Okategoriserade

Lite sjuk?

Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var igår, men det var segt.

Framåt kvällen insåg jag att jag ju hade ont i halsen på riktigt, och inte bara sådär lite som jag haft i några dagar. Det har varit lite raspigt sådär. Lite för mycket damm, lite för mycket släpa och bära. Jag kände mig ruggig och lite eländig i går kväll. Vaknade och låter illa;) och har ont när jag sväljer men inget annat. Det bör ge med sig under dagen tycker jag. Jag har inte tid med något annat för jag ska passa Jack i morgon ?

Känner att jag nog faktiskt blev helt frisk nu:) Jag har ingen coldzyme hemma, annars hade jag inte ens hamnat här, utan sprayat bort det.

Det är ingen fara:) Jag ska snart åka till mamma och pappa och skruva ihop möbler, och sen ska jag nog hjälpa syrran få lite ordning.

Igår så skruvade jag loss duschstången som höll på att ramla ner. Den är i vinkel över badkaret och det blir mkt tyngd på den bara av sig själv. Nu bytte jag plugg och skruv och så här bra har den aldrig suttit:)

Ta i trä.

Sen plockade jag ur frysen som stått avstängd i typ fem,sex dygn. Exakt hur jag tänkte när jag inte tömde den helt när jag stängde av…? Det vet jag inte?. Jag tänkte väl att sakerna skulle hålla sig eller nåt. Det gjorde de ju såklart inte. Jag hör Bagheeras ord i huvudet som alltid när jag gör sådär korkade grejor :”Åh du din dumma gamla Djungelbjörn!” Med tillhörande suck och hand för ansiktet:)

Det var inget annat än kryddor, men färsk frusen vitlök luktar massor när den tinar;) och sugerpaste och några paket ärtor och ett med kantareller. Det sista svider mest även om sockerpasta nog är dyrast;)

Sen slog jag igång den och den tickade stadigt upp eller ner i temp, jag blir inte klok på vad som är korrekt. Det är väl NED, men känns fel. Den stannade på -23 grader.Jag har lagt in en såndär termometer med snöre och givare som man kan ha för att mäta både ute och inne. Displayen på frysen säger -18.

Nu vet jag ju inte om man törs lita på den? Hur ska man kunna det? Var det en ispropp? Eller nåt annat. Och vad säger att det inte händer igen, och då givetvis när frysen är proppfull.. Nä det känns sådär. Den får stå med extern termometer i nu och möjligen lägger jag i bröd. Så kommer jag glömma det så småningom. ?

.

Vidare till nästa maskin, som jag dragit mig för. Jag vet nämligen hur förbannat mycket vatten en tvättmaskin rymmer. Och att antalet liter skiljer sig enormt åt beroende på om de befinner sig i maskinen eller på golvet. Jag tömde den via nålfällan häromdagen och trodde att den var ok och skulle tvätta om det som låg i. Men den tog bara in vatten och sen orkade den inte snurra, utan stannade och alla lampor blinkar.

Så, vad gör man? Vattnet rinner in under maskinen.. skitsvårt att torka. Jomen man är ju inte MacGyver utan anledning?.

Silvertejp och en böjlig skärbräda plus en handduk och man har ett förlängt utlopp:)

Det kom tre droppar på fel ställe resten rann snällt ner i avloppet på andra sidan rummet:)

Nu är den tom och kommer inte fyllas igen förrän nån lagat den.

Och om Whirlpool inte fixar så jäklars jäklar alltså.

.

Sen skruvade jag lite här,satte upp en hylla där, röjde tvättstugan, och pannrummet och alla andra utrymmen där omkring. Jag tömde poolen, grejade i garaget, lagade vegetariska biffar till middag, som serverades med sötpotatispommes. Som ingen gillade sa de, men ändå klämde de i sig 1,6 kilo:)

Plockade och donade innan jag kröp ner i fåtöljen med en kaffe.

Hade tänkt kolla på nån action men då kom småkillarna, så det blev Dumma mej3:)

Sen Escape plan 2. Usch vilken skräpfilm?Jag hade så stora förhoppningar för jag älskade den första. Det är med Stallone och jag gillar honom. Men den här var inte bra.

Nu ska jag klä på mig, sitter i pyjamas fortfarande, men det är ju ändå Batman 🙂

Planen är att åka till husvagnen på måndag. Men vädret bråkar och ska vara uselt. Antagligen skiter jag i det och åker ändå, men vi får se. Paniken över att lovet snart är slut börjar nafsa en i hasorna nu, hatar den känslan. För min del kunde lovet vara hela augusti och september med:)

Man hinner inte med, oavsett?

Nu blir jag nog snart upphämtad så måste byta om!

Vi hörs snart 🙂

Kommentarer

  1. Karin

    Apropå söt potatis pommes. Jag gör världens enklaste potatis. Brukar inte vara någe kvar. Skrubba färskpotäter, funkar med vinterpotatis också, skölj och låt rinna av i durkslag. Gör en marinad av Icas tomatpesto, några skivade vitlöksklyftor, olja, timjan, flingsalt, peppar, Tamari. Häll potatisen i en plastpåse eller plastburk med lock, häll över marinaden och låt stå några timmar eller till nästa dag. Olja en ganska trång form och häv ner potatisen. Strö lite flingsalt på. Ugnen 200 grader, skaka runt några gånger. Låt det bli mjuk. Skalet blir liksom frasigt, så gott. ?

  2. Astrid

    Hei, ang. vaskemaskinen. Prøv å dra ut kontakten vent en liten stund. Når du setter i kontakten igjen snu den, dette hjalp meg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting