Okategoriserade

Och regnet det bara öser ner…

Innehåller annonslänk

.

Och jag hoppas fortfarande att ni som klagade förra sommaren är nöjda. Jag är det INTE. Det har varit en usel sommar hittills. Alla mina sommarkläder hänger mer eller mindre oanvända:/ ( en sanning med modifikation)

Det är ju nåt slags var tionde dags väder, en, kanske två dagar sol och varmt – åtta tio dagar skräp. Det gör att det känns stressigt, man MÅSTE utnyttja alla vackra dagar, man vet aldrig när man får chansen igen. Förra året kunde man planera. ”Nämen om tre helger, då gör vi det där som kräver sol och uppehåll.” Det är det bästa med stadigt långvarigt värmeväder. Man kan koppla av och njuta. Det blir ett lugn.

I år får man stressa. Och bli blöt. Usch.

Kunde lika gärna vara oktober liksom ?. Såhär ser det ut just nu. ?

Men igår passade vi på att åka och bada. Vi väntade in folk och kom iväg runt två kanske. Jag har svängt lite och föredrar nu Fjällnora. Det ligger en bit utanför stan så man bör ha bil. På senare år har de fattat att alla vill åka dit och har utökat parkeringen, på en äng, säkert tre, kanske fyrdubblat den. Förr var man tvungen att åka tidigt för att få en parkering.

Det är totalt knökfullt på stranden men ändå ganska mysigt. Och det finns toaletter som är rätt okey. Jag avskyr offentliga toaletter överlag men ännu värre är ju om de är snuskiga. När kidsen var små ville jag sitta så att jag alltid hade uppsikt över vattnet, dvs där alla andra vill sitta också, lite först på kvarn där 🙂 Nu är de så stora att de inte springer ut i vattnet så fort man blinkar, och man kan till och med ligga ner på filten:) Killarna går gärna till lekparken och då vet jag att de kommer och säger till innan de badar. För jag vill såklart fortfarande ha koll i vattnet.

Igår blev Jordan stucken av något, under tån, och gadden satt kvar. Pillade ut den och lade på en lite uppblött ipren. Det gör ju djävulskt ont att bli stucken, jag minns inte var och när jag blev det senast men det är nog bara några år sen. Jag har inga problem däremot att minnas smärtan. Den eskalerar ju. Värre och värre och värre för att sen äntligen stanna på skitont.

Det var ihopbitna käkar och tårar en stund men lugnade sig sen.

Jag badade, två gånger, men höll på att frysa ihjäl innan jag kom i. Förra sommaren …. tja, förra sommaren var det knappt så det svalkade. Jag vet vad jag föredrar:)

Jag hade tagit på min gulprickiga strandklänning från Ellos, som har bra pris nu:)

Jag tog inga bilder alls förutom att jag lade ut på instastory att jag slapp släpa alla saker själv:) Förr har det varit jag som burit allt, filtar, badkläder, matsäck, vagn med ungar i.. allt. Igår bar jag min lilla handväska:)

Det var första gången jag använde klänningen och den var så skön! Som att ha på sig ingenting 🙂 Love it ?bra köp 🙂

Ellos har just nu 20% på sina egna kollektioner, ni kommer dit HÄR om ni vill:)

.

Vi åkte hemåt nånstans runt halv sex när molnen började hopa sig. De hade skymt solen från och till hela dagen men nu blev det mer till. Och sen började det regna.

Syrran var inte sugen på backintervaller och inte jag heller, men efter att ha ätit så smög sig rörelsesuget på. Jag försökte vänta ut det ? men till sist bytte jag om och gav mig ut i skogen. Off road- intervaller!

Som jag sagt förr så är skogen en bred remsa mellan två bostadsområden, men lik förbannat så är den stor. Jag ”går vilse” varenda gång:) Inte så att jag inte kommer ut för går man bara framåt så kommer man ganska snart till en större gångväg, men jag kommer sällan ut där jag tror. Igår var inget undantag:) Det underlättar såklart inte det minsta att jag springer i cirklar, och följer stigar åt alla håll och kanter. Jag bestämde mig för att springa en minut och gå en minut. Upprepa tjugo gånger, eller tio först och sen en längre paus med vätskekontroll i form av blåbär ?och så tio till. Totalt blir det då tjugo minuters spring och tjugo snabb gång. Det var ett bra upplägg för då kunde jag dessutom ha lite fart under sulorna. Stigarna är av varierande storlek och framkomlighet. Vissa är breda så man kan gå två i bredd, andra är genom buskar och jox som man får flytta på. Det är massor av tallkottar på sina ställen, sådär så man måste springa försiktigt för att inte slå på arslet. Och rätt var det är så springer man på en gigantisk myrstack eller rotvälta. Den här skojar man inte bort! Dubbelt så hög som mig.

Såna här är jag rädd för?. Som liten fick jag höra att man aldrig fick gå under en rotvälta för den ville ställa sig upp igen. Som vuxen trodde jag länge att det var bullshit och nåt de sa för att man inte skulle vara där bara. Men nu har jag läst att det visst är så, de vill ställa sig upp. Jag antar att det ändå behövs nån slags hjälp, en ny storm kanske eller att den ligger lite mindre horisontellt.

Den här har jag inte sett förr, och även om jag inte kan den här skogen på mina fem fingrar, uppenbart, så tror jag att den ramlat hyfsat nyligen. Det är ju inte det minsta konstigt för under den är det bara berg. Rötterna har legat platt mot det. Mitt hus står på berg, bland massa tallar.. mina egna och alla grannarnas… hu!

Det småregnade hela tiden och även om jag fick ett visst skydd av skogen så blev jag blöt, speciellt om fötterna. Men det var kul:) Att springa (och gå ) på ojämnt underlag är toppen för alla små stabiliserande muskler och det mjuka underlaget gör att jag (hittills) inte fått ont i knäna. Att springa och ducka under grenar och inte kunna lyfta blicken så mycket för man måste se alla rötter man ska kryssa mellan gör att hela kroppen får jobba. Det är en salig blandning mellan snabba ruscher, trippa på tå mellan rötter, uppåt för en liten backe och ner igen, kottar som rullar, lerpölar, undanmanövrar nedfallna träd man måste hoppa över och ibland kan man till och med få göra nåt skutt värdigt en parkour-status upp på ett klippblock:)

Alltså eller klippblock var kanske att ta i? Hur definierar man ett sånt? Det är nog mer berghällar men även stora stenar som ligger utspridda.

På sina ställen öppnar sig skogen och det är tät tjock grön mossa, som en helt vanlig trollskog ?

Massor av blåbär, lite lingon och säkert svamp. Shitloads av mygg?

Jag sprang och lyssnade på Gyllene Tiders nya album. Det lät som förväntat och även om jag inte kan texten så kan jag nu tralla med:)

De spelar i Uppsala i kväll och jag kan bara hoppas att regnet ger sig tills dess.

Just nu öser det ner.

Jag ska snart åka och köpa presenter till Jamie som fyller år i morgon. Han är så förväntansfull, att fylla år är stort:)

Han hade en kompis här nyss, och när pappan kom för att hämta så noterade jag återigen att jag måste klättra upp och rensa hängrännorna, den stackarn fick ta sig igenom ett vattenfall för att komma till dörren… Det där hängrännenätet jag satte upp förra året funkar INTE. Det lär bara bli svårare att rensa :/

.

Till sist. Jag funderar på om jag måste börja röka för att kunna använda det här askfatet?

Det är stulet av mig från ett hotell vi bodde på i Las Vegas, bör ha varit 1992, kanske 93:)

Hotellet heter, eller hette, det kanske är rivet, Barbary Coast. (Googlade och det har bytt namn till The Cromwell)

Jag var i Las Vegas med mamma pappa och syrran, och vår tanke var att bo på loppmotell. Eller Motell 6:) Men så körde vi in, nattetid, ni vet hur det ser ut. Det är en av de häftigaste saker jag upplevt, det var liksom SÅ GALET. Neon överallt. Lyx och flärd, limousiner och feta lyxbilar. Frank Sinatra skulle spela och idag kan jag ångra att jag var så enkelspårig. Jag var hårdrockare. Punkt. Sinatra var fjantigt. Jag vägrade. Synd för det hade varit coolt på så många sätt.

Vi kunde inte bo på loppmotell utan vi körde upp till de största hotellen och frågade efter rum. Ceasars palace var fullt, men Stardust(rivet) hade plats en natt, så det tog vi. Dagen efter frågade vi vidare och hamnade på Barbary Coast.

Jag har säkert snott nåt därifrån med?. Pappa sa alltid, det är preskriberat nu, och var nog faktiskt mer sant på dåtiden, att saker med logga på var till för att tas med hem:) Idag nöjer jag mig med schampoflaskorna;) men jag har haft ett antal hotellhanddukar.? Bland annat.

Men tillbaka till askfatet. Det är i glas och vad ska jag använda det till? Jag tänker såklart inte börja röka?. Kanske kan man ha flingsalt i? Eller tepåsen..? Hm… måste klura.

Men nu ska jag ta mig igenom vattenfallet utanför dörren och åka iväg! Hörs snart:)

.

Och Ellos hittar ni HÄR ??

Kommentarer

  1. Rebecca

    Jag levde livet förra sommaren, för mig var det perfekt med det stekheta vädret.. men majoriteten verkar inte ha mått så bra av det. Dels privatpersoner som inte alls mådde bra av den tropiska värmen men tänk även på alla djur som fick nödslaktas under sommaren/hösten, alla bönder vars grödor inte växte som det skulle (som till följd har lett till att tex. potatisen och löken är otroligt mycket dyrare än de brukar vara), samt alla vattentankar som höll på att ta slut. Jag har en vän som bor nere i Båstad och där var det på gränsen att alla vattentankar var snustorra, dom fick uppmaningar att spara på vattnet i över 2 månader..
    Så jag förstår verkligen att du njöt av vädret och längtar tillbaka för det gör jag med, men jag förstår verkligen andra sidan också och att i det långa hela så är det inte hållbart.. men som jag läste nere i kommentarerna; en kompromiss från vädergudarna hade inte varit fel 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag förstår också den andra sidan. Den andra sidan verkar dock ha svårare med förståelsen 😉
      Jag talar för mig själv enbart, och min familj, men har full förståelse för att andra lidit på olika vis. Jag lider på allvar av vintern, min kropp mår fysiskt dåligt av kylan och psykiskt är det en enda lång transportsträcka till värmen igen, men ingen tycker synd om mig ?
      Ändå har jag full förståelse för alla andra ?

  2. Kristina

    Bor i Göteborg och vi har haft jättefint väder och varmt runt 25-30 i två veckors tid nu du bor nog på fel sida av landet bara. Tror inte det regnat på snart 3 veckor

  3. Niobarnsmamman

    Vi har knappt fått regn den här sommaren heller. Däremot blåsigt och kallt. Mellan 10 och 16 grader räknas inte riktigt som sommarväder tycker jag. Förra sommaren var det egentligen olidligt varmt enligt mig, men jag förstod att inte klaga, då jag visste att det knappast upprepar sig under min livstid. Dessutom var både jag och maken lediga så vi kunde bo i skären och doppa oss i havet när vi behagade. Fast till sist blev det så varmt så barnen inte kunde sova på nätterna, så då fick vi ta pick och pack och fara hem till vårt luftkonditionerade hus. Den här sommaren kan alla sova åtminstone, men nog hoppas vi på lite värme ännu. Typ 25 grader varmt i minst en veckas tid, så man åtminstone skulle få nosa lite på sommaren.

  4. Carina

    Denna sommar är ljuvlig! Jämfört med förra sommaren. Sommaren 2018 hoppas jag det dröjer många många år till innan reprisen kommer! Har nästan haft ångest in förr denna sommar, men förstod att det inte kan bli två somrar på raken som föra året. Tack och lov blev det inte så? denna sommar kallar jag en äkta svensk sommar? vill man ha en sommar som förra året, ja då får man åka till varmare länder☀️ Ha en fortsatt fin sommar med din familj.☀️☔️⛈?⚡️??☀️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej det här är en skitsommar. Förra var visserligen extrem men jag gillar sånt. Men denna är sämre än vad som kan sägas vara normalt.

  5. Lena

    Älskar också sol, och värme. Men det spelar ju liksom ingen roll , vad jag tycker om vädret lär ju inte påverka temperaturen en enda grad åt något håll. Tyvärr. Visst är det trist att sommaren regnar bort , men inte så mycket man kan göra . Mer än att anpassa sig och valet av aktiviteter till det väder som är. Eller resa till något varmare land. Att folk klagade på värmen har inte gett oss en regnig sommar, lika lite som at klaga på regnet och kylan kommer att hjälpa

  6. Lilian

    Jag hör till dem som tyckte förra sommaren var hemsk.Njuter hittills av den här. Det är bäst med lite av varje och mat vill du väl ha ? Det blir inte mycket varken till oss eller djuren om vi ska ha somrar som den förra året..

  7. Anette

    Jag håller med dig! Älskade förra sommaren! Vill gärna ha så igen! För mig blir det Spanien eller något annat när jag går i pension, Sverige kan ju inte konkurrera vädermässigt. Är det någon skog mellan Bergsbrunna och Sävja som du springer i? Vågar du springa själv? Eller Sävja kanske har blivit bättre? Har för mig att det har varit lite stökigt där emellanåt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp en remsa mellan, men det är en lugn del av Sävja 🙂 Men jag är kanske korkad för jag är sällan rädd. Tänker att ser man kaxig och ointressant ut så skiter buset i en. Har funkat hittills ?.
      Det är stökigt mellan varven i Sävja, inte så länge sen som det var en stor polisjakt ?och polisen cirklar ofta runt.

  8. Malin

    Hatade förra sommaren!
    Jag var dålig hela sommaren pga värmen, jag har hjärtfel så det blir farligt med för hett ute och på tok för varmt för mina hundar också.
    Den här sommaren är toppen!
    Lite sol och max 22 grader. oftast mer lagom temperatur ca 15-16 grader.
    Regn så risken för skogsbrand minskar. Förra året brann mängder ner här i Ljusdals kommun och det brann 1mil från min mammas hus. Var rökigt tom hos oss 5 mil bort.
    Så utan tvekan väljer jag den här sommaren.

    1. Jenny

      Ja eller hur! Vi bor med i Skåne och här har sommaren varit bra. Lite regn men många varma fina dagar. Visst sommaren 18 var fantastisk tycker jag med. Men se böndernas panik över att inte ha mat till sina djur och och se sina grödor torka bort det vill jag inte uppleva igen.

  9. Vipps

    ÄLSKAR årets sommarväder! Man orkar ju att göra saker och vad spelar lite regn för roll 🙂 Förra sommaren var på tok för varm, längtade bara efter lite svalka så att hjärnan skulle fungera igen, paniken var nära.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lite regn och jag och barnen storknar. Att vara i en husvagn när det bara regnar suger. Jag hatar regn, det förstör allt som jag och barnen vill göra. Men det är fint att nån gillar det 😉 Vi föredrar sol och stekhett ☀️

  10. samps

    måste väl helt ärligt säga att det är lite överdrivet att tycka ”var nöjda nu dååå” i det här skitvädret? för min del får det gärna vara typ säg kanske 20-25, behöver inte vara 35 och inte 15 och spöregn heller… men nånstans mellan där är helt lagom för mig 😀 en skvätt regn här och där får väl komma såklart, men jag föredrar hellre lite blandat väder än 35 grader i 3 månader med skogsbränder och whatnot även fast jag inte ”behöver bry mig” om skördar som torkar ut osv!

  11. H

    Jag skulle föredra en kompromiss. Det var inte bra för naturen förra sommaren. För precis ett år sedan rasade skogsbränderna. Skördarna växte inte. Djur svälte och tvingades slaktas. Så.. om jag verkligen måste välja föredrar jag detta, för naturens skull. Men helst skulle jag ha en varm och solig sommar majoriteten av dagarna, med inslag av regn någon/några dagar i veckan.

  12. Jenny

    Ledsen att säga det, men ja jag är nöjd med vädret? led förra sommaren? mådde dåligt i hettan. Mår som bäst när det inte är varmare än sisådär 21- 22 grader! Men jag hoppas för din skull att det blir varmare nu då, för jag är tillbaka på jobbet med luftkonditionering så det är ok om det blir varmare??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting