Okategoriserade

Jag saknar rutinerna!

Jag älskar långa lov så jag får ha alla barnen hemma. Det har aldrig hänt att jag önskar att lovet vore slut. På allvar alltså. Det är bästa dagarna även om det såklart är småtjafs och konflikter och smulor på köksön hela tiden. Jag älskar att ha noll rutiner och krav. Bara flyta med.

De rutiner jag saknar är egentligen inte mina utan Friskis. Jag saknar David och jag saknar Anders. Jag saknar att åka och träna som vanligt. Man kan såklart träna med nån annan men eftersom det är så få pass nu så är allt fullbokat på en grisblink. Och eftersom det är ledare jag inte har koll på så skiter jag i det då. De måste få ha semester, självklart! Men måste HELA Friskis gå in i nåt off-mode?

Jag saknar mest att köra med instruktör, David. Det har jag ju inte gjort så länge så lite är det kanske nyhetens behag men mest att verkligen på allvar vara helt utpumpad. Jag funderar på att testa nån annan nu när han har semester men det tar emot:) Han är ju en favorit. Det värsta är att när han är tillbaka så är jag mest troligt inte på hemmaplan. Fasen.

Ikväll tror jag att jag ska tjata med syrran på backintervaller. Jag måste få bli sådär kräkfärdig 😂

Vi tog med Patricia som inte har köpt sitt årskort än utan väntar till i höst, på utegympa på Fyrishov häromdagen. Ett Medelpass med Robert. Han är grym. På ett bra sätt. Jag vet att han ofta var med på Cirkelfyspassen förut, för länge sen innan de bytte sal. Alltså som motionär. Sen ledde han danspass efter det som vi varit på. Jag har aldrig varit på gympa med honom. Eller så många andra heller för den delen 😉

Jag började min träningskarriär (🙈) med gympa men övergick till Cirkelfys/hit eftersom jag ville ha mer vikter. Gympa är kul! Men jobbigt, inte minst för hjärnan:)

Vissa saker får jag absolut inte ihop rörelserna så då gör jag nåt annat. Vissa pass är bara flåsiga och en del är inte ens roliga. Men Robert kan jag gå på fler gånger. Fasen vad roligt det var!

Det här med att träna ute dock… I teorin så älskar jag det. Men i praktiken så är det mest stickigt och kliigt. Det för höga gräset som är torrt sticker en i näsan när man ska göra armhävningar eller rygglyft, harpluttarna vill man ju helst undvika också och det torra gräset fastnar på kläderna. Eller så blir man blöt i rumpan eller på magen av att det är för fuktigt.

Solen i ögonen är ju lite stökigt och blåser det mycket försvinner ljudet. Det är halt ibland och alltid ojämnt. Man hamnar alltid på en knöl när man ska göra övningar 😉 Jag älskar det för att det är så somrigt men jag föredrar inomhus.

Jag har inga problem med mina fotleder (ta i trä!!!) och har aldrig haft, jag har ex aldrig stukat foten. Kliver heller i princip aldrig snett. Mina ledband och vad det nu är som stabiliserar upp fotlederna måste vara väldigt bra. Lite märkligt med tanke på att min ena fot ju är paj. Men lederna håller iaf:) Det är extra skönt när man ska springa på halkigt ojämnt gräs:)

Det var en fin kväll.

Vi skulle visst flexa åxå men jag kan inte direkt säga att mina biceps imponerar på mig;) Helt fel vinkel.

Borde stått som Patricia:)

Just den där trehövdade axelmuskeln (som sjukgymnastkompisen mer ville tycka var tvåhövdad ) brukar se snygg ut på bilder.

Jag ska flytta mitt fokus från armmusklerna till magmusklerna tror jag, de är starka men väl dolda:)

Å andra sidan så syns ju armmusklerna oftare eftersom jag inte använder korta magtröjor 😂

Nu däremot ska jag packa ihop delar av min lilla klan och ta oss mot stranden. Där ska jag inte flexa men bada. Tror jag, kanske fryser man ihjäl när man lämnar sin lilla grotta i solen här på terassen? Det blåser en del…

.

Till sist har jag en fråga!

Mora tomteland.

Jamie är åtta, Jordan snart tio, Lovelia 11 och Trixie 13. De är nästan för stora för det va? Jag hade tänkt ta med dem dit, Corrinda är i Mora och ville gärna åka dit. Jag tror att hon och jag har mest utbyte av det;) Men till priset av 1500kr så känner jag att det var tveksamt. Programmet ser ju ut att vända sig till mindre kids. Vi har varit där och jag är inte helt imponerad, jag tycker det är lite litet🙈Det är vackert och mysigt och sådär men jag jämför kanske med Astrid Lindgrens värld och High Chaparral där det ju är, och händer massor.

Jag tror jag hoppar över det och lägger de 1500 spännen på nåt annat. Eller?

Har ni tips på annat kul i Mora? Jag ska hämta Corrinda där, det tar runt två timmar från Norberg där jag är då, och vi hade tänkt hitta på nåt under dagen. När jag googlar får jag upp vandringar och sånt och det är inte aktuellt. Jag vet nog inte ens vad jag är ute efter 😂

Så, nu ska jag packa ihop oss!!

Hörs sen:)

Kommentarer

 1. Stephanie

  Annars kan man ju ta en promenad upp och nerför Gesundaberget, vi gör det varje år och äter våfflor på toppen 😊👍🏻

 2. Sofia

  Håller med Margaretha om allt förutom en sak. Välj Mora kaffestuga på kyrkogatan i stället! Bästa! Älskar zorngården, gå gärna en guidad visning 👍

 3. Marie

  Inte Orsa Björnpark som någon skrev! Ett förfallet och sorgligt ställe! Var där för länge sedan och det var så fint! Djuren verkade lyckliga. Återkom för några år sedan, insåg att ägaren inte äger parken för djurens bästa. Slängande huvuden, vandrar på 3 meter utmed stängsel. Helt klart understimulerade djur. Igenväxt.Vi gick därifrån med tårar i kinder och en klump i magen. Så åk ngn annanstans!

 4. Ann

  Carola stämmer det att din och Mirkas resa inte blir av? Vad är anledningen? Du och Mirka kan inte åka dit själva?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det stämmer :/ Det blev för få som vidhöll sina bokningar till slut. Många som anmälde sig för att sen inte ens svara på Wellness mail. Det känns såklart jättetråkigt och mest för de som bokade, vi hade verkligen sett fram emot att träffa er. ❤️

 5. Karolin

  Jag var på tomteland med mina barn för 2års sen, då var de 8 och 5. Då hade vi precis varit på Astrid Lindgrens värld nån vecka innan. Det blev alldeles för stora kontraster. De fick inte röra nått, bara titta, satt förbudsskyltar överallt. Parken var väldigt liten och de kändes för stora. Det enda vi tyckte var roligt var Helge-stigen. Jag tyckte det var bortkastade pengar på mina barn, hade varit mer utbyte om de varit mindre. Jag skulle istället välja Leksands sommarland om jag var du😊

 6. Weronica

  Jag gjorde en återresa till tomteland när barnen var 11,9,7 bara för att vi va där när de 2 stora va 2&4,så vår minsta hade inte varit där. Det va inte så värt pengarna för barnen va för stora…. Den lilla tyckte väl att det var kul men de andra 2 va inte så imponerade.
  Jag rekommenderar att åka ut i skogen och se på helvetesfallet och storstupet! Mäktigt att titta på! Ligger inte långt från Orsa vill jag minnas.

 7. Malin

  Leksand sommarland är ju helt outstanding i hela Sverige, bästa stället som finns! Till o med vår 14-äring ÄLSKADE det!!

 8. Sofia

  Finns fint berg att åka lift upp för Gesundabeeget, finns fika uppe i stugan att äta med fin utsikt 🙂 vi missar inte fabriksförsäljningen av knäckebröd i leksand om man har vägarna förbi 🙈

 9. Margaretha

  Du gör alldeles rätt i att skippa Tomteland ,men åk till Nusnäs o kolla trähästtillverkningen.
  Fika på Zorngårdens cafe innan,jättegott o man kan sitta ute! Så kan ni strosa litet i Mora samtidigt!
  Sen är det inte långt till Nusnäs (ligger på tillbakavägen).
  Det kanske är tillräckligt! Njut av landskapet.Knäpp litet fina kort också!
  Säger M som är uppväxt i det vackra Mora

 10. Ulla Eriksson

  Troll och clownstigen i Mora. Finns på Facebook, gå in och läs. Det är en hinder- balans- äventyrs- bana för liten som stor. Glöm inte ta med matsäck för där blir ni kvar länge.
  Sollerön camping bad och lekpark med bl.a. linbana, hoppkudde.
  Tomteland är de nog för stora för, utom de två yngsta.
  Trähäst tillverkningen i Nusnäs.
  Åk lift eller gå uppför Gesundaberget belöna er med fika/glass när ni kommer upp. Finns cafe på toppen.
  Bada i Kråkberg, Orsasjön, långgrunt.

 11. Malin

  Jag leder ett cirkelpass som vi flyttar ut på sommaren. Då kör vi på en fin fotbollsplan. I år är den inte stickig och den är välklippt, så visst kan det finnas lite gräsklipp som fastnar i kläderna, inga harpluttar. Om det regnar flyttar vi in, men lite fukt i gräset hindrar oss inte. Vissa övningar undviker vi då pga halkrisk. Men jag tränar även hemma på gräsmattan så i år när jag behövde nya uteskor så blev det ett par trailskor, de har dubbar på sulan och superbra fäste på gräset. Snabba vändningar, mountainclimbers, hopp mm inga problem. Rekommenderas. Är säkert bra i era backintervaller också.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing