Okategoriserade

Midsommar:)

Så ligger jag här, med mina sju sorters blommor(och minst lika många insekter) under kudden, och väntar på att Mr Right ska uppenbara sig i drömmen. Mest troligt kommer jag drömma om att jag sköt bort mig i skyttet och på allvar gav bort segern till Sylvia. Hur det gick till är totalt obegripligt, för det borde vara omöjligt, med en fab träffbild mitt i prick, och en i utkanten av tavlan. En och halv decimeter bort? Jag har aldrig satt ett skott så långt ut att jag inte kan förstå hur det gick till. Men så var det, och även om jag lägger in en protest mot vapnet och/eller kulan, så fick jag se mig besegrad.

Länge hade vi 49poäng i var så det avgjordes på en särskjutning. Att skjuta 49 av 50 är inte dåligt, och det var vi och Sylvias son på 50, sen låg resten långt under. Alltså är vi bättre än de flesta män, och det ger lite pondus;)

De blir väldigt imponerade när de själva skjutit 43 och lite stolt frågar, förutsättande att de är bäst, och man lite surt svarar att man bara har 49😂.

Nåväl. Som alltid så är mina barn utspridda och jobbar, Trixie och Lovelia på bollkastning, Novalie skulle vara vid sockervadden men de var så många att hon inte behövdes, och Robban stod i skyttet.

Han såg cool ut idag:)

Och mellan varven så var han så förbannat lik sin farsa att jag hajade till. Ja, och förflyttades 30 år bakåt i tiden, till då när han var ung och kul;)

Jag ägnar mesta delen av tiden åt att serva här och där. Hämta mer tavlor till skyttet, växel till bollkastning, silvertejpade fiskdammen, snicksnacka och sånt där.

Jag hinner inte riktigt med att vara social för alla rycker i mig hit och dit.

Janelle kom med Jack och fast jag inte alls hann med så älskar jag att de vill komma och hänga❤️

Jag hade mobilen i väskan som sen låg i ett hörn av området så jag har tagit så få bilder idag:/ Men jag har bilder i hjärtat i stället 🙂 Det är svårt att stoppa mobilen i fickan när man har klänning 😉

Innan tog vi en hel massa bilder i stället:)

Det skulle fixas hår och vaxet ville inte riktigt som killarna ville:)

Tjejerna hade tvärkoll själva 🙂

Nere vid festplatsen mötte vi upp med Helen och Lars med familj, Janelle och syrran. Ungarna sprang runt och vädret var bara underbart härligt. Det syntes sen på vissa av barnen. Janelle och Robban antog en rödaktig ton:)

Jack var bara go och glad, han åt och sov en lång stund och när jag äntligen fick tid att hänga lite så hade han precis vaknat. Jag tror att Janelle tror att jag stod och nötte skott men det gjorde jag inte:) Men hon lade ut en kul instastory:)

Och sen :

Som att jag skjutit sönder geväret;)

Haha det var INTE JAG, Och förresten så var det inte meningen 🙈. Nä men det var inte jag, men det är sånt här jag råddar med hela tiden:) Nåt behöver fixas och då ropar de på mig:)

Jag är en allt-i-allo helt enkelt. Men det är så det är, och det känns som att man gör lite nytta:)

När majstången var rest och danserna dansade, chokladhjulet snurrat och bollar, pilar och skott flugit i luften så var dagens program över. Vi masade oss hemåt. Helen och Lars hade åkt i förväg och när jag kom hem stod Lars och gjorde ren grillen. Stackarn åker på det varenda år🙈. Jag skiter i sånt och ser i stället till att få upp lågorna så högt att de bränner bort skiten;)

Lars är mer för hygien 😉

Sen får han den höga äran att bli grillkung, och så hade jag inte ens en jäkla grillöl, måste se till att komma ihåg det till nästa gång:) Gott blev det!!!

Kyckling, fläskfilé, potatisgratäng och potatissallad och sallad. Som man behagade:) Och som så många andra åt vi jordgubbar till efterrätt:)

Barnen fick en ny studsmatta för ett tag sen som jag inte hunnit med att mecka ihop, men idag var tydligen en bra dag att tjata på mig:) Jag passade vidare den till Robban som hjälpte dem och just nu har vi fyra mattor… en ska bort. När som helst;)

.

Efter maten var det bara att skjutsa ner de barn som skulle jobba, och röja. Syrran skjutsade, jag röjde. Och sen åkte vi tillbaka ner. Helen med familj och Janelle och Jack åkte hemåt. Simon jobbar natt och sov på dagen, men Janelle åkte och hämtade honom så vi fick se honom lite i alla fall:) Men sen fick hon skjutsa honom till jobbet igen.

Sen hänger vi där hela kvällen, det är lite folk men kul att snacka.

Novalie vann flickornas skytte OCH pil så hon får försvara familjens heder:) Jag vann i alla fall frågesporten och kammade hem en frisbee, jeeeej;)

Barnens vinster på chokladhjulet ligger i min väska, det är olika sorter av godsaker:)

Vi har haft en fin midsommar. En precis likadan som vanligt 🙂

Första gången jag firade midsommar här bör ha varit 1976 eller 1977. Det är ett tag sen:) Sen firade jag borta i några år men de allra flesta år har vi varit här.

.

Jag hoppas att ni alla haft en fin midsommarafton och att midsommardagen blir lika fin. Oavsett vad ni gör. ❤️

Vi hörs i morgon, ni ska jag se klart på Rocky! Det är farligt att sätta sig vid tv:n:)

Natti natti ❤️

Kommentarer

  1. H

    Låter supermysigt! Själv var jag vid kransbindningen på Ulleråkers midsommarfirande. Det var också mysigt, mycket folk, massa blommor. Barn som blir glada av att få midsommarkransar och föräldrar som lättat lämnar över kransbindningen till någon annan 😂 (eller blir visad hur de ska göra) Men det var också jättemysigt, verkligen. 💐🌸😊

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing