Okategoriserade

Doris

Det här är min Doris ut i klospetsarna?

Och hon låter som minst tre hundar. Katterna ser ut exakt som katten på bilden:)

Bara ”ge dig, du är en idiot”

?

Kommentarer

 1. samps

  nu lär ju inte kommentaren hamna där den ska , men är iaf tänkt som svar på långa ”tråden” med massa kommentarer långt ner här – det är kanske inte så konstigt att hon ”tramsar” mtp vilka raser det är i henne? du har ju i princip en larmande vaktande-ish vovve så inte så konstigt, och så lite tibetansk spaniel(?) som väl vad jag minns är en envis typ rent genetiskt?
  men håller i övrigt med om att visst kan hon få skälla och markera men inte *varenda gång* nån går förbi, aldrig funderat på att skvallerträna? eller för den delen bara tacka henne för att hon larmar så hon vet att du vet, sas?

  1. familjenannorlunda

   Hon har absolut larmet i sig:) Jag brukar tacka henne och det hjälper inte så mycket 🙂
   Alltså jag har försökt alla tips och tricks som finns och det absolut bästa och enda som funkar är att sysselsätta henne med något just precis då. Leta godis eller så?men det är ju inte så lätt att föregå henne varje gång. En av oss har bättre hörsel helt klart. Ibland för den är väldigt selektiv ;(
   Men vad är skvallerträna? Det har jag aldrig hört, men det lät spännande.

   1. samps

    googla BAT 2.0 eller bara ”skvallerträning” rent generellt lär du hitta en hel del! men grundprincipen är att hon ska lära sig att skvallra (på bilar, hundar, människor, cyklar you name it) dvs komma till dig och ”berätta” att hon ser det ni vill skvallra på. så i början får man vara uppmärksam på minsta signal och mata på med godis så fort hon tittar (många använder klicker här för att ”bryta” fokus), man får hitta rätt avstånd så hon tar emot godiset utan att bli för låst liksom (kan vara 100 meter ifrån första gångerna, men principen är den samma sen liksom). så småningom lär hon sig att ”när jag ser x får jag godis” och då brukar dom flesta hundar koppla ”orsak verkan” sas och titta på matte för att få just sin godis/belöning (även om den trappas ut så småningom). så slutresultatet ska då alltså bli att hon istället för att bli typ rabiat på en cykel som kommer, istället kommer till dig/vänder sig till dig och ”skvallrar” 🙂

 2. Marie

  Ni här inne som verkar ha en jävlar koll på vad man ska äta. ÄLSKAR lax men har tappat aptiten när man läser om hur mycket elände det finns i den norska odlade laxen. Vad tror du/ni?
  Har haft hund hela mitt liv, så vet att nån gång skäller de. Men hålla på o stå o skälla hela tiden som nån var inne på det är inte normalt. För lite sysselsättning o dålig uppfostran.

 3. Malin

  Varför jag aldrig kommer skaffa hund. Glad att jag inte har grannar, som kan skaffa hund. Jobbar som målare, och en sommar målade jag ett hus, vars granne hade hund, som skällde o skällde… höll på att bli galen. Tur för den att jag inte hade en pistol i handskfacket. Tycker synd om dina grannar.

  1. familjenannorlunda

   Oj, känns som du inte mår så bra. Hoppas att du snart kan få göra det✊?
   Jag misstänker att det är tur att du inte har några grannar, för deras skull. Känns som ett klockrent exempel på ”arga tanten” vi alla haft i närheten nån gång?. Fast kanske aningens mer mordbenägen…

   1. Mirelle

    Håller med dig, vi har sådana grannar ”arga tanten” fast här är det både en arg tant och en arg gubbe som bor tillsammans som gnäller på allt, tex hundar, barn, musik etc. De har gjort sig osams med fler av grannarna men de bara fortsätter och klagar och gnäller. Själv tycker jag inte hundar som skäller eller barn som låter är något som helst problem.

  2. Ida

   Min mammas granne har en hund som tokskäller varenda gång någon går förbi tomten. Det är ganska otrevligt faktiskt, men tror inte hon går så långt att hon skjuter den? Carolas grannar har ju morgonpigga höns, så tycker inte så synd om dem…

  3. Marie

   Samhället är fullt av ljud, gilla läget eller flytta långt ut på en åker, utan grannar. Finns öronproppar att köpa oxå.
   Bra att du aldrig skaffar hund?eller annat djur för den delen

   1. Malin

    Jag bor precis så, lugnt och skönt. Och jag känner flera tysta snälla hundar. De vet precis när de ska skälla och inte, om husse el matte visar att läget är lugnt så är det det, och då behövs inte skall. Kan man inte uppfostra ska man inte skaffa. Och jo Carola, jag mår bra och är inte så ofta arga tanten, och inte heller mordbenägen mer än mot hundar som okynnesskäller.

    1. familjenannorlunda

     Ja nu står inte min hund och skäller dygnet runt. Hon skäller när det kommer folk. Hon åker in om hon tramsar. Grannarna har höns och tupp som väcker mig varje morgon när solen går upp. Andra grannar klipper gräset i gryningen och en tredje har fester långt in på natten. Sånt är livet. Man får gilla läget om man ska bo med grannar:)
     Även på skällande hundar. ?

     1. Malin

      Att hon markerar att det kommer in okänt folk på er tomt, helt ok, men så snart du visar att besökaren är ok ska hon vara tyst. Folk o bilar mm utanför tomten ska hon inte bry sig om. Men det låter ibte rintigt på dig dom att hon lyder detta. Hon ska inte heller springa och hoppa över staketet osv som du tidigare skrivit att hon gör.

     2. familjenannorlunda

      Va?? Ska hon inte det???Skit i min hund nu, hon är en jobbig jävel som gör som hon vill. Det finns sådana hundar också. Men om du känner dig manad att försöka uppfostra henne så kan jag köra över henne?

    2. Aida

     Håller med har grannar deras hundar skäller konstant får bara vara ute på gården på en liten del, de går liksom aldrig ut med dom de får bara vara på gården så understimulerade.
     Och ja jag har hund men inte fan beter den sig som deras, de kan t.o.m släppa ut hundarna på natten i tid o otid står de där och skäller stackars djur.
     Grannar har anmält de till kommun flera gånger men det blir liksom aldrig något slut.
     Och nej jag är ingen hundexpert men man måste aktivera djuren både fysiskt och psykiskt.

     1. familjenannorlunda

      Jag undrar vem som är mottagare till denna kommentar? För nu låter det på flera av er som att ni tror att min hund gör så. Det är fel:) Hon skäller när folk går förbi, det kan omöjligen vara ovanligt. Isf är alla hundar i mitt område med omnejd konstiga? Hon står INTE och skäller konstant. Inte heller är hon ute på nätterna. Bara för att förtydliga alltså 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing