Okategoriserade

Jag lyssnar på er, och håller tummarna!

Nu är ni flera som sagt att stäng av frysfan, låt den stå någon/några dagar och slå på. Jag testar. En ispropp låter ju högst troligt, så det är värt att chansa i alla fall.

Tack för att ni finns och att ni delar med er av era erfarenheter och tips!

 

Även om jag inte ringde reparatör idag, varken för frys eller ac, så fick jag undan en del jag lagt på hög. Beställde både fotstöd och linser och bokade en tid på fysioterapimottagningen. Vad nu de ska kunna hjälpa till med. Det gäller min sabbade fot, och jag är sur på sjukvården just nu, så vi tar det en annan gång:) Sen klippte jag gräset, i duggregn, så kan det gå när man väntar..

Jag fick avvakta lite innan jag kunde gå efter med trimmern, men nu är det trimmat där det ska också.  Det kommer ju se likadant ut om några dagar, gräset växer så man nästan kan se det. Sen har jag även skruvat ihop de två fläktar som jag köpte på Rusta häromdagen. Vi har i många år haft två, eller kanske tre, bordsfläktar. De köpte vi till Janelle och Patricias rum i vårt förra hus, de bodde på den inredda vinden och det var hot as hell på sommaren. Med andra ord har de hållit väl:) Den ena gick sönder förra sommaren, och den andra ska jag ta ut till husvagnen. Så då införskaffade jag två som ska stå på golvet, en i köket och en i vardagsrummet. Sen även en liten rackare som jag ställt i mitt sovrumsfönster. Den står i det öppna vädringsfönstret och förhoppningen är att den ska dra in lite sval nattluft. Jag har haft den på några nätter, och det blir ju bättre, även om det inte varit tokvarmt.

Det är lustigt, tjejerna som bor nere fryser, och här uppe svettas vi:) Det är tvärtom på vintern så det är rättvist på sitt lilla vis ändå. Huset är i soutteräng, så halva undervåningen är under jord, medan den andra har stora fönster i marknivå. När man är överhettad så kan man gå ner i tvättstugan och sortera lite tvätt, det är svalt och stengolv.

 

Snart är det midsommar:)

Kvällen innan ska jag och syrran ut med killarna och kolla på damerna när de spelar Vm-fotboll. Jag har sett några matcher och våra svenska tjejer är duktiga. Det lär vara en ganska lugn kväll, för på midsommarafton är det upp tidigt och plocka blommor och lägga under kudden för att se vem man ska gifta sig med. Eller justja, det kanske är natten till midsommardagen förresten? Och justja igen, det funkar inte för i så fall så hade jag varit gift med både Johnny Depp, Clive Owen, Russel Crowe, Keanu Reeves OCH Chris Hemsworth och Pratt vid det här laget:)

Men, jag ska upp och iväg till vårt midsommarfirande här. Barnen ska jobba, och jag ska vinna skyttet:D Jag försökte med att min kompis Sylvia, som är min enda konkurrent, kanske kunde låta bli att komma i år, men nope. Hon envisas. Rent statistiskt är det MIN tur att vinna i år, för hon har nog faktiskt slagit mig två år i rad, med typ en poäng. Max är 50. Förra året sköt hon det, och jag bara 48. Sist jag vann så sköt jag 50. Ofta, ofta, ofta så har vi båda skjutit 49p och sen stått där och matat skott efter skott för att nån av oss ska få fullt, för att sen få särskjuta vid midnatt.

Nu vet jag att både Corrinda och Janelle är suveräna skyttar de med, och i alla fall Janelle kommer fira med oss, så jag känner pressen:)

Här är ett år då det räckte med futtiga 48 för att vinna:)

Det är alltid lite svårt att komma underfund med vilket vapen man har, de går lite olika, och det är alltid nån som är och pillar på inställningarna. Sånt kan inte jag, så det är bara att kompensera. Gick skottet lite åt höger så siktar man lite mer åt vänster. Fy farao, det är så kul!!

Jag har skjutit med pistol en gång, en stor tung cowboyrevolver på High Chapparall, och det var svårare, med geväret kan man ta stöd med armbågen mot brädan, men revolvern fick man hålla på raka armar, och den var TUNG:) Men, utan att låta som en skrytmåns så hade jag en bra träffbild även med det. Okey då, lite skrytig är jag:D

 

Sen efter midsommar så ska vi försöka ta oss ut till campingen. Barnen tjatar och just nu…fan, så kom jag på att de kanske ska ha nåt slags umgänge veckan efter…men fan. Det glömmer jag varje år. Får kolla med dem hur de vill göra. Det är ju så att de enbart gör roliga saker med sin andra förälder, så den här sommarveckan innebär att de smäller ihop allt kul man kan hitta på, på en vecka. Efter de sju dagarna så är de mätta på allt. Och jag kan glömma att de är sugna på att göra något som inte trumfar över det. Sista åren har de valt att hänga med honom ett par dagar bara, för även de känner sig ju nästan stressade över att hitta på något kul. Bah.

Men i alla fall, snart är det dags för husvagn:)

 

Nu ska jag se The Matrix på tv:)

Jag är ju rätt stenålders och tycker om när det går filmer på TV som man liksom ser bara för att de går just då. Det var länge sen jag såg eller ens tänkte på Matrix men det är en intressant film, med en storfavorit i Keanu Reeves. Har ni sett de filmerna? De är lite som Pulp fiction, man måste se de flera gånger för att riktigt fatta:)

Annars har jag faktiskt kommit på det här med att streama och har sett många avsnitt av den nya Magnum PI:) Hahah, men jag älskar sådana där halvfjåniga actions på en timme:)

Nope, nu ska jag hämta min egengjorda rabarberlemonad som jag kokat ihop häromdagen. Den är supergod!! Jag återkommer med recept någon dag för det är dessutom enkelt som tusan:)

Men nu, Matrix!!!

Ses snart:)

Kommentarer

  1. Malin Rydén

    Samma hände med vår två år gamla cylindafrys.
    När teknikern drog ut den såg han att en liten slang aldrig kopplats in så just en ispropp bildats.
    När den fick stå ett dygn utdragen så har den funkat sen.
    Och förstås stoppade vi i slangen sen på rätt plats.

  2. S.

    Är så nyfiken på erat omtalade midsommarfirande. Vart hittar man det? Jag och sambon är inflyttade till Uppsalatrakten och har inget firande planerat. Erat verkar mysigt med skyttetävlingar och grejer, kanske vore nåt att svänga förbi.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting