har ätit den idag med. Och kommer äta den i morgon med 😉

.

I fredags var det träna med instruktör. Det var fortfarande kvavt och jag kände mig lite åksjuk. Att ro 2000 jävla meter var som att andas med en plastpåse över huvudet, och jag orkade inte hela vägen. Släppte på 1950 meter ?. Sen var det in i stora salen och lyfta vikter. Efter bland annat 30 marklyft, 60 axellyft, 50 knäböj med vikt, en magcirkel med fyra övningar gånger tre, 25 burpees och 30 armhävningar så tittade han på mig.

”Det är okey att kräkas nu.”

Tack. Så. Mycket.

Men det finns inget att kräkas i, så jag lät bli, men satt där och flåsade en stund innan alla var klara. Sen fortsatte det i samma tempo. Utfall, jägarvila i tre minuter, tio vändor jogging och vadhävningar.. och annat jag förträngt. ?Jag är aldrig så totalt slut som efter de passen. Och det är Najs:)

Efter att ha suttit på golvet en halvtimme och bara andats så åkte jag och hämtade Corrinda, och sen shoppade vi. För en gångs skull hann jag duscha innan middagen:) och jag lät Novalie och Trixie laga maten. I gengäld slipper man ta undan efteråt.

Sen lämnade jag tillbaka Kida. Hon har varit här en vecka nu när matte varit på resa. Och det funkar med hundar ungefär som med ungar. När de träffas hela tiden så infinner sig ett naturligt lugn och de gillar varandra. När hon bara är här på dagen så ska de muppa och tuppa sig mot varandra. Det är som att de måste testa rank varenda gång?.

Men nu är hon hemma hos sig, och det är tyst i huset. Hon vill vara med mig hela tiden, dit jag går, dit går hon. Går jag på toa så lägger hon sig precis utanför dörren, lagar jag mat är hon vid fötterna, sitter jag i fåtöljen ligger hon intill och sover gör hon bäst utsträckt bredvid mig:)

Doris är lite mer för att hålla ett visst avstånd, även om hon gärna ligger nära hon med, men hon bryr sig föga i att jag rör mig i huset.

Vi tog en lång kvällspromenad och huvudvärken som inte velat släppa helt ökade. När jag sjönk ner i fåtöljen hemma så insåg jag att det bara var sängläge och sömn som skulle hjälpa. Så jag värmde en vetekudde och kröp ner.

Vaknade tio timmar senare.

Okey.. ibland behöver man sova 🙂 Jag har haft en tuff vår på många sätt, folk i min närhet har mått, och mår, dåligt, och det har bara varit mycket. Jag hoppas att sommaren ska bli lång och varm och att återhämtningen ska vara maximal 🙂

Jag börjar med tio timmars sömn:)

Och efter det, bad!

Idag åkte vi för att ta årets första dopp i sjön. Herregud nästan en månad senare än förra året!!

Det var kallt:) men jag var i:)

Jag älskar att bada i sjöar, det är nåt speciellt med det. Lite för kallt, en fisk som kommer simmande, sjögräs som snurrar in sig och touchar i en sådär så man ryser av obehag;)

Love it!

Sen byggdes det sandslott. Jag måste alltså köpa lite spadar och hinkar även i år:)

Men det är ju så roligt att bygga så det gör jag gärna.

Vi stannade på stranden i fem timmar innan vi gav upp. Eller sanningen är att det blev kväll 🙂

.

Jag måste berätta också, att Matsmart förutom att vara mycket billigare, även har fri frakt över 500kr?

Och, man kan välja mellan flera olika leveransalternativ. Mitt nya är Budbee, då kommer lådan hem till dörren:)

Eftersom jag ofta beställer så det är ganska tungt så älskar jag att slippa släpa, och jag tror också att personalen på Ica älskar att slippa lyfta:)

Suveränt!

Jag hade ju röda linser i min paj, jag använder både röda och gröna och de bästa tycker jag är de här

De är perfekta, bara att skölja av och äta:)

Överlag så köper jag massor av vegetariska grejor här, och ekologiska. De har även mycket glutenfritt:)

För mig är det inget snack, Matsmart är det första stället jag letar på när jag ska fylla på skafferiet:)

.

Nu ska jag sova, fastnade framför Jerry McGuire av alla gamla filmer:)

I morgon är det en ny dag, nya grejor. Jag ska på en utförsäljning av kläder, och laga en hängränna hos mamma och pappa, och kanske hinner vi bada också. Eller klippa gräset och trimma. Svåra val det här:)

Vi hörs i alla fall !

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Maria

    Känner mig stärkt av att läsa din blogg… Har själv 11 barn och det är skönt att känna igen sig i vardagen.
    Dessvärre är det inte så lätt just nu , med ett barn med psykisk ohälsa , ett som är under utredning vad
    gäller könstillhörighet och ett med allvarlig ätstörning. Försöker samla energi och kraft varhelst jag kan…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing