Okategoriserade

Materiella ting

Det här med att saker går sönder, det tycker jag är jobbigt. Dels för att jag har lite hantverkarfobi?och dels för att det alltid kostar så mycket. Min Ac är ju trasig, och det blir såklart inte billigt. Nån av er sa: kolla med försäkringsbolaget, så det gjorde jag. OM de ersätter, jag måste göra en besiktning av ac först, så går självrisken på 5 lax. Det är bättre än 8-10.000kr men det är ändå sura pengar.

Igår började frysen pipa. Temperaturen sjönk. Eller steg kanske?. Den ska stå på -18, men var på -11?. Men fuck! På ren svengelska. Jag tryckte igen dörren hårt, jag rengjorde listen, jag kollade alla lådor. Nejdå det fortsatte larma. Eftersom temperaturen ändå håller sig länge så varorna klarar sig så vill man ju helst inte fläkta med dörren öppen. Till sist rev jag ut alla lådor, kastade massa gamla matlådor och halvtomma paket, plöste in det mest känsliga som lax och kött och glass ?i frysen ute i poolrummet och hittade massa is i översta facket som jag skopade ut. Hittade lite lite is som runnit längst ner på dörren, och tog bort det. In med en del varor och höjde temperaturen till 21. Eller just ja, sänkte va? Det är svårt det där:)

Sen dess har den inte pipit. Den jobbade för att komma upp… äh! komma TILL 21 grader och nu står den stadigt på det. Frysen i poolrummet lyste rött och var inte alls speciell kall, från att ha varit iskall. Givetvis var detta i går kväll, natt, för så är det ju alltid. Jag satt uppe till två för att se om frysen larmade och om den andra blev kall, men inget hände så då gick jag och sov. Tänkte att det spelar ju liksom ingen roll. Är det för varmt så är det, jag kan inte frysa med blicken, även om det vore behändigt;) Jag flyttade tillbaka laxen och köttet, det var ändå kallare i den inne.

Tänkte att jag får laga mat hela jäkla dagen idag för att sen åka till mamma o pappa, syrran och Janelle och pytsa in i deras kyl och frys. Jippie.

Men kanske, håll tummarna och ta i trä, så var det något av det jag åtgärdade igår.

Frysen ute hade nog bara jobbigt att plötsligt bli fylld av varor för idag är den fryst och happyhappy.

Men jag går som på nålar. Har skapat ett konto på Electrolux, beredd att ringa Dicks hushållsservice och fan vad jag hoppas att det inte behövs. Frysen är tre år gammal, jag fick den ju av elektrikern när hans elev kopplade fel och min kyl, frys, diskmaskin, micro och kaffemaskin gick sönder. Ja, så kan det bli. Jag fick alla vitvaror nya alltså, men han har alla papper. Jag skulle ju kunna ringa honom men slipper helst:) Inte för att han var otrevlig, tvärtom han var fantastisk, men för att jag tyckte det var pinsamt att han var tvungen att pröjsa. Och nej, det gick inte på hans försäkring så det var företaget som fick den roliga kostnaden.

Så, kan ni hålla lite tummar för mig!? ??

Nu ska jag iväg, återkommer snart!

Kommentarer

 1. Ekot

  Kyl och frys orkar bättre om det inte är damm på baksidan som hindrar kylning av kompressorn och de behöver frostas av när de blir isiga. De bör fyllas lite åt gången. Förhoppningsvis räcker de här gratisknepen.

 2. PiaGbg

  Har du dammsugit frysen från damm på baksidan? Det påverkar funktionen mycket. Det har min käre far som är elektriker m.m. lärt mig. ?

 3. Kristina

  Det är säker bara gas som måste fyllas på AC väldigt vanligt..fråga på verkstaden. Kostar en tusenlapp eller något sånt.

 4. Sofie

  Din ac behöver inte fyllas på?
  Vi hade strul med vår ac i en av bilarna där den slutade fungera och det kostade oss bara några 100 för att få det fixat.

  1. familjenannorlunda

   Novalie börjar idag. Corrinda och Robban har valt att jobba hårt under våren och sparat pengar så de kan ha sommarlov 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing