Okategoriserade

En helt vanlig onsdag i juni:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

 

Jag ska börja med en bekännelse. Jag skäms på allvar att säga det, men min morgonpigga son Jordan, som de senaste tre åren vaknat earlybirdy…sover numera som en stock långt in på förmiddagen. Här har jag trott att han vaknat av sig själv, för att han var pigg, och så är det för att han blivit väckt av solen. Usch vilken jävla morsa man är ibland.

Men nu är rullgardinen uppe så nu kan ungen sova. Stackars barn. Tre år…

.

Idag har jag läst mest hela dagen. Jag visade er vilken bok i nåt inlägg sen, och jag har suckat en hel del över att den inte är så bra. Det är väl samma författare som till Änglar och Demoner? Den har jag inte läst bara sett filmen, och den var ju bra. Men i den här så börjar det på sjukhuset när huvudpersonen blivit skjuten i huvudet. Det kan man visst få hjärnskakning av? Och man kan även bryta av en sån liten plastnål man får dropp i så till den milda grad att halv kroppens blod läcker ut, och att man sen när man ska rengöra såret skrubbar hårt med handduk och desinfekterande tvål. Sen, så fort det massiva lugnade medlet man pumpat honom full med eftersom han var så skadad, lämnat kroppen, och han dessutom förlorat så mycket blod att han borde vara väldigt medtagen, så rusar han runt som ett skållat troll. Alltså nope. Så går det inte till. Och jag blir irriterad över bristen på research. Och kan inte undvika att tankarna åker iväg till min egen ”bok” där min huvudperson också blivit skjuten. Han mår som man ska efter en sån sak:D Och han blir inte frisk och kry på en sida direkt utan hans krämpor hänger med och stör honom.

Men när jag bestämt mig för att ge upp efter nästa kapitel så insåg jag att jag inte riktigt kunde lägga ifrån mig boken. Så på nåt smygande sätt fångade den mig i alla fall:D

Men, jag har fortfarande invändningar mot att den inte är trovärdig i vissa saker:D

Jag insåg plötsligt att jag var tvungen att sluta läsa för jag skulle ju träna. Jag har varit så dålig på att äta före och det innebär bara att det blir jobbigt. Nu har jag börjat stila till mig och försöker komma ihåg. Mitt bästa är de här kycklingfileerna  jag hittade på Matsmart.

De är på 90 gram och jag tar bara en burk, öppnar, saltar med ett svingott rosa Himalaya salt och skivar i tomater. Ska jag göra mig till ordentligt så tar jag kikärtor också:) Ibland byter jag kycklingen mot tonfisk. Barnen vägrar, de tycker att det stinker och att jag äter kattmat:D Haha, men det gör inte det minsta, jag får ha det i fred.

Det är ett perfekt mål både före och efter träningen. Lagom mycket och ganska lätt. Ibland mosar jag det på en hårdmacka, det är vansinnigt gott.

Det har stått att det är David som leder passet, men jag visste ju att han hade semester så jag har kikat in flera gånger idag för att se vem som ska vikariera. Lite orolig att de skulle ställa in det, men det blev aldrig nån ändring. När vi kom dit så mötte vi David i dörren. Han hade glömt att ta bort passet, och fick stå sitt kast och komma och leda.

”Vad kul, för oss, kanske tråkigt för dig förstås, men kul för oss!” sa jag och han log.

”Det tycker du nu ja, vänta bara…”

Aha, vi skulle straffas för att han hade dåligt minne? Japp, så var det:)

Banan var GRYM, och svetten lackade. Bonusen efteråt var lång och tuff och man kände att man levde ganska ordentligt:D Love it! Just då vill man mest gå hem, men man tar sig igenom och sen är man nöjd. NU har han semester i tre veckor, det lovade han:D Men jag kommer såklart att sakna honom, och jag vet att jag inte är ensam.

Jag hoppade över att gå armgång efteråt, det kändes ogörbart. I stället stod vi utanför en lång stund och snackade. Jag var helt dyngsur av svett så jag ville torka lite innan jag satte mig i bilen;)

Sen in på Ica och köpa mat, som vanligt. Det är konstant slut på mjölk, fil, yoghurt, kvarg, smör, bröd och flingor på sommaren. Jag handlar och handlar, men vad hjälper det?

 

I morgon ska jag rensa mina garderober. Jippie vad kul. Not. Men det är världens sämsta ordning och kläderna ligga huller om buller. Jag ska packa till husvagnen också, för vi ska ta oss ut snart. Nu gick Sverige vidare i fotbolls-VM så det blir krogen på lördag, och det kan innebära att det inte bör köras bil på söndag… så jag siktar på måndag. Och sen hem på fredag för då ska jag ut med kompisar:D

Veckan efter det ska jag lämna in bilen på verkstad på tisdag, och eventuellt måste jag skjutsa Corrinda tidigt måndag morgon, men sen kan vi åka tillbaka igen. Det är alltid jobbigt att ta sig ut första gången för det är så mycket som måste packas med, men sen finns ju allt och det blir enklare att bara åka. Jag längtar ju ♥

 

Vet ni? Jag är alltid så här års, strax efter midsommar, väldigt sugen på att få skjuta mera. Är det någon som vet hur man.. liksom gör? Jag kan ju förvisso skaffa ett luftgevär och sätta upp en tavla på garageväggen, men om man vill skjuta på riktigt liksom? Med både pistol och gevär. Ni brukar alltid ha koll:)

Jag tänkte att Sommar-OS …öhhh? Nästa gång när nu det kan vara, så kan jag representera Sverige i skytte. Va? 😉

Och en annan sak, en helt annan sak. Långt ifrån vapen och skott, men jag funderar på att skicka in ett bokmanus:D Den där pusseldeckaren för kids blev rätt bra, och man måste ju börja nånstans. Men, jag tänker mig den med illustrationer, och Jag. Kan. Inte. Rita. Inte ens i närheten. Jag kan knappt få till en streckgubbe så den blir korrekt;) Alltså behöver jag nån som gör den delen, och hur går man då till väga? Skickar man in utan illustration, eller måste man fixa det innan? Jag kan såklart googla mig till det men tänker att ni brukar sitta inne på de mest ovanliga kunskaper:)

Och jadå, jag är fullt medveten om att det är typ omöjligt att få sina manus antagna, men skit i det. Jag vill testa hur det går till.

 

Många funderingar så här på kvällskvisten:)

Det började precis ösregna. Från noll till hundra på en sekund liksom. Den där liknelsen att himlen öppnar sig grundar sig nog i just sådana regn. Jag trodde det regnat klart, mer eller mindre hela dagen har det droppat ovanifrån. Men det finns alltid lite till att krama ur molnen helt uppenbart. Nu hör jag hur Patricia gör te ute i köket… kanske att det lockar lite..? Jag har ett supergott te som syrran och jag första gången hittade på nån mässa, och som hon sen skickat efter mera av… det kan nog smaka gott. Egentligen skulle jag kunna tänka mig att sänka en påse chips, om vi ska vara helt ärliga;) Men det får allt vänta till helgen.

Nu har jag skrivit det här med ett öga på Co-Co som ungarna tittar på, den är väldigt söt. Nu är den slut och jag ska söka reda på sista delan av Matrix, vart den nu kan finnas.

Vi hörs snart igen:D

Natti natti

 

Kommentarer

 1. Marie

  Den där köper jag , den i tomatsås är jättegod också ! O gud va trött man blir på alla som ska mästra .. var och en köper och äter den mat man vill !!

 2. Ulrica

  Du väljer själv vad du stoppar i dig men jag måste säga att jag är förvånad över ditt val då du ändå verkar som en hälsomedveten människa. Burkkyckling som kan vara full med antibiotika och som du har noll koll på var produkten kommer från?? Du kan nog anta att det kött som duger till burkmat inte är det renaste i alla fall. Jag har full förståelse att inte alla har råd att köpa ekologiskt men snälla, försök att välja svenskt för antibiotikans skull.

  1. familjenannorlunda

   Fast vaddå noll koll? Jag vet ju vart det kommer ifrån? Och ja, den KAN VARA full av antibiotika men den kan också vara antibiotikafri. Du vet ingenting utan drar egna slutsater . Jag har googlat 🙂 jag är nöjd med det jag fick veta, plus att typ alla fitnessmänniskor hyllar de här burkarna. I ungefär 98% köper jag svenskt, men då duger det inte för det är inte eko och närproducerat. ?. Det är inte lätt att vara alla till lags det ska gudarna veta?
   Gör som du vill, så gör jag som jag vill:)

 3. Carola

  Jag har sett dom där burkarna men inte riktigt förstått vad det är, låter lite äckligt rent ut sagt. Men när jag googlar runt lite så har dom fått bra betyg smakmässigt. Måste nog ta och testa nästa gång jag beställer från matsmart.
  Man får ta och forska lite innan man slänger skit på saker man inte har nån aning om helt enkelt.
  Frigående kycklingar är ingen självklarhet om man säger så, men i det här fallet verkar det vara både det och 100% naturliga ingredienser ✌?️

 4. Anna

  Alltså, den där kycklingen… Den skulle jag inte ta i med tång. Producerad i Spanien, det land i Europa som har näst högst antibiotikaanvändning inom köttproduktion. Och att produkten är producerad där säger inget om att den är uppfödd där, kan ju lika gärna komma från någon kycklingfabrik i Asien. Dessutom ligger den i solrosolja, en olja som möjligen funkar att smörja gnisslande gångjärn med men som inte är särskilt bra som livsmedel.
  Jag har full respekt för att man inte alltid har möjligheter och/eller resurser att välja närproducerade ekologiska produkter, men att frivilligt stoppa i sig sånt där? Hur tänker du då? Och nu menar jag inte det här som nån sorts nedtryckande von-oben-fråga, jag är genuint intresserad av hur du, som ändå har en del utbildning i hälsofrågor, faktiskt tänker när du gör ett sånt val.
  För övrigt håller jag helt och fullt med dig om boken, märklig kombo av irriterande faktafel och bladvändarspänning.

  1. familjenannorlunda

   Jag har fått bitska kommentarer om kycklingen förr och googlade då. De är uppfödda i bergen, frigående på ett sätt som låter betydligt bättre än svenska höns…. för rent så- i princip all kyckling föds ju upp under sjuka förhållanden. Även den ekologiska liksom, även i Sverige. Ska man ha schysst kyckling får man köpa från mindre bondgårdar där de går runt som förr i tiden och nån sån har jag inte i närheten.
   Det är samma med ägg, produktionen är vidrig, men de flesta blundar. Liksom med mycket av vår köttproduktion, bara för att vi har massa bra lagar så innebär det ändå inte att djuren har ett speciellt bra liv. Även eko och närproducerat. I Sverige.
   Jag äter heller inte kyckling i solrosolja, men det fanns just nu ingen i helt vanligt vatten som de jag har hemma som jag kunde visa bild på. Jag tycker inte om den oljiga smaken ?samma med tonfisk- måste vara vatten. Men är det nåt fel på solrosolja alltså? Det trodde jag var bra? Jag använder nästan enbart rapsolja hemma för det är den jag tycker om, olivolja går bort även om jag älskar oliver, men olja går inte.
   Så , kycklingen har det inte sämre, men möjligen lite bättre än svenska höns. Och solrosolja när jag nu googlar;) verkar finnas både bra och dåliga ? Den kan jag inte egentligen säga nåt om eftersom jag alltså inte äter den, men det finns en kyckling i tomatsås ibland som är helt ljuvlig:)

   1. Anna

    Bitsk menade jag inte att vara, bara uppriktigt nyfiken. Jag har också googlat, det framgår ingenstans vilken typ av anläggning de har där i de spanska bergen eller hur mycket anibiotika de använder (eller rättare sagt – jag hittar ingen info om det).
    Jag bor på landet, har djurbönder i min omedelbara närhet, både ekologiska och konventionella. Äggproduktion, grisar, mjölkproduktion, nötkött – allt detta kommer jag i kontakt med till vardags. Utifrån min erfarenhet vill jag nog hävda att djur i Sverige i allmänhet har det bra. Behandlar man inte djuren bra så mår de inte bra. Och djur som inte mår bra är dålig ekonomi. Svenska bönder har inga marginaler ekonomiskt, så det vore ju rent idiotiskt att inte ta hand om dem som är själva kärnan i verksamheten.
    Vad det gäller solrosoljan så finns det olika teorier. Själv väljer jag bort de flesta växtbaserade fetter eftersom jag tror att våra kroppar är mer anpassade till den sorts fett vi själva innehåller. Men det är jag, alla gör som de vill. Var och en får bli salig på sin egen tro. Rapsolja använder jag i dressing. Hettas den upp kan det bildas transfetter så den tycker jag inte lämpar sig för stekning eller annan varm matlagning. Dessutom är det godare att steka i smör! 🙂

    1. familjenannorlunda

     Jag menade inte att du var bitsk?men att jag fått det tidigare, sorry för min usla grammatik där!!
     Jag vet att jag hittade mkt info då jag googlade men jag kan ha haft mer att gå på, tror det det stod mer info på matsmarts sida.
     Fast hönsproduktion..? Alltså det man läser och ser ser vidrigt ut. Även i Sverige.
     Men jag väljer all mat efter att det dels är så rent som möjligt, så få tillsatser och utspätt och pris. Jag har inte råd att köpa allt ekologiskt även om jag skulle vilja, vilket jag inte vill?. Däremot närproducerat om priset är ok köper jag gärna 🙂

 5. R

  Kolla på spsf (svenska pistolskytte förbundet) hemsida på klubbar runt Uppsala/ sthlm. De brukar lägga ut när de har träningar. Där jag bor kan man bara dyka upp på en träning och få prova några gånger, vill man sen fortsätta måste man gå med i klubben. Kan va bra att bara titta och lyssna första gången man är dit, men man får info om regler och vapensäkerhet och så. Det viktiga är att lyssna på skytteledaren och lära sig de vanligaste kommandona vid banskytte. Vill man sen tävla seriöst måste man ta pistolskyttekort och licenser och så vidare, men kolla spsf’s hemsida.

 6. Jesse

  Förlagen brukar själva vilja välja illustratör, så det är bara att skicka in manus som det är. Håller tummarna!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing