Okategoriserade

Jack gör själen lugn :)

Det är något väldigt avkopplande och avstressande att ha hand om en bebis. Snart ettåring:)

Det går inte att bestämma utan man får följa efter hans rytm. Han är tydlig med när han är trött eller hungrig så det är inga problem att fatta, och resten av tiden är han glad ?

De där små händerna som klappar lite på armen när man bär honom, eller som pillar lite på halsbandet, tröjan eller håret. Leendet man så enkelt kan locka vidare till ett skratt. Förnöjsamheten.

Bäst är när han är trött och lutar huvudet mot min axel och kurar ihop sig i famnen. Då känner man att han litar på en?Att man duger gott och väl:)

Han kom igår vid halv tre, och fick melonmellis ganska direkt.

Sen var han trött, han hade somnat i bilen på väg hit, men bara några minuter. Jag lade honom i vagnen och han somnade direkt.

Han sov nästan en timme och efter det satt han på marken och lekte. Han har full underhållning av de barn som är hemma. Alla älskar honom och vill leka:)

Jamie är i perfekt längd för att gå runt med honom, så det gör han. Jag får ju ont i ryggen på en minut av att gå dubbelvikt så det är kalas att delegera. Alla gör det de är bra på och kan:)

Medan ungarna lagade mat så matade jag honom, han fick nån hemlagad pastarätt som var svingod. Ja jag smakade, det måste man göra. Jag har alltid smakat på allt som jag ger ungarna. Det är ju taskigt att trycka i dem nåt som smakar dåligt, eller är dåligt. Det kan man ju inte veta innan man själv tagit en tugga:)

Jag har även smakat på mediciner, de få gånger de ätit penicillin. ?. Kan säga att Kåvepenin Bör krävs rejält med mutor, det är vedervärdigt.

Efter vår middag var klockan läggdags för små Jackisar, jag hade redan bäddat för länge sen, så det var bara att byta till pyjamas och ge välling.

Han har sovit i resesäng a la 60-tal:)

Fälls upp och ner på fem sekunder och ger mig noll huvudbry. Den här har jag använt till mina ungar de gånger det behövs. Den är kall om spjälorna för de är ju i nån metall men nu var det så varmt att inget spjälskydd behövdes. Man kan dra ut benen så den blir hög, men risken är att botten åker ur sitt läge och ungen ramlar i backen, så det har jag aldrig gjort.

Den ser ut som en sjukhussäng och jag tycker den är superfin. Säkerheten var det nån på insta som hojtade om, och jag skulle tro att det är samma mått mellan spjälorna som på vanlig spjälsäng. Det viktigaste är sunda förnuftet, använder man det blir det sällan fel:)

Han somnade så gott.

Det tog en stund men han var bara inte trött utan ville sällskapa lite till. Men sen hade jag sängen i vardagsrummet, eftersom det spelas dator i mitt, och han är van vid att ligga ensam, det är klart att det blir annorlunda.

Han sov sen gott.

Jag kollade ikapp på en serie och klockan blev två innan jag lade mig. Mina barn har vaknat vid 01-02 allihopa så jag väntar ju på det. Jack gör inte det:)

I stället vaknade han fyra.

Jamie sov ute på soffan, han ville så gärna vara nära Jack ❤️, medan jag låg i min säng, med öppen dörr.

När han vaknade så stod jag i givakt vid sängen på en sekund, och strax därefter vaknade jag på riktigt ?.

Det där sjätte sinnet finns kvar:)

Han fick välling och somnade om men vaknade igen vid fem. Jag gick för att göra mer välling, det var inte en full flaska han fått, men när jag kom tillbaka så sov han så gott, ihopkurad på sidan:)

Sen vaknade han sju. Jag hörde att han var glad, och var själv glad att han sovit så oss länge, det var helt ljust i vardagsrummet.

Jag väntade på att han skulle säga till att han ville upp, han ligger alltid och snackar och mornar sig i nån halvtimme. Men somnade om. Jag alltså 🙂

Jamie tog upp Jack och stängde till dörren till mig och sen klev Patricia upp som skulle jobba. Hon fick byta bajsblöja ?och ge välling och sen kvicknade jag till efter nio nån gång. Slut som person, det har varit mycket nu.:)

Vi käkade en andra frukost, han fick yoghurt och macka, och sen var det bajsblöja och sova middag som gällde.

Nu har han sovit nästan en timme i vagnen. Solen kommer och går, och jag sitter i den och vagnen står i skuggan.

Det börjar bli dags för påtår och sen vaknar han:)

Efter lunch nångång skjutsar jag hem honom, jag har kvar deras bil, och sen hämtar vi en släpkärra. Och sen… tja, sen ska det bäras saker igen?

Är man less på det? Ja, ganska.

Måste jag köpa nya arbetshandskar för mina stinker? Ja, absolut!

Men det bästa… ska även kolla på små valpar 🙂 Några veckor gamla bara?

De här flyttarna kommer bli bra, bara de blir klara nångång! Både mamma och pappa och syrran är mycket för ”sen”.

”Vi tar det sen”.

Om jag fått en krona för varje gång jag hört det nu sista veckorna så hade jag varit… nja kanske inte rik?men ni fattar.

Man kan inte skjuta upp saker när man flyttar. Då gäller det att få alla saker på plats så fort man kan.

Och ja, det är skitenkelt att stå på sidan och säga så:)

Jaja, mera kaffe!!

Vi hörs snart:)

Kommentarer

  1. Birgitta bengtsson

    Vilken sötnos till barnbarn.
    Så gullig. Liksom sin mamma och även sin pappa.
    Carola du är en fantastisk mamma till dina barn.
    Har inte kommenterat innan men följer din blogg. Jättetrevlig och ärlig.

  2. Margaretha

    Hej!
    Undrar hur det blev m Mora,har du varit dit o hämtat nu?
    Skulle vara skoj att höra vad ni gjorde!
    Ha det så gott m alla bestyr!

  3. Karin

    Tänker också att de där metallpinnarna inte ser så säkra ut och sedan ser den låg ut. Vet inte hur rörlig han är men mina hade tagit sig ur den när de var en 7 månader. Köp en begagnat i tyg.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej. Kommer inte köpa nån annan. Den är låg. Ja man kan klättra ut men det gör de inte:)
      Jack kan inte än och när de väl kan så är
      Det värre att ha en vanlig spjälis. Den har mina klättrat ur. Den här är skitbra.

      1. Sanna

        Haha! Ursäkta mig men som om den helt plötsligt, från att ha funkat jätte bra för länge sedan, inte alls skulle va säker nu ?? Säger som Anna, tror Carola har koll på läget ?
        O Jack, vilket sötnos!!?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting