Okategoriserade

Gyllene Tider i Botaniska trädgården Uppsala:)

Så, vi har åkt till husvagnen, och nu har vi installerat oss och varit och handlat. Hunnit bada och käka middag.

Nu ska jag berätta om måndagens glädjepiller?.

Jag har ju en musiksmak som spretar hej vilt. Från tung hårdrock till glamrock till fjollpop, pojkband och schlager. Favoriterna glöms aldrig, och tacksamt nog så har mina all-time-favoriter aldrig lagt av utan spelar fortfarande:) Eller så har de haft en paus och kommit tillbaka.

Gyllene Tider. ❤️När jag gick 4-6 så fick vi åka skolbuss. Vår chaufför hette Sören och var superbäst. Han hade vår respekt och vi hans. Ingen plingade ”på skoj” när han körde. Det gjordes det hela tiden när det var vikare, och eftersom de var lite mer less på ungar så hände det både en och sjuttiotvå gånger att de stannade mitt på landsvägen och vägrade köra vidare innan den uslingen som plingat klev av. Skulle det ske idag skulle väl chauffören bli både avskedad och anmäld för egenmäktigt förfarande och kränkning 😉

Vi, barn av sextio-sjuttiotalet blev bara lite mer härdade. Sa man nåt till sina föräldrar så höll de med, klart att den som plingat skulle kliva av. Där hade man ingen sympati att hämta 😉

Men, Sören spelade musik för oss. Noice och Gyllene Tider var stora då så de lyssnade vi på. Det är nog min första kontakt med Gyllene Tider. Sen hörde vi dem spela typ 1981 när vi var på Grebbestad camping. Hörde alltså. Utanför på långt håll.

På dåtiden turnerades det i folkparkerna. Uppsala har ingen sån, utan närmaste var typ fem mil bort. När man är för liten för att få åka på sånt själv och ingen vuxen vill följa med… ja då blir det ingen konsert.

Därför är första gången jag såg GT 2004(?) när de hade sin 25 årsjubileumsturne.

Därifrån kom min tröja som jag så lämpligt hittat i garderoben när jag sorterade den häromdagen 🙂

Den drog jag på, och riktiga jeans och två jackor. Plus att jag hade med en regnponcho, hela dagen ÖSTE det ner. Prognosen sa att det skulle sluta framåt kvällen men precis när jag messade Helen och syrran att jag inte skulle ta med den så kom en redig skur igen. Bah.

Men vi hade tur:) Det kom till och med lite sol☀️ Tunga moln och lite blått i mellan. Den där loggan verkar ha lyst i olika färger, men det såg vi inte för vi stod för långt fram. Stackars oss:) Not.

Jag vill alltid vara i tid för jag vill ha bra platser. Det är bara så. Att komma insladdande en kvart innan det börjar gör mig stressad. Insläpp var kl sex och vi var där strax efter:)

Vi gick en runda innan vi ställde oss framför scenen. Inte längst fram men kanske tredje raden, i mitten. Perfekta platser??Scenen är hög så står man precis vid kanten så får man ont i nacken.

Chris Kläfford var support. På min tid hette det Förband men nu måste vi ju vara så internationella och prata engelska hela tiden;)

Chris var grym?. Ljudet var som sammet i öronen, och jag pillade ut mina öronproppar till och med. När han körde Imagine så var det både gåshud och tårar.

Jäkla karl att vara bra!

Normalt brukar jag ledsna på förband.. flråt, supporten, efter en halv låt?men Chris hade kunnat få spela många fler.

Men eftersom man visste vad som skulle komma så var det okey när han klev av. Jag skickade iväg ett filmklipp på Imagine till Corrinda som bad om att få på GT också.

Så, prick klockan nio, klev de på.

Så snygga bakgrunder:)

Per Gessle såg superfräsch ut och även om honungsvattnet och näsdukarna talade om att han nog var lite förkyld så var rösten top notch❤️Som på ett studioalbum. Ljudet var grymt, helt perfekt och jag vill återigen be Tele2 att fara och flyga. Kan man få till helt perfekt ljud utomhus i en botanisk trädgård så ska man kunna få det i en arena tänkt för dels musik. Men Nope de skyller på Bon Jovis ljudtekniker..? Ja för de är säkert usla. Eller inte.

Ljudet var så perfekt att man skulle kunnat skippa öronpropparna helt, men jag nöjde mig med att bara låta dem sitta väldigt lite intryckta 🙂

Jag vet att det finns folk som ogillar Per Gessles röst men för mig slår den an någonting. Jag älskar den. Den är speciell och man hör direkt att det är han. Dessutom så låter det alltid som att han är glad:) I de lugna låtarna är den stadig och säker och i de snabba precis lika stadig och säker:) Han är ruskigt kompetent. En mycket duktig musiker och låtskrivare.

Det är rim och finurligheter i texterna som är både klyschiga och simpla men som blir så bra:)

De spelade i två timmar, och det är som ett enda långt glädjerus. Alla kan alla låtar, alla sjunger med. I 40 år har de hållit på och publiken var varierad, från ung till gammal. Det var inget stök utan vänligt och trevligt. Trampade nån på en tå så bads det om ursäkt. Att musiken är glad, trallvänlig och väldigt mycket svensk sommar hjälper ju till.

De körde de gamla godingarna, de nya och de mitt i mellan. Ljudet av ett annat hjärta, Juni juli augusti, Kung av sand, Flickan i en Cole Porter-sång, Flickorna på TV2, Leva livet, Jag går och fiskar, Billy, Sommartider såklart. De nya vet jag inte vad de heter men man känner igen soundet.

Den lilla ukulelen:) Gessles mellansnack var lagom långt och kul.

Fan han är cool! Jag skjutsades tillbaka till tonårscrushen:) En Per jag fortfarande älskar ❤️

Övriga i bandet är ju såklart grymma de med, det är härligt att se deras samspel och hur kul de har:) men nu är det ju Gessle som är frontfigur. Om han vill gifta sig med mig så skulle jag inte säga nej:) Det finns tydliga tecken som tyder på att vi är en match made in heaven, som att min förstfödda, Janelle, är född på hans födelsedag, 12 januari, och han är tio år äldre än mig. ?

Alla fattar ju att det är signs:)

Det går inte att beskriva en konsert med Gyllene Tider på annat sätt än att det är ren glädje. Man blir glad. Det är något speciellt att kunna låtarna utantill sen 40 år tillbaka, det är coolt när man inte behöver fundera utan orden bara finns där. Jag är tacksam över att regnet höll sig borta, jag är avundsjuk på er som ska se dem längre fram, jag blir ledsen när det sägs att det är en avskedsturné men det tänker jag inte låtsas om:)

Jag har några filmklipp på instagram, gå dit och lyssna om ni vill?

När de gick av scenen för att byta kläder så sjöng publiken Sommartider:)

Det böljade fram och tillbaka, och det var mäktigt. Häftigt. Sen slutade de med När alla vännerna gått hem, och det är rysfaktor hög på den, det är en låt som på allvar sitter i muskelminnet.

Två timmar, sen var det slut. De hade kunnat få spela i två timmar till, eller två dagar:)

Magi och mäktigt ?

Tack Gyllene Tider, för i måndags och för alla 40 år. Jag hoppas ni ändrar er och kör sommarturnéer varje år☀️☀️

K.Ä.R.L.E.K ?

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting