Okategoriserade

Doris

Det hĂ€r Ă€r min Doris ut i klospetsarna🙈

Och hon lÄter som minst tre hundar. Katterna ser ut exakt som katten pÄ bilden:)

Bara ”ge dig, du Ă€r en idiot”

đŸ€—

Kommentarer

 1. samps

  nu lĂ€r ju inte kommentaren hamna dĂ€r den ska , men Ă€r iaf tĂ€nkt som svar pĂ„ lĂ„nga ”trĂ„den” med massa kommentarer lĂ„ngt ner hĂ€r – det Ă€r kanske inte sĂ„ konstigt att hon ”tramsar” mtp vilka raser det Ă€r i henne? du har ju i princip en larmande vaktande-ish vovve sĂ„ inte sĂ„ konstigt, och sĂ„ lite tibetansk spaniel(?) som vĂ€l vad jag minns Ă€r en envis typ rent genetiskt?
  men hÄller i övrigt med om att visst kan hon fÄ skÀlla och markera men inte *varenda gÄng* nÄn gÄr förbi, aldrig funderat pÄ att skvallertrÀna? eller för den delen bara tacka henne för att hon larmar sÄ hon vet att du vet, sas?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hon har absolut larmet i sig:) Jag brukar tacka henne och det hjĂ€lper inte sĂ„ mycket 🙂
   AlltsĂ„ jag har försökt alla tips och tricks som finns och det absolut bĂ€sta och enda som funkar Ă€r att sysselsĂ€tta henne med nĂ„got just precis dĂ„. Leta godis eller sĂ„đŸ˜‚men det Ă€r ju inte sĂ„ lĂ€tt att föregĂ„ henne varje gĂ„ng. En av oss har bĂ€ttre hörsel helt klart. Ibland för den Ă€r vĂ€ldigt selektiv ;(
   Men vad Àr skvallertrÀna? Det har jag aldrig hört, men det lÀt spÀnnande.

   1. samps

    googla BAT 2.0 eller bara ”skvallertrĂ€ning” rent generellt lĂ€r du hitta en hel del! men grundprincipen Ă€r att hon ska lĂ€ra sig att skvallra (pĂ„ bilar, hundar, mĂ€nniskor, cyklar you name it) dvs komma till dig och ”berĂ€tta” att hon ser det ni vill skvallra pĂ„. sĂ„ i början fĂ„r man vara uppmĂ€rksam pĂ„ minsta signal och mata pĂ„ med godis sĂ„ fort hon tittar (mĂ„nga anvĂ€nder klicker hĂ€r för att ”bryta” fokus), man fĂ„r hitta rĂ€tt avstĂ„nd sĂ„ hon tar emot godiset utan att bli för lĂ„st liksom (kan vara 100 meter ifrĂ„n första gĂ„ngerna, men principen Ă€r den samma sen liksom). sĂ„ smĂ„ningom lĂ€r hon sig att ”nĂ€r jag ser x fĂ„r jag godis” och dĂ„ brukar dom flesta hundar koppla ”orsak verkan” sas och titta pĂ„ matte för att fĂ„ just sin godis/belöning (Ă€ven om den trappas ut sĂ„ smĂ„ningom). sĂ„ slutresultatet ska dĂ„ alltsĂ„ bli att hon istĂ€llet för att bli typ rabiat pĂ„ en cykel som kommer, istĂ€llet kommer till dig/vĂ€nder sig till dig och ”skvallrar” 🙂

 2. Marie

  Ni hĂ€r inne som verkar ha en jĂ€vlar koll pĂ„ vad man ska Ă€ta. ÄLSKAR lax men har tappat aptiten nĂ€r man lĂ€ser om hur mycket elĂ€nde det finns i den norska odlade laxen. Vad tror du/ni?
  Har haft hund hela mitt liv, sÄ vet att nÄn gÄng skÀller de. Men hÄlla pÄ o stÄ o skÀlla hela tiden som nÄn var inne pÄ det Àr inte normalt. För lite sysselsÀttning o dÄlig uppfostran.

 3. Malin

  Varför jag aldrig kommer skaffa hund. Glad att jag inte har grannar, som kan skaffa hund. Jobbar som mĂ„lare, och en sommar mĂ„lade jag ett hus, vars granne hade hund, som skĂ€llde o skĂ€llde… höll pĂ„ att bli galen. Tur för den att jag inte hade en pistol i handskfacket. Tycker synd om dina grannar.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Oj, kĂ€nns som du inte mĂ„r sĂ„ bra. Hoppas att du snart kan fĂ„ göra detâœŠđŸ»
   Jag misstĂ€nker att det Ă€r tur att du inte har nĂ„gra grannar, för deras skull. KĂ€nns som ett klockrent exempel pĂ„ ”arga tanten” vi alla haft i nĂ€rheten nĂ„n gĂ„ng🙈. Fast kanske aningens mer mordbenĂ€gen…

   1. Mirelle

    HĂ„ller med dig, vi har sĂ„dana grannar ”arga tanten” fast hĂ€r Ă€r det bĂ„de en arg tant och en arg gubbe som bor tillsammans som gnĂ€ller pĂ„ allt, tex hundar, barn, musik etc. De har gjort sig osams med fler av grannarna men de bara fortsĂ€tter och klagar och gnĂ€ller. SjĂ€lv tycker jag inte hundar som skĂ€ller eller barn som lĂ„ter Ă€r nĂ„got som helst problem.

  2. Ida

   Min mammas granne har en hund som tokskĂ€ller varenda gĂ„ng nĂ„gon gĂ„r förbi tomten. Det Ă€r ganska otrevligt faktiskt, men tror inte hon gĂ„r sĂ„ lĂ„ngt att hon skjuter den😀 Carolas grannar har ju morgonpigga höns, sĂ„ tycker inte sĂ„ synd om dem…

  3. Marie

   SamhÀllet Àr fullt av ljud, gilla lÀget eller flytta lÄngt ut pÄ en Äker, utan grannar. Finns öronproppar att köpa oxÄ.
   Bra att du aldrig skaffar hund👍eller annat djur för den delen

   1. Malin

    Jag bor precis sÄ, lugnt och skönt. Och jag kÀnner flera tysta snÀlla hundar. De vet precis nÀr de ska skÀlla och inte, om husse el matte visar att lÀget Àr lugnt sÄ Àr det det, och dÄ behövs inte skall. Kan man inte uppfostra ska man inte skaffa. Och jo Carola, jag mÄr bra och Àr inte sÄ ofta arga tanten, och inte heller mordbenÀgen mer Àn mot hundar som okynnesskÀller.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Ja nu stÄr inte min hund och skÀller dygnet runt. Hon skÀller nÀr det kommer folk. Hon Äker in om hon tramsar. Grannarna har höns och tupp som vÀcker mig varje morgon nÀr solen gÄr upp. Andra grannar klipper grÀset i gryningen och en tredje har fester lÄngt in pÄ natten. SÄnt Àr livet. Man fÄr gilla lÀget om man ska bo med grannar:)
     Även pĂ„ skĂ€llande hundar. 😎

     1. Malin

      Att hon markerar att det kommer in okÀnt folk pÄ er tomt, helt ok, men sÄ snart du visar att besökaren Àr ok ska hon vara tyst. Folk o bilar mm utanför tomten ska hon inte bry sig om. Men det lÄter ibte rintigt pÄ dig dom att hon lyder detta. Hon ska inte heller springa och hoppa över staketet osv som du tidigare skrivit att hon gör.

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Va?? Ska hon inte det??😂Skit i min hund nu, hon Ă€r en jobbig jĂ€vel som gör som hon vill. Det finns sĂ„dana hundar ocksĂ„. Men om du kĂ€nner dig manad att försöka uppfostra henne sĂ„ kan jag köra över henne😎

    2. Aida

     HÄller med har grannar deras hundar skÀller konstant fÄr bara vara ute pÄ gÄrden pÄ en liten del, de gÄr liksom aldrig ut med dom de fÄr bara vara pÄ gÄrden sÄ understimulerade.
     Och ja jag har hund men inte fan beter den sig som deras, de kan t.o.m slÀppa ut hundarna pÄ natten i tid o otid stÄr de dÀr och skÀller stackars djur.
     Grannar har anmÀlt de till kommun flera gÄnger men det blir liksom aldrig nÄgot slut.
     Och nej jag Àr ingen hundexpert men man mÄste aktivera djuren bÄde fysiskt och psykiskt.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Jag undrar vem som Ă€r mottagare till denna kommentar? För nu lĂ„ter det pĂ„ flera av er som att ni tror att min hund gör sĂ„. Det Ă€r fel:) Hon skĂ€ller nĂ€r folk gĂ„r förbi, det kan omöjligen vara ovanligt. Isf Ă€r alla hundar i mitt omrĂ„de med omnejd konstiga😂 Hon stĂ„r INTE och skĂ€ller konstant. Inte heller Ă€r hon ute pĂ„ nĂ€tterna. Bara för att förtydliga alltsĂ„ 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing