Okategoriserade

Äntligen Cirkelfys :)

Idag bestämde vi oss:)

Vi hänger med ut i helgen och kollar på fotboll med killarna ⚽️

Det är alldeles för kul för att låta bli, och jag ser redan fram emot att hinka Staropramen på det nyrenoverade Olearys:) Vi börjar med fredagen, så får vi se hur lördagen blir. Det känns välförtjänt 🙂

I morgon ska kidsen på speedway på kvällen och jag tror att alla har bokat med kompisar på dagen. Det blir knöligare ju äldre de blir att få ihop dem, och kunna göra något alla tillsammans. Tanken är att vi ska iväg på onsdag eller torsdag, lite oklart än på vad vi har inte bestämt oss:)

Idag har jag som de senaste dagarna ägnat mig åt flyttkaos.

Ni fattar inte hur bökigt det är att flytta ut mamma och pappa som bott i huset i 43 år och är hamstrar, till en mindre lägenhet, samtidigt som syrrans saker står överallt för att de inte går att placera ut eftersom mamma och pappas saker är i vägen 🙈

Det känns som att vada i kvicksand, ett steg fram och två bak. Eller kvicksand förresten? Det sjunker man ju i. Äh ni fattar:)

Men idag hade vi ett litet avbrott för vi hade bokat Cirkelfys😍

Anders is back! David med, så det börjar bli ordning på torpet. Jamie ville absolut med, han är väldigt mammig och närhetskrävande just nu. Det har han iofs alltid varit, han är minstingen i familjen med allt vad det innebär:) Han och jag har ju varit, och är väldigt tajta. Han älskar att få vara med mig vad jag än gör.

Nu har jag varit borta mycket och då märker man på honom att han saknar mig. Det är lite mysigt ändå:) Men givetvis får han då haka på, tanka trygghet och närhet tills det känns bra.

Han sitter i ett hörn av salen och kikar eller så kör han bottleflip med våra vattenflaskor:)

Det gick bra att träna. Jag har tränat två pass på en månad, men sen sprungit intervaller och sådär så flåset fanns kvar. Det är annars jobbigt som fan när man har ett längre uppehåll för man tappar så snabbt. Nu känns det i främst baksida lår och rumpa, så det blir spännande att se träningsvärken sen. På onsdag kör vi David, det blir kul:)

.

Jag älskar att träna. För nån dag sen så insåg jag att det är bra precis sexton år sen jag började:)

Novalie var bebis och min granne drog med mig på gympa. Sen började jag på Friskis när Jordan var några månader och han fyller tio år i september så i tio år har jag kört styrketräning, Cirkelfys och andra pass:) Kan lugnt säga att jag aldrig mått så bra i kroppen som nu. Den är stark och kanske inte smidig som en gasell 😂men i alla fall rörlig. Jag hade problem med ett knä innan jag började, det svullnade upp mellan varven och gjorde så ont att jag knappt kunde gå. Det är helt borta nu. Det är i samma knä som jag opererat flera gånger så det är svagare och känsligare, jag känner av det ibland, men då tränar jag bara lite hårdare och är noga med att stretcha så försvinner det. Det är de små stabiliserande musklerna runt knät som gör det. Samma med ryggen, jag har haft mycket problem med den, men känner otroligt sällan av den nu. Då är jag ändå sned och belastar snett men det är tillräckligt starkt i corepartiet för att orka med.

Mitt råd till alla är att börja träna. Inte för att försöka behålla nån slags evig ungdom men för att orka med att bli äldre:)

Jag vill inte bli stel och orörlig, och ha ont överallt om jag kan undvika det. Därför försöker jag hålla kroppen i trim, och utmana den att bli starkare och rörligare:)

Dessutom är det kul 🙂

Idag var det fullt under armgångsstegen så jag ville inte tränga mig in och gå mina vändor, så statusen där är oklart. Man kan alltid hoppas att man vilat sig i form:)

.

Nu ska jag sova lite. Ska bara uppdatera mig på sociala medier lite:)

Vi hörs snart, natti natti 😘

Kommentarer

 1. Gabrielle

  Träna är det bästa jag vet…med 2 barn o 2 jobb är det bara genom träning på sats och i löpspåret jag helt stänger av hjärnan förutom då jag sover dock…utan träningen hade jag nog gått in i väggen för länge sen…Så förstår vad du menar carola😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vet exakt vad du menar också:) Jag hade suttit fastnitad i väggen utan träningen. Det var enda gången som hjärnan inte snurrade i 280..
   🙏🏻🖐🏼🙌🏼

 2. Linnea

  Du tycker kanske att det är avigt när folk säger emot, men nu gör jag det😅
  Jag tycker inte att träna är något för alla. Vi må leva i en tid där folk är slöa och behöver röra sig mer men vi lever också i en tid där många är oerhört stressade och har psykisk ohälsa. Ja, träning förebygger psykisk ohälsa, lindrar ångest osv. MEN, det finns inget som är mer stressande för en stressad person som att få höra att ”träna så kommer du må bättre”. Ytterligare en börda, ytterligare ett krav på en. Krav som man redan hade på sig eftersom att vi hela tiden matas med att vi borde röra oss mer, borde äta bättre. Det bästa någon sa till mig när jag var som mest stressad och kände ”bara jag kommer igång och tränar mer ska allt bli bra” var att jag skulle inte träna. ”Träna kan du göra sen, du behöver lägga dig på soffan”.
  Du kanske tycker att min kommentar är fånig men jag vill verkligen ge en annan syn på det och jag tror att fler kan känna igen sig. Vi försöker räcka till på alla sätt och att inte ”ta hand om sig själv genom träning och rätt kost” är skamligt. Särskilt skamligt om du är tjock kan jag tänka mig.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet inte varför det skulle vara avigt med andra åsikter än mina? Jag tycker det är roligt med olika åsikter och diskuterar gärna:)
   Såhär tycker jag, träning är aldrig fel. Din kropp är gjord för att användas. Sen behöver det inte vara organiserad träning, som gym och pass, utan promenader räknas också. Den behöver inte vara ett tvång för som du säger kan det i vissa perioder av livet kännas övermäktigt av många anledningar.
   Grejen är ju att man ibland hamnar i ett moment 22. Man orkar inte träna men det skulle göra att man mår bättre.
   Vad gör man då?
   Det är ju upp till var och en. Dina tankar
   ”bara jag kommer igång och tränar mer ska allt bli bra” är ju mer att sätta sitt hopp till det. Man vill ju må bra. Man vet att träning är bra. Men ibland behöver man lyssna på kroppen på ett annat vis och vila. I en situation där man mår psykiskt dåligt är det inte alls säkert att träning är lösningen.
   Men det är ändå aldrig fel att vara fysisk aktiv. Kroppen behöver det.
   Man behöver inte starta värsta satsningen för det blir ju bara ytterligare en sten på bördan, utan ta en promenad i skogen. Och var nöjd med sig själv.
   Sänk kraven.

  2. samps

   fast vet man att man inte hinner träna pga stress/annat behöver man kanske inte känna sig träffad just här? klart man ska prioritera sitt mående, mår man bättre av att ta det lugnt dom stunder man får över så gör det, ingen har väl sagt nåt annat. tror carola mest menar generellt att ge ett råd, sen behöver det ju inte passa varenda läsares livsstil och det vet hon nog mycket väl själv 🙂
   (såg sen att carola redan hade svarat men men)

  3. Marie

   Träna inte då. Det är ingen som tvingar dig. Men det är vetenskapligt bevisat att man mår bättre av det. Men mår inte du bättre av det så gör det inte.
   Jag är tjock och tränar inte tyvärr. Men försöker ta hand om mig ändå. Känner noll skam pga asgrym kropp som fött två barn. Men ändå tjock, heja mig.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Heja dig!! Ta hand om sig själv är alltid det viktigaste, hur man gör det är individuellt.
    Det har ju svängt lite nu, så det är nu många personliga tränare och läkare som anser att det är de där 10.000 stegen per dag som är absolut viktigast. Det kommer jag sällan upp i 🙈men tänker att mina träningspass kompletterar:)
    Vill du börja träna så fundera ut vad du tycker skulle kunna vara kul, och testa. Börja smått och öka:)
    Vill du inte så skit i vad jag nyss skrev 🙂
    För så sant som det är sagt – heja dig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing